in 2019 Culturele hoofdsteden van Europa: Plovdiv en Matera

Het is nooit te vroeg om de Europese vakantie van volgend jaar te plannen. Als in 2019 op zoek bent naar een nieuwe plek, overweeg dan om een ​​reis naar een van de culturele hoofdsteden van Europa te boeken: Plovdiv, Bulgarije.

Als je nog nooit in Plovdiv bent geweest, kun je genieten van een nieuwe Europese bestemming door te genieten van culturele evenementen van wereldklasse, van hedendaagse kunst en dans tot theater, eten en muziek. We hebben eerder geschreven over onze liefde voor Plovdiv en nu zijn we verheugd om te zien wat er in 2019 gebeurt. en in de komende jaren.

Plovdiv is van plan om parades, educatieve forums en gemeenschapsworkshops te organiseren. De festiviteiten zijn al begonnen, maar de echte pret begint in het weekend van 2019. op 11 januari in de binnenstad met een spetterende show vol dans, licht en muziek.

Maar wat is de Culturele Hoofdstad van Europa precies?

Het idee ontstond in 1985. als een manier om Europa dichter bij elkaar te brengen door middel van culturele en artistieke evenementen en om de rijke diversiteit van het continent te vieren. Sinds het idee werd geboren, zijn meer dan 40 steden geselecteerd voor deze eer.

De invloed van de Culturele Hoofdstad van Europa

De titel van Culturele Hoofdstad van Europa is een drijvende kracht geweest om het profiel van verschillende steden op het continent te verhogen. Het evenement biedt niet alleen trots aan omwonenden, maar kan ook duizenden nieuwe bezoekers naar de stad trekken. In de eerste jaren werd gekozen voor grote steden als Athene, Parijs en Berlijn. In latere jaren verplaatste de markering zich naar meer onder-de-radar locaties zoals Tallinn, Lille en Essen.

Steden van 2019

in 2019 er werden twee steden gekozen: Plovdiv (Bulgarije) en Matera (Italië) (recentelijk gepubliceerd in de New York Times). Dit is een geweldige kans voor beide steden om hun schoonheid en cultuur te laten zien. Dit geldt echter vooral voor Plovdiv, dat lange tijd in de schaduw van de hoofdstad Sofia heeft gestaan. Dit is echt een unieke kans voor Plovdiv om beroemd te worden en meer bezoekers uit heel Europa en de wereld aan te trekken.

Plovdiv 2019

Onlangs had ik de gelegenheid om Plovdiv te bezoeken om de voorbereidingen voor 2019 te bekijken. en leer meer over deze fascinerende stad. Als een van de oudste steden ter wereld, die meer dan 8000 jaar oud is, ligt Plovdiv op het kruispunt van Oost en West. Met Romeinse ruïnes die meesterlijk in de stad zijn geïntegreerd, een aantrekkelijke oude stad vol met prachtige voorbeelden van Bulgaarse nationale heroplevingsarchitectuur en een levendig straatleven, zal Plovdiv bezoekers van over de hele wereld aangenaam verrassen.

De charme van de stad is gemakkelijk te vinden. Je hoeft alleen maar door de belangrijkste voetgangersstraat te slenteren, een cocktail te drinken in de trendy wijk Kapana of de heuvel van de oude stad te beklimmen voor een fantastisch uitzicht. Je hoeft nooit een bus te nemen of je zelfs maar zorgen te maken over zebrapaden – de meeste van de belangrijkste attracties van de stad zijn volledig autovrij.

Zelfs zonder de interessante evenementen die volgend jaar gepland staan, is Plovdiv uw aandacht waard. Als je op zoek bent naar een nieuwe stedentrip voor een weekendje weg, dan zou Plovdiv bovenaan je lijstje moeten staan.

in 2019 de festiviteiten herleven oude wijken, waaronder Tobacco City, een reeks pakhuizen die in verval zijn geraakt maar nu nieuw leven worden ingeblazen. Het heroverwegen van stedelijke ruimtes is een groot onderdeel van Plovdiv 2019 en de evenementen bieden de lokale bevolking een unieke kans om op nieuwe manieren met hun stad om te gaan.

in 2019 Als stad met een levendige lokale kunstscene, biedt Plovdiv ook de mogelijkheid voor lokale kunstenaars om hun talenten te laten zien. Tijdens mijn bezoek speelden er terrasmuzikanten in de hoofdstraat, speelden straatartiesten en openbare concerten op het centrale plein om de festiviteiten van 2019 te beginnen. Volgend jaar mag je nog veel meer verwachten.

in 2019 culturele hoofdstad evenementen in Plovdiv

Het getalenteerde evenemententeam van het festival haalt alles uit de kast met spectaculaire activiteiten. Evenementen zijn onderverdeeld in vier categorieën: Fuse, Transform, Revive en Relax.

Een paar hoogtepunten:

• Project Chitalishta.
• Luister naar ons – artistieke intelligentie
• “Europese Odyssee 2019. De reizende man”
• Ayliak-parade
• Love Swing-dansfestival

Bekijk hier het volledige programma in Plovdiv en meld je aan voor nieuwsbriefupdates.

Reistips voor Plovdiv

Sla het plezier over voordat de drukte naar Plovdiv begint toe te stromen. Als je meer informatie nodig hebt over het bezoeken van deze bruisende stad, bekijk dan onze budgetgids voor een bezoek aan Plovdiv.

U kunt ook meer dan 600 hotels in Plovdiv zoeken en boeken. Prijzen voor mooie kamers met eigen badkamer beginnen bij € 30! Een van onze favorieten is het indrukwekkende pension Old Plovdiv, een van de beste hostels ter wereld.

Meer informatie over 2019 cultuur van de hoofdsteden is te vinden op de officiële websites van Plovdiv 2019 en Matera 2019.

Jouw ervaringen

Ben je ooit in de culturele hoofdstad van Europa geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Noot van de redactie: accommodatie en vervoer verzorgd door de Plovdiv 2019 Foundation.