Budgetreisgids Brussel: 10 tips om geld te besparen

Brussel is een bruisende Belgische stad die Europees kosmopolitisme combineert met oude historische gebouwen en charme.

Ongetwijfeld een smeltkroes van mensen, culturen en stijlen, Brussel biedt genoeg te zien en te doen, inclusief de traditie van het Belgische bier drinken.

Maar als de feitelijke hoofdstad van de Europese Unie kan deze stad erg snel duur worden omdat kamers op doordeweekse avonden vol raken en de prijzen stijgen als beheerders van over het hele continent zaken komen doen.

Hier zijn enkele tips om uw reis goedkoop te houden, van budgethotels tot weten waar u een goede deal kunt krijgen voor een bord mosselen en friet.

1. Gratis en goedkope musea

Terwijl sommige van de leuke dingen, zoals het stripboekenmuseum en het muziekinstrumentenmuseum, niet gratis zijn, zijn andere dat wel militair historisch museum en tour daarna Europees parlement zijn gratis toegankelijk voor het publiek. En onthoud: alle musea in Brussel zijn elke eerste zondag van de maand gratis.

9. Wandelen hier is gemakkelijk (en gratis!)

De “must see” van Brussel is de stad zelf, en het stadscentrum is heel gemakkelijk te lopen. Van Botanisch Cultureel Centrum tot het Brusselse Kanaal van Charleroi en de vele indrukwekkende kerken in de stad, alles is binnen handbereik. Maar als je niet te veel wilt lopen, openbaar vervoer er staat ook wind, er zijn metrohaltes op alle genoemde plaatsen. Een dagkaart kost 7,50 euro

10. Betaalbare accommodatie vinden

Nogmaals, het centrum is een geweldige plek om te wandelen, maar niet per se om te slapen. De prijzen zijn over het algemeen hoog en de meeste Belgen leven in luxe aan de rand van het centrum. Aangezien de stad klein en gemakkelijk te verplaatsen is, hoeft u niet bang te zijn om iets verder weg van de treinstations en het Grote Plein te zoeken. Sommige van de schonere en modernere plaatsen zijn ver weg van die gebieden. Bekijk onze favoriete budgethotels in Brussel.

Ook stijgen de hotelprijzen als centrum van de Europese Unie gedurende de week. Voor een betere deal, kom in een weekend wanneer de meeste bureaucraten naar huis zijn gegaan.