Amsterdam: hoe je je kleedt en gedraagt ​​als een local

Misschien komt het omdat ik Amerikaan ben, maar ik kan onze stijl van mijlenver zien. Ik zie het overal in Amsterdam: een baseballcap, een supercomfortabele cargobroek en een sportief, all-weather, bijna fluorescerend windjack. We steken uit als een zere duim in Euroland.

Opvallen is natuurlijk niet per se slecht en het is een heel praktische manier om je te kleden. We zijn er allemaal voor Cheapos om de stijl aan te nemen waarin ze zich het meest comfortabel voelen. Maar het is ook leuk om op te gaan in de lokale bevolking en niet automatisch als toerist te worden behandeld.

En het beste van alles is dat je geen miljoen dollar nodig hebt om je garderobe op te fleuren in de stijl van Amsterdam. Er zijn maar een paar simpele trucjes voor nodig. We hebben besproken hoe je je moet kleden in Madrid en Florence, nu is het tijd om onze aandacht op Amsterdam te richten.

Dus, als je enkele voor de hand liggende stereotypen wilt vergeven, hier zijn zeven slimme tips om Amerikanen te helpen beter op te gaan in Noord-Europese landen zoals Nederland:

1. Mannen: je college-sweaters maken op niemand indruk

Kijk, ik weet dat college-sweaters comfortabel zijn, en velen van ons hebben er jaren in gewoond. Maar laat die stinkende en bevlekte stukken dik katoen met heldere letters staan. Ze nemen veel ruimte in beslag bij het inpakken, en mannen dragen hier meestal alleen truien als ze naar/van sport gaan.

In plaats daarvan werkt een hoodie met een effen of cool patroon met rits net zo goed, is gemakkelijker op te rollen en is praktischer voor onderweg.

2. Dames: pak panty’s

Zwarte, middeldikke panty’s die eindigen op de enkel zijn een hoofdbestanddeel van de damesmode. En bij het inpakken zijn ze lichter en nemen ze minder ruimte in beslag dan jurken. Vrouwen dragen ze onder jurken, rokken en soms korte broeken. Panty’s drogen sneller dan broeken, zodat je benen slanker lijken en toch je onderlichaam bedekken tijdens het fietsen.

3. Heren: gooi de witte sneakers weg

Europese mannen dragen gymschoenen, maar niet de grote witte basketbalschoenen die de voeten tot aan de enkels bedekken. De kleuren zijn goed, comfort is belangrijk en probeer een paar dat ruim en laag uitgesneden is. Van Converse tot Puma, van Adidas tot Nike, mannen houden hier van hun sportieve merken, vooral als ze op voetbalschoenen lijken. En ga voor enkelsokken (waar ben je toch bang voor met die hoge katoenen sokken die je onderbenen krabben?).

4. Dames: deze schoenen zijn om te wandelen

In Europa heb je waarschijnlijk geen paar wandelschoenen nodig, tenzij je van plan bent een goede week door te brengen met wandelen in de Alpen. Zelfs een dagtocht is gemakkelijk te bereiken met gewone sneakers met een goede zool op het wandelpad. In het grootste deel van Europa is het land vlak en gevuld met met de hand gelegde stenen. Dus blijf uit de buurt van dunne stiletto’s, laat je dure wandelschoenen in de winkel en kies voor een comfortabele stevige hak die geschikt is voor op straat (en slecht weer, zoals kunstleer).

Trek die panty en een korte rok met een smal topje aan en je bent klaar voor de nacht. Een goede, goedkope koop is een dunne zool die elke kust kan helpen.

5. Beide: Baseballcaps en golfvizieren zijn geschenken

Ik zeg alleen maar, nogmaals. Ik weet dat ze praktisch zijn, maar geen enkele andere cultuur draagt ​​ze zoals wij. Er zijn veel coole en leuke hoeden in Europa die betaalbaar zijn, net zo handig op slechte haardagen en geweldige souvenirs zijn.

6. Beide: doe geen moeite

Nu we toch bezig zijn, bewaar de teenslippers alleen voor strandkleding. Als het warm is, zoek dan stevige sandalen.

7. Beide: Shhh…

Denk na voordat je besluit om over de bar/restaurant/treinauto/straat te schreeuwen om de aandacht van je vriend te trekken. Je zou er gewoon heen kunnen lopen. Dat is wat de lokale bevolking zou doen. Of ze zouden wachten tot hun vriend hen benadert, waarbij ze alle aandachttrekkende acties volledig vermijden. Het laatste wat je wilt zijn, is die stereotiepe luidruchtige Amerikaan wiens geschreeuw veel oog krijgt.

Jouw advies?

Heb je tips om je als een local te gedragen? Vind je het helemaal niet erg als je er niet uitziet als een local? Deel uw mening in onze opmerkingensectie!