Tsjechische reistips voor budgetreizigers

De Tsjechische Republiek (ook bekend als de Tsjechische Republiek) vangt alle schoonheid, mystiek en charme van het oude Europa met zijn sprookjesachtige steden en kastelen op een heuveltop, zijn overvloed aan weelderige groene bossen en zijn indrukwekkende en levendige hoofdstad Praag.

En hadden we al gezegd dat het nog steeds erg betaalbaar is? Zelfs met de prijzen die de afgelopen jaren zijn gestegen, kun je met een bezoek aan dit Midden-Europese land goedkoop een stukje Europa ervaren, vooral als je onze tips in deze budgetreisgids volgt.

Cesky Rajis

Voor degenen die op zoek zijn naar natuurlijke schoonheid, zal Cesky Raj (vertaald in het Engels als “Tsjechisch paradijs”) je geven wat je wilt en meer. Gelegen in een bosrijk natuurgebied op slechts 90 kilometer ten noordoosten van Praag, biedt het gebied avonturiers in de buitenlucht, zoals wandelen, fietsen, raften en rotsklimmen. Verblijf in pensions, privé-appartementen of ga kamperen. Lokale prijzen zijn goedkoper dan in de steden en het natuurlijke landschap is zo goed als maar kan.

Goedkope maaltijden in Tsjechië

Bestel het complexe lunchmenu

Een van de grootste waarden die in heel Europa te vinden zijn, is de lunch in Tsjechië. Bijna elk restaurant biedt van maandag tot en met vrijdag een menu aan. Deze deal kost meestal 100-140 kc (€ 5-7 USD), waardoor het zeer betaalbaar is voor lunchwerkers. En ja, het is een zeer royale portie eten voor het geld.

In Praag kun je bijna elke keuken kiezen – klassiek Tsjechisch, Vietnamees, Mexicaans, hamburger, Indiaas of vegetarisch. Je eet er goedkoop en heel lekker!

Bezoek de lokale tavernes

Bezoek een buurtcafé voor authentiek eten dat is afgestemd op de lokale smaak en budget. Verwacht een onopgesmukte, stevige portie geroosterd varkensvlees, goulash of gebakken schnitzel, vergezeld van een berg aardappelen of dumplings. Totale prijs? Niet meer dan € 5-6 per persoon!

Volg deze tips om te besparen op je restaurantrekening tijdens je verblijf in Praag.

Winkelen op boerenmarkten

Je kunt in elke stad van het land minstens één keer per week boerenmarkten verwachten, maar in Praag worden ze bijna elke dag gehouden. Deze markten staan ​​vol met verse producten en kraampjes met goedkope en smakelijke hamburgers, worstjes, soepen en gebak. Pak een paar dingen, zoek een comfortabele bank in het park en geniet van een picknick!

Drink Tsjechisch bier

Het zou niet juist zijn om in deze budgetgids geen rubriek aan bier te wijden. Tsjechisch bier is niet alleen een van de beste ter wereld, maar ook een van de goedkoopste. Voor 40kc (€ 2) of minder kun je een biertje krijgen in bijna elke taverne of restaurant in de stad en genieten van de smaak en kwaliteit die het tot de favoriete drank van het land maken. En hadden we de geweldige biertuinen in Praag al genoemd?

Begin met de onbetwiste koning van het Tsjechische bier (Pilsner Urquell) en probeer vervolgens andere lokale merken om degene te vinden die het beste bij je past. Je kunt bijna niet fout gaan met je keuzes. Vergeet niet om voor het drinken een glas te klinken met je buren, een stevig “Ahoy!” te bieden en de tafel aan te raken met je glas voordat je buigt.

Bezoek Pilsen, beroemd om zijn Pilsner-bier. Neem voor het perfecte souvenir een Tsjechische biervilt mee naar huis.

Meer budgettips voor Tsjechië

Voor nog meer ideeën kun je onze blogposts over Tsjechië en Praag doorbladeren. Hoe bespaar je geld bij een bezoek aan Praag en daarbuiten? Vertel het ons in de reacties hieronder!