Hoe de drukte bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te vermijden?

Als mensen aan Venetië denken, zijn de eerste drie dingen die meestal in je opkomen water, gondels en drukte! Venetië is het hele jaar door een stad met toeristen die 365 dagen per jaar (vooral in de zomer) de straten vullen.

De voor de hand liggende manier om de drukte te vermijden, is door Venetië in de winter te bezoeken, wanneer de regen en mist de meeste toeristen weghouden. Als je tijdens het laagseizoen geen reis kunt plannen, probeer dan doordeweeks te bezoeken.

Een derde en bijzonder nuttige tip om de drukte in Venetië te vermijden, is om de belangrijkste attracties buiten de spits te bezoeken. Over het algemeen zijn de beste plaatsen om te bezoeken wanneer ze ’s ochtends, tijdens de lunch of vlak voordat ze sluiten. Lees verder voor meer specifieke informatie.

Hier zijn enkele van de topattracties van de stad en de beste tijd om ze te bezoeken:

Palazzo Ducale (Doge’s Palace) en de Brug der Zuchten

San Marcoplein
Uren: 8.30 uur tot 19.00 uur (8:30 tot 17:30 uur november tot maart)
Website

Het Palazzo Ducale was het machtscentrum tijdens de Venetiaanse Republiek. Elke kamer staat vol met verbazingwekkende fresco’s. Na het bewonderen van de verbazingwekkende schilderijen en architectuur, kunt u overwegen de geheime routes te bezoeken. De rondleiding neemt je mee door de kerker en martelkamer van het paleis, die met het paleis is verbonden door de Ponte dei Sospiri (Brug der Zuchten).

Beste tijd om te bezoeken: Bezoek het Palazzo wanneer het opent om 9.00 uur, 12.30-1.30 uur (wanneer reisgroepen lunchen) of ongeveer een uur voor sluitingstijd.

Keuze uit hotels: Overnachting in de buurt van het Palazzo Ducale

Museo Correr (Archeologisch Museum)

San Marco 52, 30124 Venetië
Openingstijden: 910 uur tot 19 uur. (10 tot 17 uur november tot maart)
Website

Museo Correr is een burgermuseum in Venetië. Hier vindt u exposities die een fascinerend inzicht bieden in de kunst en geschiedenis van de stad.

Beste tijd om te bezoeken: Wanneer het museum opent om 10.00 uur, 12.30-1.30 uur en ongeveer een uur voor sluitingstijd.

Basiliek van San Marco (basiliek van San Marco)

San Marcoplein
Openingstijden: 9.45 – 17.00 uur (14 – 16 uur op zon- en feestdagen)

De San Marco-basiliek, misschien wel de beroemdste plaats in de stad, is een prachtig monument, uniek zowel in zijn rijke geschiedenis als in de grootsheid van zijn gevel en interieur. De basiliek is beroemd om St. relikwieën van Mark.

Beste tijd om te bezoeken: Vermijd zondagochtenden en feestdagen, aangezien de basiliek zal worden gebruikt voor massadiensten. Er staat altijd een lange rij bij de ingang, hoe laat het ook is, maar nu kun je je ticket vooraf reserveren. Ga naar venetoinside.com en voor € 3 kun je van tevoren reserveren en 10 minuten voor je gewenste bezoektijd de wachtrij overslaan. Deze dienst is beschikbaar vanaf 1 april. tot 31 oktober

Keuze uit hotels: Zoek woningen in de buurt van St. Marko

Campanile di San Marco (toren van San Marco)

San Marcoplein (tegenover de basiliek)
Check de website voor openingstijden

Een bezoek aan deze prachtige kerktoren biedt een geweldig panoramisch uitzicht over Venetië.

Beste tijd om te bezoeken: Vermijd lunch en kom heel vroeg in de ochtend of net voor sluitingstijd.

Rialtobrug en zijn markten

De Rialtobrug ligt in de oudste (en meest centrale) wijk van Venetië en is al eeuwenlang een bruisend knooppunt. Het gebied is altijd vol toeristen, of het nu zomer of winter is.

Beste tijd om te bezoeken: Ga vroeg in de ochtend vóór 9.00 uur. Je krijgt niet alleen de lokale vis- en groentemarkt te zien, maar je kunt ook genieten van een relatief rustig tafereel bij de brug. Je moet ook ’s avonds laat na 22.00 uur een bezoek brengen, aangezien de meeste toeristen naar bed gaan of dineren.

Keuze uit hotels: Overnachting nabij de Rialtobrug

Gallerie dell’ Accademia (Galerijen van de Academie)

Vaporetto-halte Accademia, direct naast de Accademia-brug
Open: maandag, 8:15-14:00; Dinsdag – zondag: 8:15 – 19:15 uur
Website

De Gallerie dell’ Accademia heeft een rijke collectie Venetiaanse schilderijen uit de Byzantijnse en Gotische periode, evenals werken van renaissancekunstenaars zoals Bellini, Carpaccio, Giorgione, Veronese, Tintoretto, Titiaan en Gianbattista Tiepolo.

Beste tijd om te bezoeken: Ik wil mezelf niet herhalen, maar zoals voorheen, wees er vroeg, vóór 9 uur. of ga een uur voor sluitingstijd (hoewel je natuurlijk minder tijd in het museum doorbrengt). Groepen vinden meestal overdag plaats.

Keuze uit hotels: Betaalbare accommodatie in de buurt van de Academiegalerijen

Bonustip: boek online en verken andere gebieden

Een laatste tip om de drukte te vermijden is om je tickets online te boeken. Voor de meeste musea in Venetië kun je dit doen op www.veneziaunica.com. Verken ook andere delen van de stad, weg van de belangrijkste bezienswaardigheden. Als je een stap terug doet uit het toeristische verleden, zie je mijn Venetië.