Carnaval van Venetië: 10 manieren om geld te besparen en meer te zien

Ga je in februari naar een van de grootste feesten ter wereld? Hier zijn 10 manieren om ervoor te zorgen dat zelfs als je verdwaalt in Venetië – zoals je kunt en zou moeten – je portemonnee nog steeds intact is.

Carnevale Venezia 2019 begint op 16 februari en eindigt op 5 maart. Het wereldberoemde festival zelf zou zijn afgeleid van de Italiaanse woorden carne (vlees) en levare (verwijderen of annuleren). Vroeger feestten en feesten de Venetianen vlak voor het sombere vleesvasten tijdens de lange vastentijd.

Vandaag de dag is Carnevale nog steeds een geweldige kans om een ​​beetje fantasie en plezier te hebben. Hier zijn tien tips voor reizigers die dit of enig carnavalsjaar met een beperkt budget naar Venetië gaan.

1. Maskerade is gratis

In de oudheid vermomden maskers de inwoners van een stad en verborg ze de identiteit, sociale status en zelfs geslacht van de drager. Traditioneel werden ze gemaakt van papier-maché of leer. Originele maskers en kostuums kunnen duur zijn; visagisten in de hele stad bieden je aan om je gezicht te schilderen voor minder geld.

Als je geluk hebt, vul je het formulier in en doe je gratis mee aan de Best Masked Costume-competitie. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats op zondag 24 februari.

2. Verblijf in het Lido.

Het Lido is een geweldige plek om tijdens carnaval je thuisbasis te maken als je wilt besparen op huisvestingskosten. “We betaalden slechts € 70 voor een driesterrenhotel voor drie personen met mooi uitzicht op de straat – betaalbaar, vooral in het hoogseizoen”, zegt Maria, inwoner van het Verenigd Koninkrijk. Als je op dit strandeiland verblijft, kun je gemakkelijk per boot naar Venetië en terug.

3. Neem een ​​lokale veerboot om het kanaal over te steken

In plaats van € 80 te betalen voor een gondelrit van 30 minuten, raadt Jayne Seddon van Venice Events aan om te doen wat de lokale bevolking doet: de Traghetto-veerboot over het Canal Grande nemen voor € 4. Jayne stelt ook voor om te dineren bij pasticerie (banketbakkers), waar je een betaalbare cappuccino en een fritte, een populaire lokale snack, kunt bestellen.

(Tip: drink je koffie terwijl je aan de bar staat om te besparen.)

4. Doe mee met een gratis festival voor kinderen

Op reis met kleintjes? Laat dit geen excuus zijn om mee te doen. Kinderen kunnen deelnemen aan het 7e Internationale Kindercarnaval. Er zullen workshops, wedstrijden en knutselworkshops zijn, zodat ook uw kinderen zich kunnen amuseren. Het beste gedeelte? Alle activiteiten zijn gratis.

5. Ga naar de Rialto-markt

Bezoek ’s ochtends vroeg de Rialto-markt voor de meest verse zeevruchten die tegen lokale prijzen worden verkocht. U vindt er vissers met hun vangst binnen zoals ze dat al eeuwen doen. Zelfs als je er niet bent om te winkelen, is het kijken naar het lokale marktleven een ervaring op zich.

6. Heb een gratis kunstles

Kijk hoe Venetiaanse ambachtslieden Murano-glas maken in de nieuwe Arte Fuga (Via Giudecca, 13), Lume-glasfabriek. Je kunt zien hoe ze meesterlijk glaskunst maken als je hier een coupon downloadt voor freebies en kortingen bij New Arte Fuga.

7. Eilandhoppen met interactieve programma’s

Zie Murano, Burano en Torcello voor slechts € 20 per persoon. Maak een vier uur durende boottocht over de drie Venetiaanse eilanden met gidsen die Engels, Spaans, Duits, Frans en Italiaans spreken. Isola di Burano is een unieke en kleurrijke stad die het ontdekken waard is als je naar Venetië reist.

Bekijk dan, terug in Venetië, de prachtige, onlangs heropende Scala Contarini del Bovolo. Filmliefhebbers zullen de prachtig gebogen wenteltrap uit 1952 herkennen. Othello van Orson Welles. Gebruik deze interactieve gids-app van Artplace Museum.

8. Ken je spullen

Lees Detourism, een lokaal online magazine met Engelse tekst. De uitgevers zeggen dat het idee achter hun “omweg” is om bezoekers de kans te geven om langzaam door de stad te reizen en een authentieker Venetië te ervaren. Van rondvaarten tot achterstraten, je kunt verborgen verhalen lezen en ontdekken.

9. Bezoek een pub “Venetiaanse stijl”

De mensen van Venice Events organiseren fantastische Venice bar hops. Je komt aan in een pak en dwaalt vervolgens door het doolhof van kleine steegjes en pleinen van de stad. Kroegentochten vinden plaats in vier lokale pubs (bars) en € 45 per persoon is inclusief wijn, een aperitief en inzichten van je gids.

10. Feest in het Arsenaal

Een oude scheepswerf genaamd de Arsenal, nu in zijn tweede editie van Nights at the Arsenal, is de nieuwe hotspot voor nachtbrakers. Pyrotechniek, theatermagie en dreunende dansvloeren worden gestimuleerd door livemuziek van internationale dj’s.

Hoewel elk evenement in het Arsenal een toegangsprijs heeft, kun je online een betere deal krijgen door een digitaal ADA-ticket (All Day Access) met concessies, privé-ingangen en een ticket voor alle evenementen te kopen voor slechts € 50 per persoon.

Speciale dank aan Venice Events voor hun hulp bij dit artikel. www.venice-carnival-italy.com