Parijs: 8 charmante budgethotels

Zou je niet willen dat je werd teruggebracht naar de gloriedagen toen de meeste hotels in Parijs nog vol karakter, charme en klasse waren? Maar zonder de tarieven om je ellendig te maken?

Nu steeds meer betaalbare hotels in de stad veranderen in veel duurdere boetiekhotels (of erger nog, glamoureuze hotelketens), worden de ouderwetse, typisch “Parijse” hotels een soort uitgestorven soort.

Gelukkig zijn een paar klassieke plekken nog steeds tegen de trend in en bieden ze ouderwetse charme en snuisterijen tegen relatief ouderwetse prijzen.

Dit zijn onze favoriete centrale en budgethotels in Parijs met een gezonde dosis charme:

La Louisiana

60, rue de Seine
Buurt: St. Germain des Prés (6e plaats)
Dubbel vanaf: €106

Deze tweesterrencharme is ons soort budgethotel. Boordevol karakter (inclusief een fantastische jazzgeschiedenis!), perfect gelegen in Saint-Germain-des-Prés, en met prijzen die het hele jaar rond de € 100 schommelen voor een tweepersoonskamer, is La Louisiana een echt koopje.

De kamers zijn eenvoudig, maar hebben allemaal een eigen badkamer en de meeste hebben uitzicht op pittoreske straatjes en daken. U kunt uw naam ook toevoegen aan de historische en artistieke lijst van vroegere gasten, waaronder John Coltrane, Ernest Hemingway, Sartre en Simone de Beauvoir. Lees onze recensie.

Hotel Chopin

10 Boulevard Montmartre
Buurt: Opéra / Grands Boulevards (9e)
Dubbel vanaf: € 115

Deze tweesterrenschoonheid, gelegen in de 19e eeuw de winkelgalerij, vol met boekwinkels, sieraden en boetieks, is misschien wel ons favoriete onderdeel van elk hotel in Parijs. Een vriendelijke en door een familie gerunde plek waar u het persoonlijke tintje van de schattige lobby en het oma-decor in de kamers kunt voelen.

Als u ’s avonds laat naar uw kamer terugkeert, kunt u gewoon door de elegante en lege gangen van de speelhal slenteren, een ervaring die u niet snel zult vergeten! Lees onze recensie.

Hotel Bellevue et du Chariot.

39 Rue de Turbigo
Buurt: Marais (3 en 4)
Dubbel vanaf: €120

Wilt u de ouderwetse Parijse elegantie proeven tegen een zeer betaalbare prijs? Welkom bij deze tweesterren, ouderwetse optie met 59 kamers met eigen badkamer aan de rue de Turbigo, tussen Republique en Marais. Zelfs na een renovatie een paar jaar geleden die het onderscheidde van zijn “studententour”-kwaliteit, zijn de oude open haarden, ingebouwde kasten en andere charmant gedateerde kenmerken nog steeds aanwezig.

De lobby, lounge en café beneden zullen romantici binnenkort verleiden met antiek, wandkandelaars, vergulde spiegels, glas-in-loodramen en andere architecturale sporen uit het verleden.
Lees onze recensie.

Hotel Stella

41 Rue Dhr. Le Prince
Buurt: St. Germain des Prés (6e plaats)
Dubbel vanaf: €95

Het shabby chic karakter van dit bijzondere super budget verblijf voel je vanaf het moment dat je binnenkomt. Antieke elementen voegen om elke hoek shabby chic romantiek toe. De houten balken zien eruit alsof ze er altijd al zijn geweest. En dat is niet verwonderlijk, want de geschiedenis van het gebouw als hotel gaat terug tot 1748! Dit is gemakkelijk een van de goedkoopste en meest interessante accommodaties in Saint Germain. Lees onze recensie.

Hotel de Nice

42 Bis, Rue de Rivoli
Buurt: Marais (3 en 4)
Dubbel vanaf: €124

Gelegen langs de rue de Rivoli aan de voet van de Marais, biedt Hotel de Nice een leuke en kleurrijke 19e-eeuwse ervaring. decor dat aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar eigenzinnige, ouderwetse charme (vooral als ze een zwak hebben). voor vintage vlooienmarktstijl). Moderne extra’s zijn onder meer airconditioning en schone (indien afgesloten) privébadkamers.

Gelukkig zet het eclectische decor zich voort in de rode en turquoise gangen, gevuld met taferelen uit het oude Parijs. Lees onze review of bekijk ons ​​foto-essay.

Hotel Tiquetonne

6 rue Tiquetonne
Buurt: Beurs / Montorgueil (2e plaats)
Dubbel vanaf: €70

Goedkoop, schattig en zeiden we goedkoop? De prijzen bij Tiquetonne zijn zo laag (we praten over €70 voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer) dat je schrikt als je de rekening krijgt.

Maar het beste is de ouderwetse sfeer die uit elke hoek komt. Van de kleine lift en wenteltrap tot de ouderwetse kamersleutel, de Tiquetonne is een echte terugkeer naar prijzen. De locatie, een korte wandeling ten noorden van Les Halles in het hart van Parijs, is een extra bonus. De kamers op de bovenste verdiepingen hebben een prachtig uitzicht op de modieuze straat aan de voorkant of de rue Sacre Coeur aan de achterkant. Lees onze volledige recensie.

Hotel Saint Andrés des Arts

66, rue Saint-André-des-Arts
Buurt: St. Germain des Prés (6e plaats)
Dubbel vanaf: €95

Dit onafhankelijke juweeltje wordt gerund door een vriendelijk man-en-vrouw-team en is een romantische droom van een hotel in het pittoreske St. In de rue Andre des Arts, in het hart van Saint-Germain. Overal waar je kijkt, vind je de 16e eeuw. voorbeelden van het gebouw, van de houten balkenplafonds tot de stenen muren in de kamers.

Het is een beetje krakkemikkig en mist veel moderne voorzieningen (hoewel ze wel badkamers en gratis wifi hebben), maar dat is precies waarom we het leuk vinden. Voeg een gratis ontbijt en een gezellige sfeer toe en je hebt de perfecte budgethotelervaring die je alleen in Parijs kunt vinden. Lees onze recensie.

Hotel des Balcons

3 rue Casimir Delavigne
Buurt: St. Germain des Prés (6e plaats)
Dubbel vanaf: €130

Art Nouveau-details in de lobby voegen charme toe aan deze tweesterrenbudgetslaper naast de Boulevard St-Michel en de Jardin du Luxembourg, maar het echte hoogtepunt zijn – je raadt het al – de balkons. Van de 49 kamers hebben er 30 een balkon aan de straatkant. Vraag ernaar bij het boeken, zodat je op je kamer kunt overnachten terwijl je naar de stadswandeling kijkt. Ziet er natuurlijk leuk uit! Lees onze recensie.