7 tips om veilig en met een beperkt budget een auto te huren

Hoewel we graag de trein nemen tussen steden als Rome en Florence, is autorijden een geweldige manier om enkele van de meer ongewone plekken van Italië te zien. Met een auto kunt u kleinere dorpjes en charmante heuvelstadjes verkennen en op weg naar uw eindbestemming stoppen bij wijngaarden, stranden of andere moeilijk bereikbare bezienswaardigheden.

Italianen staan ​​trouwens bekend om hun mooie auto’s, maar ze staan ​​bekend om hun rijstijl. Ze zijn snel, vaak hectisch, en je ervaring met huren in Italië kan overweldigend zijn, vooral als je gewend bent aan de Amerikaanse verkeersetiquette.

Hier zijn enkele tips om veilig en gezond te blijven en een handvol euro’s te besparen. Start je motoren, want het is tijd om naar Italië te gaan!

Verbeter je instincten en reflexen

Italiaanse chauffeurs zijn snel en aarzelen nooit. Ze wisselen snel van rijstrook en nemen on-the-fly beslissingen. Hoewel dit misschien gevaarlijk lijkt in vergelijking met hoe je gewend bent om naar huis te rijden, is het volkomen acceptabel (en zelfs veilig!) in Italië.

In feite verwachten chauffeurs in Italië dat u hetzelfde doet als u in hun land rijdt. Te voorzichtig en langzaam werken kan het eigenlijk voor iedereen moeilijk maken!

Let op waar je parkeert!

Op sommige plaatsen (vooral grote steden!) kan parkeren een nachtmerrie zijn, aangezien de meeste kleine straatjes van het land eeuwen voor de auto zijn aangelegd. Het is niet ongewoon om auto’s vast te zien zitten op krappe plekken of balancerend op de trottoirs.

Als u in een druk en populair gebied parkeert, zorg er dan voor dat u uw ticket betaalt bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat en deze op een zichtbare plaats op het dashboard laat zien. Deze boetes kunnen snel oplopen!

Volg de straatnaamborden

In de meeste gevallen zijn straatnaamborden in Italië intuïtief en vergelijkbaar met die thuis. Stop, Yield en Parking hebben dezelfde vormen en kleuren als hun Amerikaanse tegenhangers. Stopborden zeggen zelfs Stop in het Engels! Langs de snelwegen worden snelheidsborden geplaatst, maar onthoud dat het aantal in kilometers is, niet in mijlen per uur.

Andere nuttige tekens om op te letten zijn “One Way”, wat in Italië een zwarte pijl is met de woorden “Senso Unico‘, ‘Niet parkeren’, wat een blauwe cirkel is met een rode lijn erdoorheen, en ‘Niet binnengaan’, wat een rode cirkel is met een witte horizontale lijn door het midden.

Voeg het benodigde gas toe

In Italië is het heel eenvoudig om uw voertuig te tanken, aangezien er zelfbedieningstankstations langs de snelwegen zijn. Zorg ervoor dat u voordat u gaat tanken het verschil kent tussen benzine (diesel) en benzine (benzine), en wat voor soort auto u heeft. Het gebruik van de verkeerde brandstof is een van de grootste fouten die toeristen maken tijdens het rijden in Italië. Het kan iedereen overkomen – zelfs doorgewinterde goedkope!

Volg deze eenvoudige tips en rijden door Italië wordt kinderspel! Huur voor de lol een Fiat 500 of een ander iconisch Italiaans juweeltje om je reis nog onvergetelijker te maken.

Vergelijk ook de prijzen van Italiaanse autoverhuurbedrijven door te zoeken naar autoverhuur bij EuroCheapo!

Jouw tips voor autorijden in Italië

Ben je in Italië geweest? Deel uw ervaringen over uw successen en mislukkingen achter het stuur.