Hoteltips in Praag: tips om te besparen op accommodatie

Een bezoek aan Praag betekent een bezoek aan een van de mooiste steden van Europa. Maar met zoveel bezoekers die in de beroemde oude stad willen verblijven, kan het vinden van een goedkoop hotel in Praag wat moeilijker zijn dan je denkt.

Of je nu geïnspireerd wilt worden door de rijke architectonische geschiedenis van Praag, wilt eten en drinken in enkele van de eeuwenoude tavernes van de stad, of gewoon een beetje wilt ontspannen in de vele prachtige parken, Praag is een plek die je een uniek en onvergetelijke ervaring.

2. Blijf buiten het centrum voor een lokale ervaring en besparingen

Praag heeft veel meer te bieden dan alleen de oude stad, en er zijn verschillende unieke buurten die hun eigen identiteit en geest bieden, maar toch op korte afstand van het centrum te voet of met het openbaar vervoer liggen. Veel toeristen kennen deze plaatsen niet eens, maar budgetreizigers moeten eens goed kijken.

Probeer het luxe Vinohrady, de hipsterhaven van Vrsovice, de schilderachtige woonwijk Smichov of de groene rust van Dejvice. De stad heeft veel gezellige buurten, van waaruit je met de metro, tram of bus in 15 minuten in het centrum bent. In deze gebieden kun je een glimp opvangen van de lokale cultuur van Praag en voor een veel betere prijs dan een verblijf in het centrum. Kom meer te weten over de wijken van Praag.

3. Kom in het laagseizoen naar Praag

Praag is een van de meest populaire bestemmingen in Europa, met meer dan 7 miljoen toeristen die elk jaar naar de Tsjechische hoofdstad komen. In de zomer, van juni tot augustus, zie je veel mensen strijden om beschikbare hotelkamers.

Als u in de winter van het rustigere, besneeuwde Praag wilt genieten, kunt u een bezoek brengen aan november, januari of februari. In deze tijd van het jaar zullen koopjesjagers profiteren van betere prijzen. Een bezoek in de lente of herfst kan u ook geld besparen en u de kans geven om de schoonheid van de schouderseizoenen te ervaren.

4. Boek een privékamer in een hostel

Voor de budgetbewuste reiziger die misschien in stapelbedden moet slapen in een gedeelde slaapzaal vol snurkende reizigers, is er een gulden middenweg: privékamers in hostels. Praag heeft tonnen hostels in elk denkbaar deel van de stad. Deze optie geeft je de flexibiliteit om te kiezen waar je wilt verblijven, de privacy die je nodig hebt voor een betere nachtrust, en het is gemakkelijk voor de portemonnee.

Onze favoriete hostels in Praag: Sir Toby’s accommodatie | Reizigersherberg | Tsjechische herberg| Hostel Emma

5. Overweeg een appartement voor meer dan twee personen

Het vinden van de juiste accommodatie voor een groep vrienden of familie kan moeilijk en duur zijn. Het nemen van een appartement voor de korte termijn kan om verschillende redenen de moeite waard zijn. Je hebt vaak een keuken waar je kunt koken, wat de kosten van uit eten gaan verlaagt, en je kunt een woonkamer hebben waar je kunt ontspannen na een lange dag sightseeing.

Het belangrijkste is dat u veel goedkopere tarieven kunt verwachten voor de grootte van het appartement in vergelijking met het boeken van een groep hotelkamers. Met duizenden kortetermijnappartementen in Praag, zou je de juiste ruimte moeten kunnen vinden die bij je past. Zoek naar appartementen in Praag.

Heb je tips voor het vinden van de perfecte kamer in Praag? Of heb je een favoriet hotel? Laat het ons weten in de reacties hieronder.