10 gratis musea in Europa die het bezoeken waard zijn op vakantie

Enkele van ’s werelds beroemdste kunst- en kunstvoorwerpencollecties noemen Europa naar huis. Maar als u met een beperkt budget reist, kunnen de toegangsprijzen voor musea oplopen. Dus hoe kan een kunstminnende Cheapo de toegangsprijs niet betalen?

Ons advies is om de meest populaire selecties te bezoeken op gratis of gereduceerde dagen, of beter nog, blijf bij de vele galerijen en collecties die de hele dag, elke dag, gratis zijn en open voor het publiek.

Gratis musea in Londen

De extra kilo’s op peil houden kan erg moeilijk zijn in de Britse hoofdstad. Er zijn heel veel dingen te zien in Londen, en de meeste kunnen een aardige cent kosten. Maar wanhoop niet. Als er één ding is dat Londen meer heeft dan de meeste Europese hoofdsteden, dan zijn het wel gratis musea die open zijn voor het publiek. Bovenaan je lijst zou het British Museum moeten staan, ook bekend als de magische plek waar de Rosetta-steen is gevestigd. Natuurlijk wordt er meestal een donatie aangeboden, maar technisch gezien hoeft deze niet te worden betaald. Hier zijn nog twee locaties van wereldklasse die altijd gratis zijn.

5. Natuurhistorisch museum

Cromwell Road Londen SW7 5BD
Website

Leer meer over de natuurlijke wereld in een van ’s werelds beste wetenschapsmusea, vol met fossielen (waaronder dinosaurussen en opgezette dieren, waarvan er vele nu uitgestorven zijn) en interactieve tentoonstellingen over vulkanen en aardbevingen.

6. Nationale galerij

Trafalgar Square, Londen WC2N 5DN
Website

Bekijk gratis meer dan 2.300 kunstwerken in de National Gallery of Great Britain. Van meesterwerken van Italiaanse grootheden als Titiaan tot impressionisten als Cézanne, er is voor elke kunstliefhebber iets te vinden.

Op zoek naar nog meer freebies? Lees onze gids voor 20 gratis musea in Londen. Als je een plek nodig hebt om te verblijven, bekijk dan de beste budgethotels in Londen.

Gratis musea in Dublin

Hoewel vergelijkingen tussen Ierland en Engeland over het algemeen door beide landen worden afgekeurd, is er één goed ding dat de twee landen gemeen hebben: een breed scala aan gratis nationale musea die open zijn voor het publiek. Dit betekent dat bezoekers in Dublin alle kunstvoorwerpen in de collecties van het National Museum in de stad en alle kunst in de National Gallery of Ireland kunnen zien zonder toegang te betalen. De National Gallery biedt zelfs gratis rondleidingen in het weekend. We ontmoeten elkaar bij de informatiebalie om 11.30, 12.30 of 13.30 uur.

7. Iers museum voor moderne kunst

Royal Infirmary, Kilmainham
Website

Dit museum, een voormalig ziekenhuis, wordt beschouwd als de belangrijkste galerie voor moderne kunst van Ierland. Voeg daarbij het feit dat het wordt omgeven door prachtige tuinen die perfect zijn voor een ontspannen wandeling en het is zeker een bezoek waard, zelfs in een stad als Dublin met zijn vele gratis musea.

8. Chester Beatty-bibliotheek

Dublin Castle, Dublin 2, Ierland
Website

Bezoek Dublin Castle om de wereldse goederen van boekenliefhebber Alfred Chester Beatty te bekijken en zijn collectie antieke rollen, boeken en kunst te bekijken.

Gratis musea in Berlijn

Goed nieuws! Bijna alle regionale musea en gedenkplaatsen van Berlijn zijn gratis, ongeacht de datum. Maar helaas zijn de dagen van gratis toegang tot het beroemde Museumeiland van Berlijn allang voorbij, tenzij je natuurlijk minderjarig bent (jonger dan 18 jaar mag gratis naar binnen). Dit betekent dat als je de stad voor het eerst bezoekt en je een grote museumliefhebber bent, je waarschijnlijk € 18 moet betalen voor toegang tot alle vijf de musea. U kunt ook een Berlin WelcomCard ophalen om kortingen te krijgen. Maar voor alle anderen, of voor degenen die dat al zijn, zijn hier twee gratis opties die we ten zeerste aanbevelen.

9. Topografie van terreur

Niederkirchnerstrae 8
Website

Dit museum in de buurt van de Potsdamer Platz staat op de historische plek van de Gestapo-kantoren en het SS-hoofdkwartier in Berlijn. Het is de plaats waar de vervolging en uitroeiing van politieke tegenstanders van de nazi’s werd georganiseerd en geleid, evenals de coördinatie van de uitroeiing van joden, Sinti en Roma. De emotionele tentoonstelling verkent deze duistere geschiedenis met grote openheid en eerlijkheid. Een deel ervan is buiten, dus neem een ​​jas mee.

10. Museum der Unerhörten Dinge

Crellestrae 5
Website

Het Museum van Ongehoorde Dingen gaat in de eerste plaats over geschiedenis. Dit museumachtige rariteitenkabinet toont een verscheidenheid aan interessante objecten (alles van een brief van Freud aan een koe) en nog belangrijker, vertelt je over hun betekenis.

Ga je binnenkort naar Berlijn? Zet deze 15 gratis musea in Berlijn op je lijstje en blader door de beste budgethotels van de stad.

Jouw keuzes

Wat zijn je favoriete gratis musea in Europa? Zijn er plaatsen die u aan onze lijst zou willen toevoegen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.