De 7 beste kerstmarkten in Beieren, Duitsland

München wordt met Kerstmis een winterwonderland. Foto: Heinz Bunse

Duitsland viert elk jaar de feestdagen met 140 verschillende kerstmarkten in het hele land. En Beieren komt in de stemming met tientallen markten van München tot Neurenberg. Deze gemeenschapsfeesten, in het Duits bekend als Christkindlmärkte, transformeren centrale steden in vakantiewonderlanden. Locals en bezoekers komen naar buiten om cadeaus te kopen bij buitenhokjes, te genieten van traditionele gerechten en te genieten van de feestelijke sfeer.

En deze markten gaan niet alleen over winkelen. U kunt ook de kerstbomen en versieringen bewonderen of genieten van live-entertainment (meestal inclusief traditionele kerstliederen en dansen). Als je het koud krijgt, is de lekkerste en meest praktische oplossing om een ​​glaasje Glühwein te bestellen, een heerlijke glühwein waar je na een paar slokjes al warm van wordt.

Verwant:
• 10-daagse Duitse reisroute
• De beste kerstmarkten in Berlijn

De 7 beste kerstmarkten in Beieren

Klaar om de vakantiemarkt te betreden? Hier zijn zeven van onze favoriete kerstmarkten in Beieren.

Kerstmarkt Neurenberg

29 november – 24 december
Uren: 10.00 uur tot 21.00 uur (Kučių-avond tot 14.00 uur)

De kerstmarkt van Neurenberg, die dateert uit 1628, is een van de oudste in Duitsland. Ga niet weg zonder de beroemde Neurenbergse worst te proberen met een stuk peperkoek als toetje. Blader door honderden verkopers die handgemaakte geschenken verkopen, waaronder kerstversieringen. Je kunt ook in een paardenkoets stappen en een busrit door de markt maken.

Verwant: Zoek 200 hotels in Neurenberg.

Rothenburg an der Tauber is een sprookjesachtige stad in Beieren. Foto: reisknooppunt

Rothenburg ob der Tauber Reiterlesmarkt

11 november – 23 december
Uren: 11.00 tot 20.00 uur

Het charmante middeleeuwse stadje Rothenburg heeft een magische uitstraling, waardoor het een geweldige plek is voor een vakantiebezoek. De kerstmarkt van Rotenburg heeft een intieme sfeer waar je kunt ronddwalen tussen de kraampjes met eten en cadeaus, verlicht met duizenden lichtjes. Snack op een zak vers geroosterde kastanjes of probeer een traditionele Rotenburg sneeuwbalcake (gebakken deeg bedekt met poedersuiker).

Mis het niet: de kerstman verschijnt elke dag om 16.30 uur op de markt, gevolgd door een fanfareconcert om 17.30 uur.

Klaar om te gaan? Zoek naar hotels in Rothenburg ob der Tauber

Kerstmarkt München

27 november – 24 december
Uren: 23:00 tot 20:00 uur

Gelegen in het hart van Marienplatz, het centrale plein van de stad, is de kerstmarkt van München een feestelijk spektakel. Met meer dan 160 kraampjes met vintage kerstversieringen, met de hand beschilderd glas en Beierse waren, gaat de markt van München terug tot de 14e eeuw. De kerstboom wordt verlicht met meer dan 3.000 kleine lichtjes om een ​​adembenemend zicht te creëren op het belangrijkste stadsplein.

Ga niet weg zonder een kopje zelfgemaakte glühwein en kruidenlikeuren te hebben geproefd.

Een hotel nodig tijdens een bezoek aan de markt? Bekijk onze favoriete budgethotels in München.

Ontdek een kerstwonderland onder één dak op de wintermarkt van München Airport. Foto: Ashwin Chandrasekaran

Wintermarkt op de luchthaven van München

15 november – 29 december
11.00 uur tot 21.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur en kerstavond om 17.00 uur)

Hoeveel luchthavens hebben jaarlijks een kerstmarkt? Welkom op de internationale luchthaven van München! Met 300 echte bomen en een ijsbaan onder het dak van de luchthaven, zal de München Airport Winter Market ervoor zorgen dat u uw tussenstop wilt verlengen. Geniet van livemuziek terwijl je 50 marktkramen bezoekt en een Beierse worst of een speciaal cadeau voor iemand thuis ophaalt. Opwarmen met een glas glühwein voor uw vlucht.

Verwant: Wanneer u op de luchthaven van München bent, waarom zou u dan niet eens een kijkje nemen in de biertuin van de luchthaven?

Een feestelijke avond op de Augsburgse kerstmarkt. Foto: Peter

Augsburgse kerstmarkt

25 november – 25 december
Openingstijden: 10.00 tot 20.00 uur, zondag tot donderdag, 10.00 tot 21.30 uur, vrijdag tot zaterdag (Kūčiai-avond tot 14.00 uur)

Elk vakantieseizoen bezoeken meer dan een miljoen mensen de Augsburgse kerstmarkt om door meer dan 90 kraampjes te bladeren die geschenken en eten verkopen. De markt heeft speciale activiteiten voor kinderen en elke dag live entertainment.

Als je op een vrijdag, zaterdag of zondag komt, kun je de beroemde engelenvoorstelling zien, wanneer het stadhuis wordt omgetoverd tot een prachtige adventskalender met de hulp van 24 meisjes uit Augsburg die de rol van engelen spelen.

Verwant: Zoek naar kamers in meer dan 60 hotels in Augsburg

Houd je van glühwein? Pas op voor het woord “Glühwein!” Foto door George N.

Kerstmarkt Bamberg

26 november – 23 december
Uren: 9.30 uur tot 20.00 uur (Zondag van 11.00 tot 20.00 uur)

Wandel door de charmante straten van de oude binnenstad van Bamberg en ontdek een winterwonderland. Op de kerstmarkt van Bamberg bakken verkopers braadworst, roosteren amandelen en verkopen ze traditionele lebkuchen (een kersttraktatie vergelijkbaar met peperkoek). Hoogtepunten zijn onder meer een spectaculaire kerststal in een vakwerkhuis, dat deel uitmaakt van een kerstparcours van meer dan 400 kerststallen door de stad.

Klaar om te bezoeken? Vind goedkope hotels in Bamberg.

Vier het kerstseizoen langs de Donau in Wilshofen. Foto: Ashchand

De drijvende kerstmarkt in Wilshofen

Deze unieke markt, gepland voor de eerste drie weekenden van de advent, vaart per boot over de Donau! Haal kerstcadeaus uit Beieren en unieke ambachten uit Oostenrijk, Slovenië en Hongarije. De markt van Vilshofen is om nog een andere reden beroemd – het heeft de grootste houten kwekerij ter wereld!

Extra Duitse kerstmarkten

Dit is slechts een kleine greep uit de Beierse kerstmarkten. Andere kerstmarktlocaties zijn Passau, Coburg, Landshut, Bayreuth, Dachau, Forchheim en Würzburg. De volledige lijst is te vinden op de website van Bavarian Tourism.