10 tips voor een bezoek aan de stranden van Normandië

Na de 75e verjaardag van de D-Day-landingen eerder dit jaar, blijven de stranden van Normandië toeristen verwelkomen om de veldslagen te herdenken die het tij van de Tweede Wereldoorlog hebben gekeerd.

Prachtige landschappen, intense geschiedenis en ontnuchterende doses van de realiteit van oorlog maken het de reis waard, weg van de drukte van Parijs.

Het goede nieuws is dat als je goed plant, het de bank niet kapot maakt.

Hier zijn enkele manieren om tijd en geld te besparen wanneer u naar deze iconische sites reist.

1. Geef jezelf voldoende tijd

Trakteer uzelf en probeer het niet overdag te doen. Als u weinig tijd heeft, kunt u natuurlijk overdag het monument en het strand bezoeken en ’s avonds terugkeren naar Parijs. Het is moeilijk, maar mogelijk.

Gun uzelf in plaats daarvan ten minste één nacht in een van de nabijgelegen steden om te genieten van wat de stranden van Normandië te bieden hebben. Twee nachten is zelfs nog beter en de hotelprijzen zullen over het algemeen goedkoper zijn dan in Parijs.

9. Mix die lunch

Een klassiek advies voor elke reis naar Frankrijk is om een ​​lunch mee te nemen. De fantastische baguettebroodjes en gebakjes bij de plaatselijke bakker in Bayeux zijn bijvoorbeeld een goedkoop en fantastisch alternatief voor rondhangen in een middelmatig café ergens onderweg.

We snacken liever een jambon beurre (broodje ham en boter) van € 3 terwijl we naar de beukende golven kijken dan in een café langs de weg zitten, nietwaar?

10. Doe het rustig aan rond Mont Saint Michel

Hoewel het een ervaring op zich is om naar de stranden van Normandië te gaan, kun je overwegen om je reis nog langer te verlengen en naar het nabijgelegen Mont Saint Michel te gaan, op anderhalf uur rijden van Bayeux. Het gaat niet om de landingen van de Tweede Wereldoorlog, maar als je halverwege bent, zou het zonde zijn om een ​​van de beroemdste toeristische attracties van Frankrijk te missen.

Ben je al op de stranden van Normandië geweest?

We horen graag uw ervaringen over wat u heeft gezien en hoe u daar bent gekomen. Deel je favoriete tips in de reacties hieronder!