Wanneer is de beste reistijd om naar deze stad (Lissabon) te gaan?

De hoofdstad van Portugal staat bekend als een paradijs voor budgetreizigers – en met een goede reden. Het is dus geen verrassing dat Lissabon een van onze favoriete budgetbestemmingen is. We hebben tips gedeeld over hoe je een goedkope hotelkamer kunt vinden en waar je goedkoop kunt eten, maar wanneer kun je Lissabon het beste bezoeken als je met een beperkt budget reist?

Het laagseizoen is de beste deal (denk aan eind januari en heel februari, wanneer het weer te druilerig is voor zonovergoten winterreizen). Aan de andere kant hebben herfst en lente de beste combinatie van reisvariabelen, zoals fatsoenlijk weer, geweldige prijzen en minimale drukte. (Dit “schouderseizoen” is onze favoriet wanneer we in Europa reizen, zoals we hier bespreken.)

Maar hoe zit het met het seizoen? Moet je het koste wat kost vermijden? Niet noodzakelijk. Het kost je veel meer, maar Lissabon is nog steeds veel goedkoper dan andere plaatsen in Europa. Het kan dus de investering waard zijn, vooral voor degenen die excursies willen combineren met zonaanbidding of grote lokale evenementen en festivals.

Als je minimale drukte en lagere kamerprijzen wilt, probeer het dan eerder in de zomer, want augustus is een populaire vakantiemaand in heel Europa. En als je vastbesloten bent voor de zomer in Lissabon, boek dan van tevoren om een ​​paar euro te besparen. Als feesten op straat met de lokale bevolking klinkt als jouw soort vakantie, bezoek dan rond 13 juni, wanneer Lissabon een groot feest organiseert voor zijn patroonheilige, Sint-Antonius.

Ga wanneer het minder druk is: Lissabon in de herfst

Na de winter is de herfst onze tweede favoriete tijd van het jaar om minder tijd in Lissabon door te brengen. Net als de lente is het schouderseizoen en is het weer wat onvoorspelbaarder dan de zomer. Cheapos zal echter blij zijn, aangezien de prijzen laag zijn, het weer relatief warm en zonnig is en de drukte kleiner is dan in de zomermaanden.

Aan het einde van het seizoen nemen de Thanksgiving-aantallen een beetje toe, maar zelfs dan zijn de prijzen en bezetting redelijk. Wees gewaarschuwd dat november de meest regenachtige maand in de stad is. Pak dus waterdichte laarzen en een jack met capuchon in – natte voeten kunnen het verkennen te voet behoorlijk onaangenaam maken.

Hoteltips in Lissabon voor elk seizoen

• Onze top 20 hotels in Lissabon
• Hotels in Lissabon onder de € 100 per nacht
• Goedkope huisvesting in Lissabon: 5 goedkope opties

Ben je in Lissabon geweest? Wanneer is uw favoriete tijd om de hoofdstad van Portugal te bezoeken? Deel in de comments hieronder.