Hoe te besparen op hotels in Madrid

Hoewel Spanje ongetwijfeld een paradijs voor budgetreizigers is, kunnen de kamerprijzen in de Spaanse hoofdstad veel hoger zijn dan elders op het continent, en zelfs nog verder stijgen tijdens grote evenementen.

Dus hoe bespaar je op je hotelkamer in Madrid?

Verrassend genoeg is het niet zo moeilijk als het lijkt als je onze handige tips gebruikt. Om de best mogelijke deal te krijgen, is het belangrijk om details zoals locatie, hoe lang tot boeking en de beschikbare soorten accommodatie goed in de gaten te houden.

Meer hoteltips in Spanje:
• 7 tips om geld te besparen op een hotel in Barcelona
• Bed and breakfast? Bed and breakfast? Hotel? Begrijp de mogelijkheden van accommodatie in Barcelona
• Hotels onder € 100 per nacht in Madrid

Ben je klaar om je reis naar Madrid te plannen? Bekijk de huidige kamerprijzen voor hotels in Madrid en lees onze toptips voor het boeken van een comfortabele kamer voor een geweldige prijs.

1. Houd altijd de locatie in gedachten

Madrid is een enorme metropool die niet zo beloopbaar is als compactere steden als Amsterdam of Florence. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van accommodatie – idealiter wil je ergens centraal verblijven. Als u in alle rust wilt slapen, blijf dan weg van de drukke en lawaaierige straten rond het treinstation van Atocha, Gran Vía, Puerta del Sol en Plaza Mayor.

2. Wees in de buurt van het openbaar vervoer

Als je door evenementen en drukte wat verder van het centrum moet blijven, dan is het belangrijkste om dichtbij het openbaar vervoer te zitten. Het openbaar vervoer in Madrid is snel en goedkoop, dus zolang je hotel dicht bij een bus- of metrohalte ligt, zit je goed. Probeer gewoon in één centrum te blijven voor de goedkoopste rondreis.

Ben je in Madrid geweest? Wat zijn jouw beste tips om geld te besparen op een nacht in de Spaanse hoofdstad?