10-daagse reisroute in Frankrijk van Parijs naar Marseille

Frankrijk is niet voor niets een van de meest bezochte plaatsen ter wereld. Van dromerige culturele hoofdstad Parijs tot de glitter en glitter van de zonovergoten Côte d’Azur, Frankrijk vinkt elk vakje aan. Geschiedenis en cultuur? Eten en wijn? Natuurlijke schoonheid? Kunst en architectuur? Meer wijn? Check, check en check.

Hoewel je je hele vakantie in Parijs wilt doorbrengen, kun je hier meer beleven dan alleen de beroemde Lichtstad. Met gemakkelijk te navigeren wegen en een uitstekend treinsysteem, zijn er tal van mogelijkheden, en Cheapos zal u verrassen met een reeks budgetvriendelijke ervaringen in elke hoek van l’Hexagone.

Het is echter onmogelijk om alles in 10 dagen te zien. Overweeg in plaats daarvan ons advies op te volgen en enkele rondleidingen te volgen om een ​​aantal geselecteerde bestemmingen te bezoeken om een ​​idee te krijgen van de diversiteit van Frankrijk.

Meer Frankrijk-tips:
• 50 manieren om te besparen op je reis naar Frankrijk
• 10 tips om geld te besparen bij het huren van een Franse auto
• De beste simkaarten voor uw reis naar Frankrijk

Deze route komt langs verschillende belangrijke attracties, waarbij geschiedenis en wijnmaken worden gecombineerd met onverwachte maar welkome ontdekkingen in steden als Bordeaux en Marseille.

Dag 1, 2, 3: Parijs

Het lijkt dwaas om zo weinig tijd te besteden aan de beroemdste stad ter wereld (we zeggen subjectief, maar probeer gewoon ruzie te maken). Volg een gratis rondleiding, geniet van een goedkope lunch, sla de Eiffeltoren over en beklim het dak van een van de warenhuizen van de stad en blader ’s nachts door het Louvre. En dat is maar één dag!

Parijs zit vol met gratis ervaringen, van het onlangs gerenoveerde Musée Carnavalet tot de uitgebreide begraafplaats Père Lachaise. Het is gemakkelijk om geld uit te geven, maar het is net zo gemakkelijk om van de stad te genieten voor de prijs van een stokbrood — ongeveer een euro, weet je.

Overweeg op uw laatste dag een cruise op de Seine te maken voor iets toeristisch maar de moeite waard, of plan een picknick aan de waterkant. Je wilt de zonsondergang boven de rivier niet missen.

Lees meer over onze tips voor drie dagen Parijs.

Slapen in Parijs: Een aantal betaalbare woningen in het stadscentrum behoren tot onze wereldfavorieten. Overweeg om in de Marais of rond Les Halles te blijven om de metro van Parijs zoveel mogelijk te vermijden. Lopen is het goedkoopste vervoermiddel.

Bekijk enkele van onze favoriete hotels in Parijs.

Dag 4: Excursies

De volgende op de lijst is een stop in de Loire-vallei om de beroemde renaissancekastelen te zien. Doe mee met een groepsreis of huur een auto in Frankrijk vanuit de prachtige stad Tours om voor de nacht de machtige kastelen van Chambord en Chenonceau te bezoeken. In het hoogseizoen worden toeristendrukte verwacht, maar de monumenten zijn even indrukwekkend in het laagseizoen, wanneer de drukte kleiner is.

Ik ga daar heen: Tours is een korte treinrit van Parijs (minder dan 2 uur) en alles is op loopafstand zodra u in de stad aankomt. Het VVV-kantoor heeft informatie over het bezoeken van de kastelen, maar boek van tevoren of huur een auto of fiets om er te komen.

Slaap: Verwacht niet dat de hotelprijzen zo hoog zijn als in Parijs, maar de kamers kunnen in het hoogseizoen omhoog gaan, dus boek van tevoren. Zoek naar hotels in Tours.

Dag 5 en 6: Bordeaux

Ga vanuit Tours richting de Atlantische kust in Bordeaux. Hoewel de stad niet per se een budgetparadijs is, is het een geweldige smaak van de Franse cultuur die je niet mag missen.

Loop door de stad, maar bezoek indien mogelijk het VVV-kantoor om deel te nemen aan een van hun wijntours. Bustours brengen bezoekers naar meerdere wijnmakerijen, waardoor ze de wijnbouw uit de eerste hand kunnen ervaren zonder zich zorgen te maken dat ze verdwalen in de wijngaarden. En hadden we al gezegd dat er wijn zal zijn?

Op de tweede dag maakt u een korte treinrit naar Arcachon, een mooie badplaats, of naar Saint-Émilion, een historische wijnstad die het beste van Bordeaux produceert.

Meer tips nodig? Hier leest u hoe u Bordeaux kunt bezoeken zonder de bank te verslaan.

Ik ga daar heen: De trein naar Bordeaux vanuit Tours duurt ongeveer 2 uur en het station van Bordeaux is een behoorlijke wandeling of een korte taxirit naar het stadscentrum.

Slaap: Bordeaux biedt veel betaalbare opties, van hostels tot hotelketens en zelfs appartementen. Ontdek onze favoriete budgethotels in Bordeaux.

Dag 7: Carcassonne

Bezoek de Cité de Carcassonne, een UNESCO-erfgoed, en geniet van een Franse avond in een klein stadje. Een middeleeuws fort is een wereld van prachtig bewaard gebleven torens en wallen. Geniet van cassoulet, een lokaal gerecht uit het zuidwesten van Frankrijk, terwijl je de steegjes verkent.

Ik ga daar heen: De trein naar Carcassonne is ongeveer 3 uur rijden vanaf Bordeaux

Slaap: De moderne stad Carcassonne heeft veel hotels en rusthuizen (pensions). Sommige bevinden zich zelfs binnen de muren van de middeleeuwse Cité! Zoek naar hotels en vakantieverblijven.

Dagen 8, 9, 10: Marseille

Terwijl de glitterati naar Saint-Tropez en Cannes reizen, kan Cheapos kiezen voor het nuchtere gevoel van Marseille. Deze bruisende havenstad is levendig en opwindend, met een bloeiende culturele scene en schattige winkeltjes die de beroemde zeep van de stad verkopen, en cafés die verfrissende snacks serveren in het Panier-gebied vlak bij de haven.

Breng de dag door met zonnebaden op een van de stranden van de stad met uitzicht op het ongelooflijke blauwe water. Maak een boottocht naar een eiland voor de kust of overweeg een tocht door de Calanques, prachtige kliffen die uit het water steken.

U kunt ook de dag doorbrengen met een uitstapje naar Cassis, een luxe badplaats met ongerepte stranden, of naar het charmante Provençaalse stadje Aix, waar vandaag de dag nog steeds de studio van Cézanne te bezoeken is. Zoveel keuzes! Bekijk voor meer tips onze reisgids voor Marseille.

Slaap: Marseille is overal budgetvriendelijk, maar een verblijf in Panier is de beste keuze, want het is toeristisch en vol met geweldige restaurants en charmante straatjes. Bekijk onze beste budgethotels in Marseille.

Ik ga daar heen: De trein naar Marseille vanuit Carcassonne duurt ongeveer 3 uur en het centraal station is een korte taxirit vanaf de belangrijkste haven.

Terugkeren naar huis: Vlieg vanuit Marseille naar huis of neem de drie uur durende trein naar Parijs of Nice om vanaf een van deze luchthavens te vliegen.

Uw reisroute door Frankrijk

Hoe zou jij 10 dagen in Frankrijk doorbrengen? Deel uw tips in de opmerkingen hieronder.