Budgetreisgids Portugal: 10 manieren om te besparen

Met zijn milde klimaat, prachtige stranden en goedkope keuken (inclusief wijn!), is Portugal een paradijs voor budgetreizigers, zeker in vergelijking met andere West-Europese bestemmingen.

Trouwens, de slimste cheap’s zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om wat extra euro’s te besparen. Als jij dit bent, ben je hier aan het juiste adres!

De pot werd nog zoeter gemaakt voor Porto-toeristen – elke zondagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. musea en kathedralen zijn gratis – we raden het Porto Wine Museum of de moderne kunstcollectie van de Serralves Foundation aan.

Wil je dat iemand je goedkope plaatsen laat zien? Beide grote steden van Portugal bieden gratis wandeltochten aan (tips worden aangemoedigd). Bekijk deze mogelijkheden voor wandeltochten in Porto en Lissabon.

10. Vertragen

Meer tijd op één plek doorbrengen is een trefzekere manier om uw budget te beheren en gezond te blijven. In plaats van je te haasten met een georganiseerde bustour of van de ene stad naar de andere te rijden, kun je overwegen om een ​​tijdelijke thuisbasis in een kleine stad op te zetten, een mooie kamer of appartement te huren en de omgeving op je gemak te verkennen.

Overdrijf uw tijd niet met activiteiten. Neem liever de tijd en dwaal rond – het is gratis. U bespaart geld op vervoer en de reis zal veel meer ontspannen zijn.