Tips van Parijs: hoe u de Franse Open met een beperkt budget kunt zien?

De French Open wordt elk voorjaar gehouden, van eind mei tot begin juni, op de tennisbaan Roland Garros in Parijs. ‘S Werelds beste spelers zetten voet op de beroemde rode gravelbanen en worden toegejuicht door stijlvolle Parijzenaars en tennisfans. Het is een dramatisch toernooi van twee weken met sensationeel tennis en een leuke sfeer voor de toeschouwers.

Je zou denken dat dit sportevenement van wereldklasse onbereikbaar is voor de budgetreiziger, maar dat is niet zo!

Met tickets vanaf slechts € 15 en de locatie bereikbaar met de metro, is de French Open verrassend betaalbaar als je vooruit plant. Lees verder voor tips van onze laatste reis naar Roland Garros.

Dompel je onder in de sfeer

Zelfs als je plaats hebt in een van de grote stadions, moet je zeker rondlopen, andere velden zien en genieten van de feestelijke sfeer. Neem plaats in een van de oranje loungestoelen voor het grote scherm en kijk naar de feestelijke wedstrijd. De dag dat ik daar was, debuteerde Serena Williams haar beroemde kattenpak om haar eerste wedstrijd van het toernooi te spelen. En tijdens de eerste rondes kun je gewoon van baan naar baan dwalen om te zien wie er speelt. Kleinere banen zijn een geweldige manier om dicht bij ’s werelds beste tennissers te komen.

Tijdens mijn wandeling ontmoette ik spelers die werden geïnterviewd, Franse beroemdheden die foto’s maakten met fans en een algemeen gevoel van vreugde. Het personeel was zeer behulpzaam bij elke stap, zelfs voor een fan zoals ik die heel weinig Frans spreekt!

Neem een ​​aandenken

Je kunt niet helemaal naar de Franse Open gaan en niet thuiskomen om je tenniservaring te herinneren. Er waren verschillende souvenir- en kledingwinkels in de buurt. Ik bladerde door dure shirts en accessoires om een ​​tas en een paar kleurrijke, ouderwetse polsbandjes uit te zoeken die ongeveer 10 euro per stuk kosten.

Plan je vluchtroute

Als je tot de laatste wedstrijd blijft (meestal rond 21.00 uur of 21.00 uur), wees dan voorbereid op een lange en langzame wandeling terug naar het metrostation. Als u dinerreserveringen of avondplannen heeft, wilt u misschien de drukte voor zijn en een beetje vroeg vertrekken. Voor de gemakkelijkste metroroute stelt de Roland Garros-website voor: “Kies bij het verlaten van het stadion het station Michel-Ange Molitor (lijnen 9 en 10) om de wachtrijen te vermijden die vaak op andere stations ontstaan.

Als je van plan bent om gewoon door de buurt te wandelen en een betaalbaar restaurant te vinden, stop dan niet bij de eerste plaats die je ziet. Veel restaurants in de buurt van Roland Garros zijn leuk maar duur. Gelukkig liep ik wat verder totdat ik Le Village D’Auteuil tegenkwam, een levendig eetcafé waar klassieke Franse gerechten worden geserveerd tegen redelijke prijzen.

Jouw Franse Open tips

Ben je naar de Franse Open geweest? Vertel ons uw tips voor een bezoek aan Roland Garros.