5 tips voor een bezoek aan het Lake District in de herfst

Het Lake District is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het VK en trekt jaarlijks 15 miljoen bezoekers. Gelegen in Cumbria, Noordwest-Engeland, wordt het overspoeld met veel verschillende soorten toeristen.

Er is een significante stroom van outdoor-enthousiastelingen, net als de literaire geesten – voornamelijk fans van Beatrix Potter en William Wordsworth.

Ondanks al zijn prachtige landschappen is Engeland niet echt een plek voor herfstkleuren, hoewel de herfst veel vergelijkingen trekt met New England in het Lake District, en die vergelijkingen zijn waar.

Tijdens de herfstmaanden wordt het Lake District een natte pracht, druipend van de herfstkleuren en, nou ja, regen. Het seizoen in deze regio kenmerkt zich door sterke kleuren goud, rood en geel. Het is charmant, maar op de een of andere manier onderschat. Het aantal toeristen daalt ook in het laagseizoen en de prijzen dalen vanaf hun hoogtepunt in juli en augustus.

Hier zijn vijf tips om het Lake District buiten het seizoen te laten knallen.

1. Boten, geen auto’s

Wat betreft de meren zelf, overweeg om de huurauto te dumpen en je te vestigen bij een of ander meer. Als u met de auto reist, zult u nat moeten worden en navigatieproblemen krijgen. Vier meren kunnen worden bevaren op luxe langzame boscruises.

Windermere Lake Cruises varen op Lake Windermere (beperkte winterdienstregeling), Keswick Launch vaart op Derwentwater (beperkte winterdienstregeling), Ullswater Steamers varen op de wateren van Ullswater (beperkte winterdienstregeling) en Coniston Launch bieden rondleidingen door Coniston Water, hoewel alleen vroeg. november

2. Excursies per bus – en bussen als vervoer

Bustours kunnen worden geboekt door Mountain Goat Tours, een bedrijf voor dagtochten. In het laagseizoen (november tot Pasen) daalt het aantal aangeboden tours tot twee, maar dit zijn waarschijnlijk de twee hoogtepunten: Ten Lakes Spectacular (£39) en Beatrix Potter & William Wordsworth’s Countryside (£35). ).

Voor gedeelde busreizen door de regio is er een North West Explorer-dagkaart die £ 11,50 kost voor volwassenen (£ 8,50 voor kinderen) en waarmee je met bussen door heel Cumbria en daarbuiten kunt reizen.

3. Muntcakes

Duik in de suiker. Het Lake District staat bekend om zijn Kendal Mint Cake, een blok suiker gekookt met pepermuntolie, dat een favoriet is geworden onder liefhebbers van het buitenleven. Zie het als een energiebooster. Of als snoep. Uw keuze.

4. Goedkope bedden

Kruip in een zacht bed bij Rooms at the Apple Pie in het dorp Ambleside aan de kop van Lake Windermere. De kamers zijn een directe toevoeging aan een succesvolle lokale café-bakkerij. De acht kamers met eigen badkamer zijn eenvoudig maar vrolijk. Dubbelen beginnen vanaf £ 60 en dalen tot £ 50 per nacht als je twee of meer nachten midweek blijft.

Zoek naar meer hotels in Cumbria en het Lake District.

5. Ontsnap aan de regen met Peter Rabbit.

Als het weer te somber is om te verkennen, is er de World of Beatrix Potter Attraction in Bowness voor fans en nieuwsgierigen in het algemeen. Er is een korte film, een virtuele wandeling over het terrein, verschillende tentoonstellingen (of “gebieden”) gewijd aan verschillende Potter-personages, een winkel en een theesalon. De entree is € 7,95 voor volwassenen en € 3,95 voor kinderen.