11 simpele tips om geld te besparen als je naar Italië reist

Plan je dit jaar een reis naar Italië en ben je op zoek naar manieren om te besparen? Hoewel reizen in Italië over het algemeen goedkoper is dan in andere landen (we kijken naar u Zweden, Denemarken en Zwitserland!), kunnen reiskosten snel oplopen.

Dit geldt vooral als u van plan bent om tijdens het hoogseizoen populaire bestemmingen zoals Rome, Venetië, Florence en Milaan te bezoeken.

Fijn dat we hier zijn om u tips te geven over hoe u kunt besparen bij het plannen van uw reis naar Italië en wanneer u ter plaatse bent. Hier zijn 11 budgettips om u te helpen la dolce vita te leven zonder de bank te verslaan.

1. Boek vroeg en overweeg schouderseizoenen

Het is geen verrassing dat de zomer het drukste toeristenseizoen van Italië is. Als je een van onze favoriete budgethotels wilt boeken, boek dan zo vroeg mogelijk. Voor nog betere prijzen (en minder drukte!), bezoek in het voor- of najaar. Voor de beste deals ga je op wintersport in Italië. Kerstmis in Italië is een traktatie en Rome is vooral mooi in deze tijd van het jaar en nooit te koud.

Aan de andere kant zijn er verschillende voordelen om in de hitte van augustus naar de grote steden van Italië te gaan. De Italiaanse drukte gaat op vakantie, dus terwijl Rome, Florence en Venetië nog steeds vol toeristen zijn, kan de drukte wat kleiner zijn en kunnen de hotelprijzen dalen. Hier zijn enkele tips voor een bezoek aan Florence in augustus.

11. Mis niet elke toeristische activiteit

Sommige dingen die “typisch Italiaans” lijken, kunnen ook “typische toeristische rip-offs” zijn. Deze zijn er in alle soorten en maten. Een paar favorieten:

• Een grote maaltijd in een van de restaurants op Piazza Navona in Rome? Hmmm – kies verstandig, want de meeste zullen te veel betalen voor de afbeelding.

• Een wandeltocht door Rome met iemand verkleed als gladiator? Het kan een grappige en kitscherige ervaring zijn, maar de tour zal waarschijnlijk beter zijn met een vaste gids.

• Werd de zingende gondelier meegenomen op een gondeltocht over het Canal Grande in Venetië? Het kost minstens € 100 voor een reis van 40 minuten. Neem in plaats daarvan een waterbus (vaporetto) en bespaar veel geld. Venetië is prachtig vanaf elke boot.

Dat gezegd hebbende, als je op de Piazza wilt dineren, poseren met een gladiator, of serieus geld wilt uitgeven voor een gondeltocht, ga je gang en veel plezier! Weet gewoon dat er goedkopere opties zijn die net zo leuk kunnen zijn.

Jouw budgettips?

Heb je wat budgettips voor Italië om aan onze lijst toe te voegen? Deel met ons in de comments hieronder!