Nacht van de Musea in Parijs: La Nuit des Musees

Voor wie op zoek is naar een goede culturele deal, is La Nuit des Musees in Parijs (Nacht van de Musea in Parijs) altijd een goede optie. Als u er niet bekend mee bent, de 2005 Het Franse Ministerie van Cultuur heeft dit programma gelanceerd om geselecteerde musea in Parijs en in heel Frankrijk gratis toegang te bieden, met museumdeuren tot laat in de avond.

De ontwikkeling van gratis museumnachten heeft in heel Europa een enorme vlucht genomen, waarbij stad na stad één of twee keer per jaar haar deuren opent voor een gratis nacht. Normaal viert Parijs zijn vrije avond op de derde zaterdag in mei.

Cheapos die dit jaar naar Parijs gaan, zouden 2018 op hun kalenders moeten markeren. op 19 mei, wanneer de meeste musea gratis zijn en musea hun deuren later openen dan normaal om gasten de ervaring van hun leven te geven.

7. Centre Pompidou

Place Georges-Pompidou
4e arrondissement
Website

Het Centre Pompidou is niet voor bangeriken (of benen). Het is een groot complex met drie belangrijke structuren: de Public Information Library, het Musee National d’Art Moderne en het Acoustics/Music Research and Coordination Institute. De meeste mensen kiezen het aspect van het Musée d’Art Moderne, omdat het niet alleen de grootste collectie moderne kunst van Europa herbergt, maar ook een van de beste panoramische uitzichten over Parijs op de bovenste verdieping heeft.

8. Musee Curie

1 Rue Pierre en Marie Curie
5e arrondissement
Website

Als we de Rive Gauche (linkeroever) binnengaan, worden we begroet met een knaller uit het wetenschappelijke verleden. Het Curie Museum, voorheen het laboratorium van Marie Curie, is een historische instelling in het 5e arrondissement met een focus op radiologisch onderzoek. Het herbergt archieven en documenten over de geschiedenis van radiologie en oncologie, dezelfde twee onderwerpen die van Marie Curie de eerste vrouw maakten die een Nobelprijs won.

9. Musée des Arts Décoratifs

107 rue de Rivoli
Wijk 1
Website

Een reis naar Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan de kunstgalerijen. Het herbergt niet alleen artefacten van decoratieve kunst en design, maar heeft ook tentoonstellingen die je niet mag missen die het haute couture-aspect van Parijs verkennen (denk aan Dior, Hermes en Margiela). Bovendien is er zelfs een stuk van de echte Franse ontwerper Jeanne Lanvin uit het huis van Lanvin te zien! Kortom, Art Deco omvat sieraden, meubels, servies en tapijten in de stijlen Art Nouveau en Art Deco. Het geeft bezoekers een kans om te zien hoe de Franse hogere klasse leefde.

10. Louvremuseum

Place du Carrousel
Wijk 1
Website

Het staat altijd op ieders bucketlist, dus we konden het kostbare Louvre echt niet uit onze handen laten. Omdat het zo groot is, is het misschien beter om van het Louvre te genieten als je een hele dag hebt en gebruik te maken van Museumnacht om te profiteren van de kleinere musea in Parijs met gratis toegang. Niettemin is het Louvre fenomenaal en is het de belichaming van Parijs en de rustplaats van Da Vinci’s Mona Lisa geworden. En hier, in het Louvre, in het hart van Parijs, eindigen we onze Night at the Museums-tour!

Een waarschuwing: Op vorige Nuit des Musées probeerden we om middernacht naar het Louvre te gaan om de ingang om 23.00 uur te sluiten, dus controleer de uren van tevoren. Ons advies? Vooruit plannen. Gelukkig kijkt de Louvre Terrace Bar uit over de piramides. En natuurlijk is er de nabijgelegen Jardin des Tuileries met veel meer gezellige uren.

Hotels: En als u op zoek bent naar een accommodatie in de buurt van dit wereldberoemde museum, kunt u bladeren door de lijst met goedkope hotels in de buurt van het Louvre.