Tips voor transatlantische vluchten van Primera Air naar Europa

Opmerking van de uitgever: Primera Air stopte haar activiteiten in 2018. in oktober

Budgetopties voor vluchten tussen Europa en de VS worden steeds beter. Primera is de nieuwste luchtvaartmaatschappij die zich aansluit bij goedkope luchtvaartmaatschappijen (zoals Norwegian, XL en Wow) die slechts € 99 vragen voor een enkeltje.

Maar is het de moeite waard om met Primera te vliegen om een ​​paar dollar te besparen?

We hebben onlangs een ticket tussen Parijs en Newark (EWR) geboekt om te zien hoe deze nieuwe low-cost luchtvaartmaatschappij presteert.

Lees meer over goedkope luchtvaartmaatschappijen:
• Tips om uw Norwegian Air-vlucht comfortabeler te maken
• Wauw voor € 99? Ja, maar de duivel zit in de details
• Onze gids om goedkoop door de lucht te vliegen bij Wow.

Denk je erover om een ​​ticket te boeken bij Primera? Voordat u uw definitieve beslissing neemt, kunt u de voor- en nadelen van mijn recente ervaring lezen.

Prijs

Toen ik een reis naar Parijs aan het plannen was om de French Open te zien, ging ik op zoek naar betaalbare tickets. Ik schreef een paar maanden geleden over Primera Air, dus ik wilde het heel graag proberen.

Na het kopen van een goedkoop enkeltje naar Parijs op Norwegian, vond ik een enkeltje van Parijs naar Newark op Primera voor slechts €169. Ik kocht het twee maanden voor de vlucht en om de kosten laag te houden, heb ik geen stoel gereserveerd, eten besteld of ingecheckte bagage gekocht.

Zoek goedkope vluchten naar Europa

Problemen voor de vlucht

Na aankoop van het ticket kreeg ik direct een bevestigingsmail. brief en telde de dagen tot de reis. Toen het tijd was om terug te keren uit Parijs, begon het niet zo goed. Ik heb maar één e-mail ontvangen. brief vóór de vlucht vijf dagen voor de geplande start. Primera heeft de dag ervoor of de dag voor mijn vlucht geen e-mail met me opgenomen. per post of sms.

Ik heb zelfs geprobeerd de vluchtstatus van mijn reis te controleren in mijn hotel in Parijs voordat ik aan boord van de RER naar de luchthaven ging. Na het zoeken op de Primera Air-website realiseerde ik me al snel dat er geen plaats is om je vluchtstatus te controleren! Ik dacht dat het middagglas misschien mijn zicht had vertroebeld, maar het bleek waar te zijn.

Ik controleerde Google Vluchten en er stond “niet beschikbaar”, dus ging ik naar de website van Charles de Gaulle (CDG) en zag dat mijn vlucht werd vermeld als “geannuleerd”. Toen ik dit zag, besloot ik meteen te vertrekken om naar de terminal te gaan en te kijken wat er aan de hand was. Onnodig te zeggen dat het geen goed begin van mijn reis naar huis was.

Op het vliegveld

Na veel stress op de RER-trein naar het vliegveld, kwam ik eindelijk aan bij Terminal 3. Vanaf het treinstation (1 halte CDG) is het 10 minuten lopen naar de terminal.

Ik vroeg de informatiebalie waar de Primera Air was en ze wezen me op een hele lange rij. Toen ik mijn tas neerzette en in de rij ging staan, kreeg ik een bericht dat de vlucht in feite NIET was geannuleerd. Dit verwarde iedereen erg omdat de meeste mensen geen idee hadden dat er een probleem was met de vlucht.

Het personeel van Primera liet ons echter onmiddellijk weten dat de vlucht eigenlijk twee uur later zou vertrekken dan oorspronkelijk gepland. Niet het beste nieuws, maar het is een stuk beter dan een geannuleerde vlucht!

Bagage kosten

Net als andere goedkope luchtvaartmaatschappijen (en nu de meeste luchtvaartmaatschappijen), berekent Primera Air een vergoeding voor ingecheckte bagage. Je bespaart als je vooraf betaalt in plaats van aan de poort. Op de website van Primera lees je meer over bagagekosten.

Omdat ik veel ervaring had met Norwegian, kon ik mijn tassen kosteloos meenemen, dus besloot ik een gok te wagen op Primera. Bij het inchecken op de luchthaven moest ik de Primera-begeleider mijn rugzak (North Face Overhaul Backpack) en de kleinere rugzak die ik droeg, laten zien. Na een nieuwsgierige blik lieten ze me gaan zonder me te dwingen tassen te controleren. Ik kon niet zeggen of het een officieel beleid was of gewoon sympathie omdat onze vlucht vertraging had.

Aan boord

De meeste trans-Atlantische vluchten van Primera worden uitgevoerd door de Airbus A321neo. Deze nieuwe vliegtuigen bieden een uitstekende brandstofefficiëntie voor langeafstandsvluchten en helpen de prijzen laag te houden. Het vliegtuig dat ik van Parijs naar Newark nam was nog geen twee weken oud!

Houd er rekening mee dat hoewel het vliegtuig gloednieuw was, ze geen wifi of entertainment tijdens de vlucht boden. Zorg ervoor dat je alle podcasts of films op je laptop of telefoon downloadt voordat je erop springt. Goed nieuws? Elke stoel heeft een USB-poort, zodat u uw apparaat gemakkelijk kunt opladen.

De kunstleren stoelen waren zeker niet luxueus, maar ze waren ook niet zo krap als ik had verwacht. Op weg naar huis heb ik zelfs een paar uur mijn ogen kunnen sluiten.

Onderhoud

De in Londen gevestigde bemanning was erg vriendelijk en behulpzaam tijdens de vlucht. Voordat we vertrokken, hebben ze zelfs tot in detail uitgelegd waarom de vlucht twee uur vertraging had.

Ze kwamen tijdens de reis drie keer om drankjes, broodjes en snacks aan te bieden. U kunt ook gewoon op de stewardess-knop drukken en uw bestelling rechtstreeks bij hen plaatsen. Ik nipte van een cognac van € 5,50 (helemaal geen slechte prijs) terwijl ik een boek las en mijn aantekeningen van mijn avontuur in Parijs doornam. Niets is inbegrepen, tenzij u vooraf betaalt voor maaltijden, dus ik raad aan om uw eigen eten mee te nemen. Prijzen zijn een beetje hoger, maar niet helemaal schandalig.

Het vonnis

Als je het niet erg vindt om de voordelen van legacy-carriers op te geven, kun je de prijs van de Primera niet verslaan. Ik zal er nog een paar keer mee moeten vliegen om een ​​volledig beeld te krijgen van hoe Primera Air het doet ten opzichte van de concurrentie, maar ik zou het zeker nog een kans geven, ondanks de vertragingen en communicatieproblemen. De cockpitbemanning was erg vriendelijk en behulpzaam en het gloednieuwe vliegtuig was best aardig.

Primera heeft een paar dagen na mijn vlucht een enquête gestuurd, dus ik hoop dat ze mijn grootste klachten zullen behandelen, waardoor de ervaring misschien wat minder wordt. Het plaatsen van de vluchtstatus op de website zou een goed begin zijn!

U kunt op de Primera Air-website zoeken om prijzen te controleren.

Jouw mening over Primera

Heb je Primera gevlogen? Deel uw ervaring met ons in het opmerkingengedeelte.

Opmerking: Kort nadat we aan boord waren gegaan van de Primera-vlucht, kondigde het bedrijf de annulering aan van de nieuwe route van Birmingham naar Noord-Amerika. Ze gaven de schuld aan de vertraging in de levering van de nieuwe Airbus-vliegtuigen, maar het liet veel reizigers in het ongewisse. Controleer nogmaals bij Primera of uw vlucht nog op schema ligt.