Ontsnap aan de drukte bij deze 20 onmisbare attracties

Op zoek naar nieuwe manieren om van Parijs te genieten? Misschien is dit je tweede of derde bezoek en wil je deze keer iets anders doen. Of misschien is het je eerste bezoek, maar wil je gewoon de massa toeristen vermijden die rond populaire plekken zoals het Louvre, de Notre Dame en de Eiffeltoren slenteren.

Wat de reden ook is, als je eenmaal een schattig en budgetvriendelijk hotel hebt geboekt, is het tijd om na te denken over hoe je de stad echt kunt verkennen. Elk van de 20 arrondissementen van Parijs heeft attracties, musea en tuinen die maar al te vaak over het hoofd worden gezien.

19: Parc de la Villette

211 Avenue Jean Jaurès, 75019

Iedereen wil picknicken in de Buttes Chaumont, maar het groen rond La Villette, het voormalige slachthuis, is net zo charmant. Parc de la Villette biedt speeltuinen, musea, het nieuwe filharmonisch orkest en een geweldig grasveld voor een picknick (hoewel het op zonnige dagen steeds moeilijker wordt om een ​​vrije plek te vinden!).

20e: La Campagne à Paris

Jules Siegfriedstraat, 75020

De begraafplaats Père Lachaise wordt gedomineerd door 20, maar er zijn andere plaatsen om te bezoeken – of in ieder geval één. In dit kleine hoekje van de stad, waar bakstenen huizen en geplaveide straten het platteland herscheppen van het platteland (of kamperen), voelt Parijs veel minder stedelijk.

Je favoriete attracties onder de radar

Is er een speciale plek die je graag bezoekt tijdens je vakantie in Parijs? Deel uw keuzes door hieronder een reactie achter te laten.