5 manieren om te besparen op eten, drinken en reizen

Dublin staat bekend als een ongelooflijk dure stad, waar hotels en uit eten gaan een klein fortuin kunnen kosten als je niet oppast. Hoewel deze reputatie terecht is, moet Cheapos het niet zomaar van je bucketlist afstrepen. In feite zijn er verschillende manieren om geld te besparen in de Ierse hoofdstad.

Als je een klein budget hebt, is er geen betere tijd dan nu om naar Dublin te vliegen (met goedkope vliegtickets natuurlijk!) en deze leuke stad te ontdekken.

Als je eenmaal ter plaatse bent om een ​​hotel in Dublin te boeken, gebruik dan deze vijf tips om je geld te houden waar het hoort: in je zak.

1. Verspil geen geld aan transport

Het kan verleidelijk zijn om in Dublin gewoon in een taxi te stappen, maar dit is een manier om je zakken heel snel leeg te maken. Controleer lokale busschema’s in plaats van taxi’s. Dublin Bus is zeer betaalbaar en routes verbinden alle verschillende delen van de stad.

Als alternatief is Dublins fietsdeelprogramma Dublin Bikes een goedkope en gemakkelijke manier om door de stad te reizen. En vergeet niet dat Dublin erg klein is en gemakkelijk te voet te bereiken is.

2. Eet vroeg

Met de huidige hausse in Dublin openen zich steeds meer gastronomische restaurants in de stad. Dezelfde restaurants hebben deals als je weet waar of wanneer je moet zoeken. Een strategie om stoelen te vullen is het aanbieden van early bird- of pre-theaterspecials met hoge kortingen.

Neem bijvoorbeeld een van mijn favoriete restaurants in Dublin, The Winding Stair. Hier dineren is meestal met korting, maar vroege vogels kunnen genieten van een ongelooflijke 2-gangenmaaltijd voor slechts € 29. Je gaat volgepropt weg en je portemonnee is bijna leeg.

Verwant: Vijf manieren om te besparen op uit eten gaan in Dublin.

3. Maak vrienden met een pint – en bespaar je geld!

Er bestaat niet zoiets als korting op alcohol in Dublin – je zult geen “happy hours” vinden in de stad. Als je de bierkosten laag wilt houden, bestel dan een pint in plaats van een volle pint. Zo kun je je geld wat verder spreiden tussen de verschillende bars.

Onthoud ook dat als je bij de barman bestelt, je geen fooi hoeft te geven. Sla al uw wijzigingen op!

4. Zoek naar gratis entertainment

Terwijl je van die pint nipt, wat dacht je ervan om jezelf te vermaken? Veel pubs in Dublin staan ​​bekend om hun livemuziek, dus ga naar pubs die entertainment bieden buiten Guinness en Jameson.

Luister naar traditionele muziek in O’Donoghue’s Merrion Row. Een andere geweldige keuze voor livemuziek is Doyles aan de overkant van Trinity College. Als je toevallig in Dublin bent op ‘wedstrijddag’ (of het nu rugby-, voetbal- of Gaelic-wedstrijden zijn), zorg dan dat je een stoel in de pub bemachtigt – zowel de wedstrijd als de lokale bevolking zullen vermakelijk zijn.

5. Onderzoek uw reis naar de luchthaven

Als er iets is waar bezoekers over klagen als het om Dublin gaat, dan is het wel het gebrek aan luchthavenvervoer. U zult geen trein- of metrosysteem vinden dat Dublin Airport met het stadscentrum verbindt. Sommige bezoekers weigeren een taxi te nemen (het kost minstens 20 euro), maar de goedkope zullen de bussen willen bekijken.

Er zijn twee opties: de lokale bus, die erg goedkoop is (maar vaak stopt, waardoor je reis naar Dublin een stuk langer wordt) of de Aircoach, een 24-uurs expresbusdienst naar de stad. Koop een retourtje om een ​​paar euro te besparen in plaats van te betalen voor een retourtje. (Lees meer over Dublin Airport-vervoer.)

Een beetje luchthavenonderzoek vooraf kan grote besparingen opleveren op uw reis naar Dublin.

Jouw Dublin-tips

Heb je favoriete manieren om te sparen? Deel het in de reacties hieronder!