Lunch in Lissabon: 5 plekken waar de lokale bevolking dol op is

De Portugese hoofdstad is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld.

Dit feit heeft geleid tot traditioneel lage prijzen, maar ondanks deze hausse is een stevige maaltijd in de stad zeer betaalbaar gebleven in vergelijking met andere Europese hoofdsteden.

Met deze tips van de inwoners van Lissabon vind je gegarandeerd echt goedkope snacks, of je nu op zoek bent naar klassieke Portugese snacks of internationale gerechten.

Meer Lissabon tips:
• Wanneer is de beste tijd om Lissabon te bezoeken?
• De populairste budgethotels in Lissabon in 2018
• Lissabon: de beste gratis attracties en dingen om te doen

We schreven over hoe je kunt besparen op dineren in Lissabon, en nu hebben onze vrienden van Spotted By Locals vijf restaurants bedacht waar je altijd goedkoop kunt eten.

Zoals Bifan doet met Afonso

Rua da Madalena st. 146

De Bifana maakt deel uit van de overlevering van Lissabon, en hoewel er veel plaatsen zijn die deze geliefde Portugese sandwich aanbieden, zijn velen het erover eens dat de Bifanas do Afonso een van de beste is, een varkenshaas gekookt in een saus van witte wijn, knoflook en laurier. , en rode peperpoeder. Bifans passen goed bij “keizerlijk” bier – een glas van 250 ml en een broodje kost je niet meer dan € 5.

Carvoaria Jacto

Rua Maria Andrade 6 B

Carvoaria Jacto is een paradijs voor carnivoren – net als heel Portugal. Koop een rode wijn uit Alentejo, kies je soort vlees, gesneden (lokale Nuno raadt een perfecte ronde steak aan) en portiegewicht (300g of 500g), kies je favoriete bijgerecht (friet, rijst en/of spinaziepuree, etc.) , voeg misschien een salade uit de saladebar toe en je bent klaar om te gaan. Zorg ervoor dat u ruimte overhoudt voor de chocolademousse! Het dagmenu kost hier ongeveer 7,50 euro.