5 goedkope alternatieve reisbestemmingen in Europa

Op het eerste gezicht zou dit een goed moment moeten zijn voor Amerikanen om te overwegen naar Europa te reizen. Nog maar een paar jaar geleden kostte het € 1,38 om een ​​euro te kopen; vandaag kun je een euro krijgen voor slechts € 1,13. Maar ondanks deze trend kan West-Europa nog steeds duur zijn voor Amerikanen en natuurlijk de meeste internationale reizigers.

Hier is één strategie om de kosten laag te houden: vermijd superdure plaatsen en zoek naar goedkopere alternatieven. Denk zoals altijd ruim na over de alternatieven. In sommige gevallen zal een naburige stad goedkoper zijn dan een populaire toeristische bestemming. In andere situaties kunt u overwegen om de ene regio naar de andere kant van het continent te verplaatsen.

Hier zijn vijf tips die je aan het denken zetten.

1. Overweeg Bratislava in plaats van Wenen

Een is glorieus. Het is onmogelijk om te vergeten dat de stad ooit de zetel van een rijk was. Hoewel er goedkope hotels zijn, kunnen ze in de zomermaanden ook duur en overvol zijn met toeristen.

Betreed Bratislava, de schattige, relatief kleine hoofdstad van Slowakije, slechts 65 kilometer naar het oosten. Het is een rustiger en veel goedkoper alternatief voor Wenen. Je kunt verwachten dat je in Bratislava ongeveer € 40 minder per dag betaalt tussen goedkope accommodatie, eten en een bar. Ook kunnen hotels in Bratislava slechts € 40- € 50 per nacht kosten toen we in het voorjaar naar data zochten.

Bovendien is het gemakkelijk en relatief goedkoop om tussen de twee hoofdsteden te reizen. Een treinkaartje van een uur enkele reis kost € 15; de bijna twee uur durende busrit kost slechts 8 euro. Je kunt je reis upgraden met een boottocht van 75 minuten voor €20.

2. Wissel de Sloveense Alpen in voor de Zwitserse Alpen

Laten we twee populaire Alpenbestemmingen met elkaar vergelijken – een in Zwitserland en de andere in Slovenië.

In de winter kost een tweepersoonskamer in een goedkope B&B in St. Moritz, Zwitserland CHF 110 (€ 112) per nacht; Bled, Slovenië: € 29 (€ 35). In de zomer zijn de verschillen in tarieven niet zo dramatisch. Een goedkope studio in St. Moritz kost medio juli CHF 63 (€ 64); een gelijkwaardige woning in Bled kost medio juli € 36 (€ 44). Bled is minder ontwikkeld dan St. Moritz en (aantoonbaar) interessanter in termen van geologie en landschap.

En Slovenië heeft veel meer te bieden dan uitzicht op de Alpen. Andere plaatsen om te bezoeken zijn Ljubljana, de dynamische, prachtige hoofdstad van het land, en de kleine boog van de Adriatische Zee met als middelpunt Koper.

3. Probeer Lissabon in plaats van Madrid en Barcelona

Lissabon is een van de meest aantrekkelijke steden van heel Europa en is van uitzonderlijke waarde. Het heeft alles wat je je maar kunt wensen in een Europese hoofdstad: sfeervolle buurten, grote pleinen en boulevards, goede koffie, betaalbaar openbaar vervoer, goedkope taxi’s, goede restaurants en perfecte eiertaartjes in bijna elke bakkerij. Het is veel goedkoper dan Madrid, Barcelona en zelfs Parijs.

Hotels in Lissabon kosten ongeveer € 30 voor eenvoudige kamers, en je kunt driesterrenaccommodatie krijgen voor slechts € 60. Met andere woorden, Lissabon is nog steeds een goedkoop paradijs!

4. Côte Bleue in plaats van Cote d’Azur

De Cote d’Azur blijft charmant ondanks zijn glitter en beroemdheden. Maar god, wat is het duur. Kijk voor een goedkopere vakantie naar de Côte Bleue, ten westen van Marseille.

Carry-le-Rouet, een vissersdorpje omgeven door een natuurgebied, is een idyllische locatie. In Carry-le-Rouet biedt het Villa Arena Hotel tweepersoonskamers voor €60. En in het nabijgelegen dorp La Rove ligt het eenvoudige, gastvrije pension L’olivier, met tweepersoonskamers voor slechts € 55 in juli.

5. Ga naar het oosten voor betaalbaar skiën

Een snelle blik op de meest populaire resorts in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk zal een waanzinnig duur dagelijks liftticket onthullen, dat maar liefst € 70 (€ 86) kost in Zermatt. Zelfs in relatief voordelige resorts in de regio, zoals Courmayeur in de Aosta-vallei in Italië, kost een liftticket € 44 (€ 54) per dag.

Door naar het oosten te gaan, wordt veel goedkoper gebied geopend: Jahorina, Bosnië (€ 20 of € 24 voor een liftticket); Popova Sapka, Macedonië (900 MKD of € 18); en Brezovica, een etnisch-Servische bergenclave in het zuiden van Kosovo, waar een liftticket slechts 12 euro (€ 15) per dag kost.