Portugal: Sparen in Sintra is een geweldige dagtrip vanuit Lissabon

Het is gemakkelijk in te zien waarom Lord Byron zoveel van Sintra hield. Het is geen wonder dat Ferdinand II van Oostenrijk het Pena-paleis op de hoogste top van de stad bouwde als een geschenk van liefde, niet alleen aan zijn geliefde koningin Maria II van Portugal, maar ook aan het Portugese volk. De schoonheid van Sintra is ongeëvenaard.

Het kan een beetje ijver vergen om de menigte toeristen te negeren die bijna het hele jaar door de heuvelachtige wegen van de stad op en neer kronkelen, maar het wonder dat Sintra te bieden heeft, zal de moeite meer dan waard zijn.

Dineren in Sintra

Als je honger hebt na al je ontdekkingstochten, stop dan bij Saudade (een Portugees woord voor iets dat dicht bij nostalgie ligt) voor alles waar je lichaam naar hunkert, of het nu koffie, thee, een broodje of een stevige maaltijd is. De verschillende aanbiedingen zullen zowel omnivoren als vegetariërs bekoren.

Tip voor een dagje uit

Neem de vroegst mogelijke trein (misschien 7.01 uur?) en keer zo laat mogelijk terug (misschien 23.20 uur?) eten. enkele van de geweldige aanbiedingen van de regio om u over te slepen tot uw volgende bezoek.