10-daagse reisroute om Italië te bezoeken: Florence, Venetië en Rome

Bij het plannen van een vakantie in Italië wil je alles zien en doen. Het is heel gemakkelijk om uw reis opnieuw te plannen, vooral voor een kort verblijf zoals een bezoek van 10 dagen.

Om echt in la dolce vita te komen, kun je je beter beperken tot een paar steden of dorpen en in elk daarvan de tijd nemen. Vertragingen en onvoorziene gebeurtenissen (samen met deze veelvoorkomende toeristische fouten) kunnen zelfs de best geplande schema’s laten ontsporen en stress veroorzaken, wat het tegenovergestelde is van een vakantie.

Als je van plan bent 10 dagen in Italië te zijn en de beste steden van het land wilt zien, maar ook tijd wilt overhouden om te genieten van spontane evenementen en te ontspannen, volg dan deze reisroute. Deze reisroute laat je kennismaken met de grootste hits van Rome, Florence en Venetië voor een onvergetelijke en betaalbare vakantie.

In de volgende post geven we tips voor het verkennen van Italië met de auto, inclusief kleine dorpjes en steden. Voor deze reis vliegen we echter naar drie grote steden in het land, dus reizen we met de hogesnelheidstrein.

Maar geef jezelf minstens één dag om Rome te verkennen, weg van de belangrijkste bezienswaardigheden. Blader door de openluchtmarkten, koop Italiaanse kleding, ontspan in een van de vele tuinen en parken van Rome en dwaal gewoon door de geplaveide zijstraten van de stad!

Vergeet niet veel ijs te eten en de huiswijn te drinken! Serieus, huiswijn is veel goedkoper en net zo goed als de meeste flessen. Het is lokaal! Bekijk deze 5 iconische en betaalbare Romeinse gerechten. (Lees meer over eten en drinken in Rome.)

Dag 9 – Dagtocht

Als je verliefd bent op Rome, breng dan nog een dag door met het controleren van meer attracties van je bucketlist.

Als u iets nieuws wilt, zijn er enkele leuke dagtochten binnen handbereik van Rome. Of je nu van de zon wilt genieten op de nabijgelegen stranden, de heuveldorpen Castelli Romani of de ruïnes van Ostia Antica (een van de best bewaarde geheimen van heel Italië), het is de moeite waard om de stad van een andere kant te zien. Italië voordat je vertrekt. De meeste treinen vertrekken vanaf station Termini.

Dag 10 – Arrivederci Italië

Nog een laatste cappuccino en cornetto als ontbijt en je bent klaar om te gaan! Natuurlijk gaan je herinneringen aan 10 dagen bij bella Italia een leven lang mee.

Uw advies in Italië

Ben je in Rome, Florence of Venetië geweest? Vertel ons hoe je wilt besparen als je op bezoek gaat (en eet!) tijdens je reis