25 gratis dingen om te doen en te zien in Rome

Hoewel een bezoek aan Rome behoorlijk duur kan zijn in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, zijn er genoeg dingen te zien en te doen in de hoofdstad die de bank niet zullen breken.

Soms zijn onze favoriete plekken om te bezoeken, rond te dwalen en te verkennen in Rome zelfs helemaal gratis!

12. Mount Gianicolo

Beklim voor een adembenemend uitzicht over de stad de Gianicolo-heuvel vanuit Trastevere. De top van de heuvel heeft ook een prachtige 17e-eeuwse fontein en een standbeeld van Giuseppe Garibaldi, de nationale militaire held van Italië. Dit is een van onze favoriete romantische plekjes in Rome.

13. Teatro di Pulcinella in Rome

Casa di Pulcinnella heeft geweldige poppenshows in de openlucht. De optredens zijn gratis (hoewel een kleine donatie op prijs wordt gesteld). Bovendien biedt de Gianicolo-heuvel, waar het theater zich bevindt, een fantastisch uitzicht over de stad.

14. Galleria Nazionale di San Luca

In de buurt van de Trevifontein op Piazza dell’Accademia di San Luca #77, is de Galleria Nazionale di San Luca op bepaalde dagen geopend, maar altijd gratis. Bernini had een geweldige start van zijn studie aan deze academie. Bekijk hier werken van bekende en minder bekende kunstenaars (Van Dyck en Raphael).

15. Trastevere

Dwaal door de straten en verdwaal in de kronkelende geplaveide steegjes die Trastevere, de oudste wijk van Rome, zo charmant maken. Mis de kans niet om door deze straten te dwalen. Vergeet niet dat de passeggiata u niets kost!

16. Innamorati dell’arte (alleen Valentijnsdag)

Op Valentijnsdag kunnen stellen en vrienden twee-voor-één kaartjes kopen bij nationale musea, monumenten en archeologische vindplaatsen in heel Italië. (Inbegrepen: Nationaal Museum Villa Giulia, Galleria Borghese en Nationaal Museum Castel S. Angelo. (alleen 14 februari)

17. Piramide (Piramide)

Geloof het of niet, Rome heeft een piramide. De piramide werd oorspronkelijk gebouwd als het graf van Gaius Cestius in 12 na Christus. Ave. Kr. en is gelegen aan een bruisend plein direct naast de Piramide metrohalte (lijn B). Hoewel het gratis te bezoeken is, kun je alleen de buitenkant van de piramide waarderen.

Gerelateerd: 4 meest over het hoofd geziene schatten in Rome

18. Kunstgalerijen in Via Margutta

Een kleine, afgelegen kunstmarkt aan de Via Margutta, daterend uit de 17e eeuw. beroemd als een toevluchtsoord voor bohemiens en uitgehongerde kunstenaars. Sophia Loren en Marlon Brando bezochten haar studio’s en bars in de jaren vijftig. Waarom niet langskomen? Het is gratis!

19. Crypten en botten

De kerk van Santa Maria della Immocalata Concezione, of beter bekend als de kapucijner crypte van Rome, griezelig voor sommigen en koel voor anderen, heeft een kleine crypte waaronder de schedels en botten van meer dan 4.000 kapucijner monniken kunstig worden weergegeven. de muren van verschillende kleine kapellen. Het is gelegen aan de Via Veneto, in de buurt van Piazza Barberini.

20. Achthoekige zaal

De Aula Octagagona wordt beschouwd als een van de verborgen schatten van Rome en is een goed bewaard geheim op Piazza della Repubblica, de thuisbasis van oude Romeinse sculpturen. De kamer maakte deel uit van de Thermen van Diocletianus en is tegenwoordig het enige deel van het Nationaal Museum van Rome dat gratis te bezoeken is.

21. Pantheon

Samen met het Colosseum is het Pantheon een van de best bewaarde oude gebouwen in Rome. Oorspronkelijk gebouwd als een heidense tempel, werd het Pantheon later omgebouwd tot een kerk. Het enorme monument op Piazza della Rotonda is een paradijs voor historici (en fotografen) en het kost niets om te bezoeken.

Het plein is ook een favoriet van jongeren en wordt behoorlijk levendig met terrasjes en straatartiesten.

22. La Bocca della Verita

Als je inzoomt op de buitenkant van deze kerk (Santa Maria in Cosmedin), zie je een lange rij toeristen en vraag je je af waar al die ophef over is. Toeristen blijken graag een kitscherige foto te maken met hun hand in de Bocca della Verità (mond van de waarheid). Volgens de legende zal je mond je hand eraf bijten als je liegt!

23. Vaticaanse Musea (laatste zondag van de maand)

Elke laatste zondag van de maand zijn de Vaticaanse Musea gratis toegankelijk voor het publiek. Het is niet verwonderlijk dat de rij op deze dag veel langer is dan de meeste, dus wees voorbereid om te wachten of heel vroeg aan te komen.

24. Pietersbasiliek

Er is niets in heel Rome zo prachtig als St. Pieter Basiliek. De weg en het plein naar de kerk zijn even mooi. Hoewel er geen kosten zijn om binnen te komen, is er een dresscode die strikt wordt gehandhaafd. Geen korte broeken en rokken tot boven de knie en geen blote schouders.

Zorg ervoor dat je de Vaticaanse grotten onder de kerk bezoekt, waar verschillende pausen (waaronder paus Johannes Paulus II) en St. Vergeet niet om een ​​foto te maken met een van de Zwitserse Garde die buiten staat!

25. Mis van de paus

Of je nu praktiserend katholiek bent of niet, het kan voor iedereen een ontroerende ervaring zijn om tussen honderden pelgrims te staan ​​en te luisteren naar de zondagsmis van paus Franciscus. Elke zondag om 10 uur op Piazza San Pietro. elke zondag om 10 uur kijk naar de paus die de mis geeft vanuit zijn raam of leef op de grote tv’s.

De beste hotels voor een betaalbare prijs

Op zoek naar manieren om te besparen op slapen in Rome? Bekijk deze lijst met de beste budgethotels. Ze bevinden zich allemaal in het centrum van Rome, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Minder opties nodig? Bekijk deze lijst met onze 10 favoriete budgethotels in Rome.