5 budgettips om geld te besparen in Madrid

Wil je even ontsnappen aan de trendy en drukke straten van Barcelona? Spring op de hogesnelheidstrein en je bent snel in Madrid in slechts 2 uur en 30 minuten. Majestueus, verfijnd en waardig, zelfs in zijn ruigere wijken, is de Spaanse hoofdstad een geweldige bestemming voor budgetreizigers.

Van het vinden van de perfecte taart en gratis toegang tot het museum tot het boeken van een goedkoop en charmant hotel op een gunstige locatie, hier zijn vijf eenvoudige tips om geld te besparen in Madrid.

4. Bespaar met een OV-kaartje

De Madrid Sightseeing Pass omvat een reisdag in Zone A voor slechts € 8,40 (twee dagen € 14,20, drie € 18,40, vijf € 26,80, een week € 35,40). Zone A omvat de luchthaven Madrid-Barajas. Het ticket is geldig tot 05:00 uur de dag na de vervaldatum.

Breng wat tijd door met kaarten van Madrid om erachter te komen waar u uw tijd wilt doorbrengen. Als u van plan bent een aanzienlijk bedrag over te maken, kan dit ticket u waardevolle euro’s besparen.

5. Ga tijdens de lunch naar Menú del día

De Spaanse ‘menu van de dag’-lunch is een geweldige manier om te genieten van een twee- of driegangenmaaltijd voor wat je redelijkerwijs kunt verwachten voor één gang ’s avonds. Als u tijdens de lunch een restaurant binnengaat en het menu día wordt niet geadverteerd, vraag er dan gewoon om. Voor een geweldig menu del día-aanbod in Madrid, bezoek Restaurante Momo (Calle Libertad 8, Chueca). Voor slechts €12,50 krijg je een heerlijk driegangenmenu.

Meer manieren om te besparen in Madrid

Op zoek naar meer budgettips voor Madrid? Bekijk hier al onze berichten in Madrid en bekijk ook zeker deze lijst met aanbevolen budgethotels in Madrid.