Hoe breng je je eerste dag in Parijs door

Het is dus eindelijk tijd om in het vliegtuig te stappen en aan je langverwachte avontuur in de Lichtstad te beginnen. Wanneer je vliegtuig landt op Charles de Gaulle (CDG) of Orly Airport (ORL), begin je te dromen van alle leuke dingen die je gaat doen.

U kunt uw aankomst misschien niet tellen als een vakantie van een hele dag in Parijs, maar als u alles goed plant en voorbereid bent, kunt u de eerste paar uur op de grond veel geld inpakken.

6. Drink wijn … maar niet te veel

Na wat sightseeing is het tijd om te doen als een local en te genieten van een aperitief. Terwijl u de stad aan u voorbij ziet trekken, kunt u ook wat tijd besteden aan het plannen van uw vakantie en het doornemen van de laatste details, zodat u ’s ochtends meteen aan de slag kunt.

Pak een lokale krant of kijk online voor culturele aanbiedingen. De officiële Paris Tourism-website heeft een geweldige evenementenkalender per maand. Misschien is er een kunstopening of een filmvertoning die u tijdens uw verblijf niet kende en die u aan uw planning kunt toevoegen.

7. Geniet van een informeel diner

Op de eerste avond moeten de dinerplannen eenvoudig zijn. Als je echt een grote maaltijd wilt in een klassieke Parijse bistro, bewaar deze dan voor een andere nacht dan de eerste nacht. Het doel is om goed voedsel te vinden dat niet te veel kost en niet te veel tijd kost.

Op mijn laatste reis stopte ik bij Robert e Louise en ging aan de balie zitten voor een klassieke biefstuk en rode wijnmaaltijd om de reis te beginnen. Hier zijn aanbevelingen voor 8 betaalbare diners in Parijs.

8. Koop ansichtkaarten

Je reis gaat snel voorbij, dus als je een winkel ziet die ansichtkaarten verkoopt (ja, ik stuur ze nog steeds graag), pak er dan een paar tegelijk. Als je je geïnspireerd voelt om een ​​paar vrienden of familie te schrijven nadat je later thuiskomt, ben je klaar om te gaan. Ik denk dat als ik ze niet op de eerste of tweede dag koop, mijn vrienden en familie geen post zullen krijgen. Hoe is deze laatste reis – sorry papa!

9. Maak een wandeling na het eten

Nadat u uw dinerrekening heeft betaald (onthoud dat u niet te veel fooi hoeft te geven), kunt u een wandeling door de buurt maken. Als je in Le Marais eet, is het een korte wandeling naar de rivier.

Tijdens een recent bezoek in het late voorjaar waren de oevers van de Seine vol met locals die kletsten met vrienden, wijn dronken en hand in hand slenterden met hun dierbaren. Die tijd van het jaar is geweldig omdat je een extra dosis licht krijgt – het wordt echt pas om 22.00 uur donker!

10. Slaap niet te laat

Probeer indien mogelijk op te blijven tot uw gebruikelijke bedtijd. Je adrenaline is misschien te veel, maar kom niet in de verleiding om wakker te blijven tot het ochtendgloren. Het weerstaan ​​van de drang om uren eerder naar bed te gaan, zal je belonen met een diepe slaap die je zou moeten voorbereiden op een heerlijke vakantie in Parijs.

11. Zet een alarm!

Het is een grote. Als je niet oppast, kun je de volgende dag gemakkelijk een halve dag in slaap vallen. Controleer je wekker nogmaals, zodat je op het juiste moment wakker kunt worden.

En wees sterk de volgende ochtend. Hoe overtuig ik mezelf om op te staan, ook al loop ik misschien achter? Ik heb mezelf ’s ochtends getrakteerd op een croissant en koffie. Het haalt me ​​altijd mijn bed uit.

Jouw advies

Heb je een strategie voor wanneer je in Parijs aankomt of heb je een goed verhaal van je eerste dagavonturen? Laat het ons weten in de reacties hieronder of deel het op de EuroCheap Facebook-pagina.