11 manieren om te besparen op hotels in Europa

Hoofdstuk 4: Hoe te besparen op hotels in Europa

Of je nu van plan bent om twee of twintig dagen te reizen, waar je verblijft, kan een grote impact hebben op je budget en reiservaring.

We hebben de afgelopen 18 jaar besteed aan het vinden van de beste hotelwaarden in de duurste steden van Europa. Hoewel we in de loop der jaren grote veranderingen hebben gezien, goede en slechte (eindelijk gratis wifi!), zijn er bepaalde “goedkope tips” die vandaag hetzelfde blijven als in 2001.

Onthoud voordat u begint: geen paniek.

Seizoensprijzen in bijzonder dure plaatsen (Londen, Venetië, heel Zwitserland…) kunnen grote angst en totale paniek veroorzaken. Blijf kalm en onthoud dat veel sites (exclusief EuroCheapo natuurlijk!) hotelresultaten rangschikken om u te laten zien wat u als eerste wilt boeken. (Het zijn vaak de hotels die hen de grootste commissies betalen.)

Kijk dus niet alleen naar die eerste resultaten en ga er al snel vanuit dat de stad te duur voor je wordt. Het kan wat graafwerk en verder onderzoek vergen (met behulp van de tips op deze pagina en op EuroCheapo), maar de kans is groot dat je een geweldig hotel, B&B of hostel kunt vinden binnen je budget.

Kortom: geen paniek. Maar wees bereid om een ​​beetje te graven voor de deal.

Tips om te besparen op hotels in Europa

Hier zijn onze top 10 tips om te besparen op accommodatie en het vinden van de beste hotels voor je reis.

1. Denk na over de locatie voordat je een prijs instelt.

We horen vaak van reizigers die op zoek zijn naar een hotel en het goedkoopste hotel boeken dat ze kunnen vinden, alleen om te beseffen dat het ver buiten het centrum (of in een naburige stad!) een bezoek Dit kan leiden tot onnodige kosten van tijd en geld, om nog maar te zwijgen van een vaak akelige hotelervaring.

Gelukkig kan dit worden voorkomen met wat planning vooraf. Zorg ervoor dat u bij uw onderzoek inzoomt op de locatie van het hotel. Hoe ver is het van de metro- of buslijn? Overweeg wat meer te betalen voor iets meer centraal of dichter bij het openbaar vervoer.

2. Wees flexibel over uw reisschema.

Als uw reisschema nogal wat tijd in één geografisch gebied doorbrengt, kan het flexibel zijn met uw reisschema u geld besparen. Wanneer u op zoek gaat naar hotels, zult u merken dat op bepaalde data de ene halte duurder is dan de andere. Door uw reisschema te jongleren, kunt u hotels boeken wanneer ze het goedkoopst zijn.

Stel dat u bijvoorbeeld een week in België doorbrengt en Brussel en Brugge bezoekt. Wanneer u op zoek gaat naar hotels, zult u waarschijnlijk merken dat de hotelprijzen in Brussel in het weekend lager zijn (door minder zakenreizigers en eurocraten die ze boeken). Dus waarom zou u niet doordeweeks Brugge bezoeken en het weekend in Brussel doorbrengen als de hotels het goedkoopst zijn?

3. Meer sterren maken een hotel niet altijd beter.

Hotelsterrenclassificaties in Europa zijn verwarrend. Elk land heeft zijn eigen normen en classificatiesysteem, meestal vastgesteld door een door de overheid beheerd bureau voor toerisme. Dus wat telt als een driesterrenhotel in Nederland zal waarschijnlijk anders zijn dan een driesterrenhotel in Italië.

Kortom, hoe meer voorzieningen en diensten een hotel biedt, hoe hoger de sterrenclassificatie. Inspecteurs komen langs met restjes en controleren letterlijk alles wat ze zien in de lobby, in de hotelkamer en elders. Hoe meer dingen u moet controleren, hoe hoger de sterrenclassificatie. Maar het is duidelijk dat meer “dingen” een hotel niet altijd beter beheerd, vriendelijker of gedenkwaardiger maken.

U kunt er absoluut zeker van zijn dat een viersterrenhotel liften, roomservice, eigen badkamers, kabel-tv, internet, airconditioning en meer heeft. Maar dat zegt niets over de inrichting van de kamer, de ligging van het hotel of de behulpzaamheid van het personeel. Een viersterrenhotel kan eigenlijk veel minder glamoureus zijn dan een tweesterrenhotel.

We hebben veel hotels bezocht die om redenen die buiten hun macht liggen, met lage sterbeoordelingen zitten. Een tweesterrenhotel in een historische wijk van Parijs zal bijvoorbeeld waarschijnlijk beperkingen hebben op renovaties. Als gevolg hiervan is het misschien niet mogelijk om een ​​lift te installeren, waardoor het hotel de driesterrenstatus niet kan behalen, hoe mooi de kamers of het oprechte management ook zijn.

Houd er ook rekening mee dat eensterrenhotel vaak dingen gratis aanbiedt (zoals internettoegang) waar viersterrenhotels nog steeds voor vragen. Lees meer over sterbeoordelingen in Europa.

4. Welke voorzieningen heb je echt nodig? Werkelijk?

Als u het aantal voorzieningen dat u nodig heeft en uw sterrenclassificatie verlaagt, kunt u mogelijk een betere deal krijgen. Bedenk welke kamervoorzieningen u echt nodig heeft om van uw bezoek te genieten. Heb je begin juni airconditioning nodig in Wenen? Heeft u een kluis nodig? Haardroger? Toiletartikelen? Het verschil tussen een één- en driesterrenhotel kan meer opvallen in uw portemonnee dan in uw kamer.

5. Weet wanneer je moet bestellen.

Wat is de beste tijd om te boeken om te besparen op hotels in Europa? Het hangt er helaas van af. Door van tevoren te boeken, kunt u reisplannen maken voordat u vertrekt, maar u loopt geen last-minute reisaanbiedingen mis. Boeken op het laatste moment (zelfs op dezelfde dag!) kan geweldige deals opleveren, maar het kan ook leiden tot stress…

Ik heb een hele post geschreven over wanneer je hotels moet boeken voor de beste prijzen. Maar eigenlijk komt het hier op neer:

Wij raden aan vooraf reserveren als:

U moet uw favoriete hotel beveiligen. Bestel het voordat het vol is. U ziet zeer beperkte beschikbaarheid bij het zoeken. Bestel nu – het wordt alleen maar erger. (Dit geldt vooral tijdens het hoogseizoen.) U wilt gewoon alles van de lijst afvinken en ontspannen. Je hebt een vrij strak schema.

Wij raden aan dichter bij uw reisdatum boeken als:

Wanneer je zoekt naar hotels, zie je veel beschikbaarheid en goedkope opties. U kunt afwachten of de prijzen dalen. (Dit gebeurt vaak wanneer u in het laagseizoen reist.) U wilt meer flexibiliteit wanneer u reist. Ben jij het type reiziger dat graag op het laatste moment je reisschema wijzigt? Misschien wil je je gewoon inhouden. (Of bestel in ieder geval terugbetaalbare tarieven! Zie het volgende punt.)

6. Overweeg eerst een hotel te boeken met gratis annulering.

Een andere optie is om nu een hotel te boeken dat gratis annuleren aanbiedt en later annuleert als je een betere deal vindt. Het kan op zijn minst je zenuwen kalmeren (hey, je hebt een stoel!) En je wat flexibiliteit geven om later iets beters te vinden.

Een waarschuwing: de meeste hotels rekenen nu iets meer voor gratis annuleren (je geeft dus eigenlijk geld uit om deze flexibiliteit te hebben). Houd er ook rekening mee dat de definitie van “gratis annuleren” sterk varieert. Gratis… tot wanneer? Ben je vrij om te annuleren tot de dag van boeking… of kan je annuleren tot een week voor check-in? Er is een groot verschil – let op de details.

7. Overweeg een appartement te huren.

Hoewel we vooral dol zijn op kleine hotels, kunnen we niet ontkennen dat appartementen comfortabel en soms zelfs goedkoper kunnen zijn dan hotels, vooral voor langere verblijven of wanneer u met het gezin reist. U kunt bladeren door appartementen op EuroCheapo of op veel zoeksites voor appartementen zoals VRBO of (natuurlijk) Airbnb.

Merk op dat in sommige Europese steden, zoals Parijs en Berlijn, deze sites illegale appartementsverhuur aanpakken, dus controleer nogmaals of het legitiem is voordat je boekt! Zorg er ook voor dat alle inchecklogistiek van tevoren is geregeld en dat u precies weet hoe u bij het appartement kunt komen en hoe u contact kunt opnemen met de eigenaar van het appartement in geval van vragen of noodgevallen.

8. Hostels zijn voor iedereen.

Hostels in Europa zijn niet langer alleen voor “jeugd”. In de afgelopen 10-15 jaar hebben een aantal stijlvolle en trendy hostels, zoals de Generator-keten, opnieuw uitgevonden wat het betekent om een ​​hostel te zijn. Moderne “trendy hostels” hebben vaak nieuwe designthema’s (vaak door lokale kunstenaars), goedkope groepsactiviteiten, gezonde voedingsopties en veel gemeenschappelijke ruimte.

Zoals je zult zien door EuroCheapo te zoeken en te filteren op ‘hostels’, varieert de slaapsituatie sterk van hostel tot hostel, maar de meeste bieden zowel privékamers die goedkoper zijn dan de meeste hotels (je hebt een kamer voor jezelf, hoewel je misschien een badkamer) en echt goedkope gedeelde kamers (waarschijnlijk slapen in een stapelbed met anderen in de kamer). Desondanks zijn kamers meestal eenvoudig ingericht, maar hostels maken dit vaak goed met grote openbare ruimtes om te lezen, rond te hangen en andere reizigers te ontmoeten.

Er zijn echter nog steeds veel traditionele ‘jeugdherbergen’-opties in het hostellandschap, vooral die officiële en non-profit hostels die geassocieerd zijn met Hostelling International.

9. Profiteer van onze hoteltips

We hebben veel tijd besteed aan het controleren van hotels en het verzamelen van de beste betaalbare hotels op de duurste plaatsen in Europa. We houden vooral van kleine, door een familie gerunde en onafhankelijke hotels die echt de geest van de bestemming weerspiegelen – en we proberen geen grote internationale hotelketens aan te bieden. Ik zeg altijd dat ik het liefst wakker word in Rome en meteen het gevoel heb dat ik in Rome ben – niet in de buurt van het vliegveld in Milwaukee.

U kunt gemakkelijk besparen op hotels in Europa door een van onze selecties in Parijs, Amsterdam, Rome, Venetië of een van deze steden te boeken. We hebben het harde werk al voor je gedaan!

10. Blijf sparen na het aanmelden.

Eenmaal aangekomen, kunt u zelfs na het inchecken nog steeds besparen op uw Europese hotels. Dat omvat:

Ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt: Raak die minibar niet aan! Zodra we onze spullen in onze kamer hebben ingepakt, gaan we meestal naar een nabijgelegen supermarkt om de benodigdheden te kopen: waterflessen, fruit, snacks, ontbrekende toiletartikelen en al het andere dat ons een klein fortuin zou kosten als we iets bij de supermarkt zouden kopen. hotel. of (dubbele yikes!) uit de minikoelkast.

Denk twee keer na over het ontbijt: Wanneer u incheckt, zal de receptionist u waarschijnlijk vragen: “Ontbijt u?” Wees hier niet verlegen – vraag om meer informatie voordat u zich verbindt tot het aanbieden van ontbijt. Hoe veel kost het? En waar bestaat het precies uit? (Je zult er misschien versteld van staan!) Als je midden in een stad of dorp verblijft, is de kans groot dat je gemakkelijk naar een coffeeshop of restaurant kunt lopen en een betere deal kunt krijgen.

Wees duidelijk bij het boeken van uw hotel.

Een laatste advies (uit een artikel dat ik schreef over hoe je kunt voorkomen dat je vast komt te zitten met de slechtste hotelkamer): wees zo specifiek mogelijk bij het reserveren van een kamer. Wat zoek je precies in een kamer? Liever een verdieping met uitzicht op de straat? Of misschien houdt u van lagere verdiepingen met ramen naar de binnenplaats? Misschien droom je van een kamer met balkon? Heeft u een bad nodig in plaats van een douche?

Vermeld deze bepalingen in correspondentie met het hotel bij het maken van uw reservering. (Bij boeking via EuroCheapo is er een veld op het boekingsformulier waar u speciale verzoeken kunt toevoegen). Uw verzoeken worden bijna altijd in behandeling genomen. Het hotel wil dat je een gelukkige gast bent (ze willen vooral dat je een gloeiende recensie schrijft). Ze zullen erg hun best doen om zich aan te passen.