50 do’s en don’ts om uw reis te verbeteren

Op zoek naar tips over hoe je je moet gedragen of wat je moet doen tijdens je volgende reis naar Parijs? De hoeveelheid “tips” online kan ontmoedigend zijn, met eindeloze lijsten van hoe je je als een “echte” Parijzenaar moet gedragen (wat dat ook is!).

De waarheid is dat er niet één type Parijzenaar is en ook niet één manier om je te gedragen bij een bezoek aan de stad.

Maar je kent ons – we konden het niet laten om onze eigen enorme lijst te maken. We vermelden echter alleen vriendelijke do’s en don’ts die u zullen helpen het meeste uit uw reis en uw budget te halen. Doe… lees verder!

De basis

1. Zeg “Bonjour” communiceren met een andere persoon. Dit omvat alle leveranciers, servers, receptie, enz. Bonuspunten voor het toevoegen van “Monsieur” of “Madame”.

2. Maak je geen zorgen dat je geen Frans kent verder dan de basisbeginselen. Maar leer een paar woorden. Hallo Tot ziens. bedankt mijnheer. mevrouw Ja. Nee. Voila – je hebt het. (Wilt u meer? Hier zijn 10 Franse zinnen die u geld kunnen besparen.)

3. Zoek naar de lokale bevolking, of probeer op zijn minst met ze te praten tijdens een picknick of een bar. Maar probeer een paar woorden in het Frans te laten vallen. Het is een goede gespreksaanzet.

4. Stel je hoop niet op De Fransen zijn onbeleefd. Ze zijn ook maar mensen. (En de kans is veel kleiner dat u in een moeilijke situatie terechtkomt als u regel 1 volgt.)

5. Leer je “innerlijke stem” te gebruiken. Over het algemeen zijn Parijzenaars veel stiller op openbare plaatsen dan we in de VS gewend zijn. Je ziet deze set in de metro, in restaurants, in de rij bij de bakker en meer.

Kleding en verpakking

6. Draag comfortabele schoenen (geen stiletto’s) en kleding die gemakkelijk gelaagd kan worden. Kies voor speciale gelegenheden een leuke outfit, maar overdrijf het hier niet. Je zult vooral lopen en lopen en lopen…

7. Kom niet onvoorbereid op het weer. Onderzoek het weer voordat je vertrekt en pak dienovereenkomstig in indien mogelijk. Pak een paraplu en een licht regenjack in.

8. Draag een sjaal winter en herfst. Het klinkt misschien als een cliché, maar het houdt je warm, en Parijzenaars dragen ze de hele tijd. Wikkel jezelf in – je zult tikken.

Eten en drinken

9. Koop geen flessenwater in een restaurant, tenzij je van bubbels houdt of deze nodig hebt. Blijf anders bij karaf d’eau. Het is heerlijk en gratis.

10. Breng minstens een uur door op het terras van het café ergens tijdens de reis van iets te nippen. Neem een ​​dagboek, notitieboekje, boek of ansichtkaarten mee en geniet ervan.

11. Vul de waterfles niet! bij elke buitenfontein in de stad. Dit is hetzelfde heerlijke water dat Parijzenaars elke dag drinken. Ecologisch! Vrij! Foto op!

12. Koop geen stokbrood “gewoon”. Volg de “traditie”. Vertrouw ons in deze.

13. Maak je geen zorgen over eten zoals eten als je thuiskomt. Het is geen huis, dus het ontbijt en de koffie zijn niet hetzelfde. (Sorry, maar niet echt.)

14. Eet iets wat je nog nooit hebt geproefd. Dit is Parijs en we houden van eten. (En we houden ervan om dingen te eten die in het begin misschien een beetje ongewoon lijken. Ga je gang!)

15. Bestel een karaf bij een wijnadres voor de lunch om te delen… of voor jezelf. Wijn is goedkoop in Frankrijk! En je bent op vakantie, toch?

16. Eet zoveel als je kunt. Eenmaal thuis krijg je geen baguettes meer. Nou, misschien kun je het bij Whole Foods kopen, maar het zal niet hetzelfde smaken. Zo eet je als een local voor minder dan €20 per dag.

17. Ga niet naar McDonald’s. Ik bedoel, het is prima voor een badkamerpauze (en gratis wifi), maar de ervaring is niet echt zo anders of opwindender dan wat je thuis in de Golden Arches zou kunnen hebben.

18. Doen picknick indien mogelijk. Ga naar de buitenmarkt, koop kaas uit de winkel, verse baguettes en ga naar de wijnwinkel. We zijn er zo.

19. Schrijf etnisch eten niet af in Parijs. Velen van hen zijn echt goed en uniek. Doe geen moeite met de Amerikaanse dingen. Maar falafel? De winnaar!

20. Geef geen onnodige fooi in restaurants. Alsjeblieft niet. We hebben er al over gesproken.

21. Eet nergens anders met een baret in het belangrijkste toeristengebied, vooral de Sacre Coeur, de Eiffeltoren of de Notre Dame. Ga een beetje verder en zoek naar iets authentiekers zonder de “toeristenprijzen”. Hier zijn enkele opties om te dineren in Parijs.

22. Overweeg restaurants die niet op TripAdvisor staan ​​vermeld.. De site is niet het laatste woord over dineren in Parijs – en in feite kan het een behoorlijke echokamer zijn, die steeds meer toeristen naar dezelfde restaurants stuurt, terwijl kleinere etablissementen genegeerd blijven. Rijd zelf… volg je neus en je instinct.

Hotels

23. Betaal niet voor het ontbijt in het hotel of hostel indien niet vereist. Het kost je waarschijnlijk zo’n €9-14 voor wat je bij de (versere!) bakker op de hoek krijgt voor zo’n €3-4.

24. Boek een hotel dat zo centraal mogelijk ligt zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan verzending. Je moet misschien een paar euro meer per nacht betalen, maar je bespaart veel tijd en geld. Of u nu romantisch bent of met het gezin reist, EuroCheap heeft hotels voor u. Bekijk de volledige gids voor budgethotels in Parijs.

25. Raak die dingen in de minibar niet aan. Ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor water, drankjes, snacks, champagne, fruit en meer.

Geld en veiligheid

26. Draag niet uw paspoort en alle creditcards met jou. Laat je paspoort en wat plastic achter in de hotelkluis. (Maak ook een kopie van uw paspoort en bewaar deze bij uw reisdocumenten.)

27. Geef niet op straatoplichters (agressieve indieners, “liefdadigheids”-verzamelaars, armband-/ringoplichters, “monte”-dealers met drie kaarten, ontwikkelaars van shell-games, enz.). Maar maak je geen zorgen normale mensen. Vermijd gewoon iedereen die je op een ongebruikelijke manier benadert. Als je je raar voelt, ga dan verder.

28. Wees niet op je hoede. Kleine criminaliteit bestaat hier. Dat Parijs er misschien uitziet als een filmset, betekent niet dat zakkenrollers niet op de loer liggen in de schaduw. Houd je portemonnee veilig en waardevolle spullen (inclusief die smartphone!) van tafel als je in een coffeeshop zit. Tussen de slokjes door kunnen dingen van je tafel verdwijnen…

Winkelen

29. Maak geen foto’s van mensen in winkels. Ze vinden het niet zo leuk. Het zal ongemakkelijk zijn.

30. Ga naar bekende plekken in Parijs rommelmarkt om iets totaal unieks te vinden om mee naar huis te nemen. We beloven dat je iets speciaals zult vinden dan een sneeuwbol uit de Eiffeltoren. (Nou, misschien vind je wel een geweldige vintage sneeuwbol uit de Eiffeltoren.) Bekijk enkele van onze favoriete vlooienmarkten.

31. Wees niet helemaal goedkoop. Soms kom je met een paar euro extra al een heel eind. En als u wilt winkelen, kunt u dit als volgt doen met een beperkt budget.

Plaatsen om te bezoeken

32. Bezoek alle toeristische attracties die je zo graag zou willen bezoeken, zelfs als iemand in je groep erover kreunt en kreunt. Ga niet weg met spijt dat je niet bent geweest (vul de blanco in). Je kunt zelfs je eerste dag in Parijs beginnen.

33. Maar heb niet het gevoel dat je moet gaan Versailles, hoewel beroemd, is groot en glorieus. Het zal je leven niet veranderen, tenzij je helemaal geobsedeerd bent door Lodewijk XIV.

34. Koop een reisgids. Veel van de vermelde informatie is groenblijvend en zal nuttig zijn. Bovendien gaan de batterijen niet leeg en is het een stuk goedkoper om te verliezen (of een glas wijn te morsen) dan een iPad. Hier zijn enkele van onze favoriete gidsen voor Parijs.

35. Lees voor je bezoek verschillende websites en reisblogs. (Tegen de tijd dat je dit bericht leest, heb je dit bericht al onder de knie. Geweldig!) Websites hebben vaak meer ongebruikelijke en recent bijgewerkte informatie dan handboeken en tijdschriften.

36. Neem geen selfiestick mee. Niemand zal je aardig vinden, en veel musea kijken op ze neer. Maak een foto op de ouderwetse manier – vraag een man uit Minnesota om een ​​foto van je te maken terwijl je langsloopt.

37. Maak een boottocht langs de Seine. Het is luchtig en romantisch – nou ja, tenzij je opgescheept zit met 100 tieners die letterlijk gek worden.

38. Je komt niet met een hangslot en laat het op slot bij een van onze monumenten. Alsjeblieft niet.

39. Profiteer van de vele voordelen van de stad gratis musea, festivals en concerten. Parijs staat vol met geweldige gratis dingen om te doen, vooral in de zomer.

40. Niet alleen zien Mona Lisa in het Louvre. Probeer iets anders te vinden dat met je resoneert – en waar je niet voor hoeft te vechten om dichtbij te komen.

41. Houd uw verwachtingen realistisch en blijf flexibel, met gevoel voor humor indien mogelijk. Parijs is niet perfect en soms gaan dingen niet zoals gepland. (Eiffeltoren-arbeiders staken op de dag dat je het bezoekt? Maak een foto – je hebt een verhaal!)

42. Plan niet te veel dagtochten vanuit Parijs. Ik woon hier al vele jaren en heb nog niet heel Parijs ontdekt. Als je een week hebt, wil je misschien geen vijf dagen op een dagtocht doorbrengen…

43. Loop niet rond met een koptelefoon op op bezoek Waarom zouden je oren moeten missen terwijl je andere zintuigen van Parijs kunnen genieten?

44. Ken van tevoren de openingstijden en openingstijden van de belangrijkste attracties. Ga vroeg of laat om de grote drukte te vermijden. En weet of je je hoofdtickets kunt pre-orderen (dat kan onder meer in het Musée d’Orsay en de Eiffeltoren).

45. Val andere toeristen niet lastig – We zijn allemaal samen.

vervoer

46. ​​​​Gebruik de metro om de stad te omzeilen wanneer er meer dan 4-5 stations tussen u en uw bestemming zijn. Is het dichterbij? Je kunt er gemakkelijk op lopen. Je kunt natuurlijk ook een taxi, bus of Uber nemen.

47. Wees niet verlegen metro Zeg “laat los” en duw zachtjes als dat nodig is.

48. Rijd niet a Vélib openbare fiets als je je niet veilig voelt fietsen in de stad. Het lijkt leuk (en dat is het ook!), maar het kan ook gevaarlijk zijn, vooral als je niet bekend bent met de straten en verkeerspatronen van Parijs.

49. Doe je onderzoek voordat je op reis gaat over hoe Parijs werkt, ook al is het heel eenvoudig. Weet bijvoorbeeld hoe u van en naar de luchthaven komt. En wees klaar voor je eerste dag in Parijs.

Draadloos internet

50. Probeer niet elke kans die je krijgt verbinding te maken met gratis wifi. Ja, het is verleidelijk, vooral als je gewend bent om thuis altijd online te zijn. Maar je bent op vakantie – Instagram en Facebook als je ’s avonds terugkomt in je hotel. Je hebt de kracht om je telefoon te helpen! (Je reismaatjes zullen je er dankbaar voor zijn.)

Een laatste gedachte

Zelf ontslag nemen aan het feit dat je tijdens je bezoek niet alles ziet. Je moet gewoon terugkomen. Parijs is een levenslange liefdesaffaire en het wordt alleen maar beter met elk bezoek.

Jouw advies

Wat doe jij om je avontuur in Parijs nog beter te maken? Vertel het ons in de reacties hieronder.