Amsterdam: 5 gemakkelijke en betaalbare dagtochten

Amsterdam is een no brainer bij een bezoek aan Nederland. Het heeft veel ouderwetse charme en veel geweldige budgethotels.

Na een paar dagen in deze levendige stad, wordt het meestal gevolgd door een dagtocht naar Rotterdam, Keukenhof of Den Haag.

Bij een verblijf in Amsterdam biedt Cheapos echter een verscheidenheid aan andere dagtochten. Ontsnap aan de drukte en de gebruikelijke locaties door een van deze vijf andere opties te proberen, op slechts een korte fiets- of treinrit verwijderd.

Haarlem

De oorspronkelijke stad waaraan Harlem in New York City zijn naam ontleent, is een schilderachtige en mooie Nederlandse stad. Een dag kan gemakkelijk worden besteed aan het dwalen door de oude straten en grachten van Haarlem, die dateren uit de 17e eeuw.

Het Grote Kerkplein bewonderen met een kopje koffie op het terras is een must. Het Corrie Ten Boomhouse is de plek waar de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden Joden verborg. Tegenwoordig is het huis een gratis museum met een jaren 40-gevoel dat een belangrijk moment in de geschiedenis van Harlem vastlegt. Er is ook zelden een wachttijd (in tegenstelling tot bij het Anne Frank Huis). Jopenkerk is een populaire kleine brouwerij in een oude kerk. Ook buitenlanders komen luisteren naar livemuziek in concertzaal Patronaat. Shoppers houden van Harlem vanwege de vele kledingboetieks en warenhuizen, terwijl fijnproevers kunnen genieten van informele eetgelegenheden, van biologisch vegetarisch tot Indiaas en Japans.

Ik ga daar heen: Treinen vertrekken meerdere keren per uur vanaf Amsterdam Centraal Station. De reis duurt ongeveer 20 minuten enkele reis en een retourticket kost 9 euro.

Gerelateerd: Een gids voor een bezoek aan Harlem met een beperkt budget

Fietstocht naar Volendam

Vollendam is een kleine plaats aan de oevers van het Islomeer met een charmante zeilhaven. U kunt een uur fietsen door het Nederlandse platteland met onderweg diverse kaasboerderijen en klompenwinkels. De strook van het stadje staat vol met souvenirwinkels, kraampjes met gebakken vis, ijssalons en authentieke bruine cafés.

Kunstenaars als Picasso en Renoir kwamen hier graag rondhangen, en tegenwoordig voelt het als een luie Nederlandse badplaats. De traditionele kleding van kappen en gestreepte vesten wordt vaak gezien bij verschillende lokale bewoners, en het bedrijf heeft ook een paar travestie-photoshops. Er is ook een veerboot die naar het schiereiland Marken gaat, een wat vergeten vissersdorpje met traditionele houten huizen en een charmante vuurtoren.

Ik ga daar heen: Neem de Amsterdam Central Ferry over het IJ naar Amsterdam Noord. Vanaf daar volgt u de fietspaden naar Broek in Waterland (de oorspronkelijke stad van Brooklyn is naar vernoemd) en rijdt u verder noordwaarts naar Monnickendam en vervolgens naar het noordoosten naar Volendam. Groene fietsborden betekenen schilderachtig, rood betekent snelste. Het duurt ongeveer een uur per enkele reis. Wil je met de bus? Neem vanaf de noordkant van Amsterdam Centraal nummer 316 en stap uit bij Katwoude, Hotel Volendam. De reis duurt ongeveer 25 minuten en een retourticket kost 6 euro.

Zandaam en Zaanse Schans

De stad Zandaam staat bekend om zijn pittoreske verzameling van zes historische windmolens, zijn cluster van huizen en zijn waterlandschappen. De molens van de Zaanse Schans zijn hier bewaard gebleven uit de 17e eeuw. in zijn hoogtijdagen, want het was de belangrijkste plaats voor het malen van olie, zaag, verf en mosterd. De meeste windmolens zijn nog steeds open voor het publiek, en sommige verkopen nog steeds wat ze produceren.

Het dorp ziet eruit alsof het in de 17e eeuw nooit is verlaten. Zo is er de oude Albert Heinmarkt (de grootste kruidenier van Amsterdam), een klompenmakerij en een kaasmakerij. Tourbussen nemen bezoekers graag mee op een dagtocht, maar rijd gewoon zelf om het historische gevoel van Zandaam en omgeving te krijgen. Zo ontwijk je de drukte makkelijker. Probeer eens een veerboot over de Zaan te nemen. De reis kost € 5 van mei tot september en is een geweldig extraatje.

Ik ga daar heen: De reis is een uur fietsen per enkele reis, maar het is het beste om een ​​kaart te hebben voor de lusvormige bochten. Anders stoppen lokale treinen (ook bekend als Sprinters) naar Alkmaar vanaf Amsterdam Centraal Station bij Koog-Zaandijk, op ongeveer 35 minuten afstand. Ga eropuit en loop langs de dijk richting de molens (ongeveer 10 minuten). De prijs van de trein is € 19,50 in beide richtingen. Ook met de Amsterdam en Regio Dagkaart kom je er.

Nederlands kasteel: Den Haar

Een van de beste voordelen van een bezoek aan Europa zijn alle kastelen, en de Benelux staat er vol mee. Net buiten Utrecht ligt Kasteel De Haar, een prachtige plek om te verkennen en door de weelderige tuinen te wandelen. De oudste delen van de fundering dateren uit het begin van de 16e eeuw, maar het grootste deel van het kasteel dat je vandaag ziet, werd in de jaren 1890 gebouwd door dezelfde architect die het centraal station van Amsterdam en het Rijksmuseum ontwierp. Buiten is er een prachtige tuin met bloemen en bomen tussen een gracht en kleine grachten. Rondleidingen van een uur zijn de enige manier om het interieur te zien. De Nederlandse familie die eigenaar is van het pand dineerde en dineerde beroemdheden zoals Brigitte Bardot en Roger Moore in zijn hoogtijdagen.

Kasteeldetails: De tuinen zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en het kasteel is geopend van maandag tot en met zondag. 11.00 tot 17.00 uur Een ticket voor volwassenen kost € 17, maar als je het kasteel alleen van buiten wilt bewonderen en door de tuinen wilt dwalen, is het slechts € 6. Meer informatie op www.kasteeldehaar.nl

Ik ga daar heen: Neem de trein van Amsterdam Centraal naar Utrecht Centraal en stap over op Sprinter naar Vleuten op perron 18 (treinbestemming: Den Haag Centraal, geen intercity, maar sprinter). Bij Vleuten neemt u bus 127 richting Kockengen en stapt u uit bij halte Brink in Haarzuilens. Van maandag tot en met zaterdag vertrekt de bus elk uur, op zondag elke twee uur (vanaf 12.00 uur). Vanaf de bushalte is het 15 minuten lopen naar het kasteel. De reis duurt in totaal ongeveer 60 minuten en het tarief is ongeveer 20 EUR heen en terug.

Utrecht

Een studentenstad vol grachten, cafés en karakter, een dagtocht naar Utrecht biedt een kijkje in het ontspannen en verfrissende leven in Nederland. Een van de meest unieke plekken om te bezoeken in Utrecht zijn de oude pieren aan de Oudegracht, die zijn omgebouwd tot cafés en terrassen aan het water. Mensen komen hier om door het oude stadscentrum te wandelen en naar de enorme Domkerk te kijken, die in de 17e eeuw door een storm werd verwoest. Het heeft ook budgethotels als je buiten Amsterdam wilt verblijven.

’s Avonds bieden de cafés dinermenu’s met Hollandse klassiekers als vis en steak tartaar. Bekijk ook de muzieklijsten van Tivoli, een concertzaal met vijf kamers waar spectaculaire en populaire acts uit alle genres plaatsvinden.

Ik ga daar heen: Neem de trein van Amsterdam Centraal naar Utrecht Centraal. De treinreis duurt ongeveer 20 minuten en kost EUR 18 heen en terug.