De beste reisgidsen voor Parijs naar de Lichtstad

Parijs staat altijd bovenaan mijn lijst als ik vakantieplannen voor het jaar maak. En ook al heb ik al vaak over straat gelopen en weet ik de weg, toch vind ik het leuk om een ​​beetje te helpen.

Ik reis altijd met een handige vriend, een Parijse gids.

Hoewel apps en websites je kunnen helpen bij het plannen van je reis voordat je vertrekt (inclusief deze!), gaat er niets boven het hebben van een gids aan je zijde wanneer je aan de slag gaat. U hoeft niet te wachten tot Wi-Fi verbinding maakt, open gewoon de pagina, raak verslaafd en begin met verkennen.

Plan je een reis naar Parijs? Hier zijn enkele reisgidsen voor Parijs die ik u aanraad voor uw reis op te halen.

Beste keuze

Rick Steves Parijs

Rick Steves, de peetvader van goedkoop en lokaal reizen in Europa, raakt nooit uit de mode. Ik gebruik nog steeds Steves-handleidingen lang nadat ik ze voor het eerst in 1994 kocht. voor zijn eerste reis naar Europa. De gids wint geen grafische ontwerpprijzen, maar zoveel gedetailleerde informatie over attracties, restaurants en musea zal je niet schelen.

Ik ben dol op de restaurantselectie voor mensen die op zoek zijn naar de beste bistro’s en eetgelegenheden in de buurt. Als je klaar bent om het Louvre of Musée d’Orsay te verkennen, biedt de gids gemakkelijk te volgen tips om de hoogtepunten te zien zonder je te vervelen.

Het beschikt ook over kleine, door een familie gerunde hotels die gewoon charme uitstralen. En het beste van alles is dat Steves stijl pretentieloos is en vol gekke woorden. Dat is nu onze gids!

Mijn enige klacht is dat de pagina’s ongelooflijk dun zijn. Aan de positieve kant houdt het het gewicht laag, dus het is geweldig om mee te nemen in je rugzak als je door Parijs dwaalt.

Beste pasvorm

Budget- en mid-budgetreizigers Gedetailleerde wandeltochten Goede, betaalbare “klassiek Franse” restaurantaanbevelingen Uitstekend, gedetailleerd advies over de grootste hits van de stad, zoals het Louvre

nadelen

Zeer dunne pagina’s Alleen zwart-witfoto’s

Aantal pagina’s: 713
Gewicht: 12,8 oz

Lonely Planet Parijs.

Lonely Planet, een van de meest bekende reismerken, heeft een bijna perfecte gids voor Parijs gemaakt. Van handige lijsten met dingen om te zien tot lokale favoriete geheimen, deze gids heeft het allemaal.

We vinden vooral de inspiratiesectie “Als je wilt…” leuk.

Meest geschikt voor:

Buurtverkenners Uitgebreide dekking van de stad, inclusief de buitenwijken Lijsten met goed nachtleven Handige lijsten met wat te zien en wanneer te gaan

Aantal pagina’s: 416
Gewicht: 12,5 oz

Frommer’s EasyGuide naar Parijs

Frommer’s Complete Guide to the City of Light is een eenvoudige gids met weinig opvulling.

Elke attractie, elk restaurant, elke winkel en elk hotel dat op de lijst staat, heeft een sterrenclassificatie, waardoor het gemakkelijk is om uitblinkers te vinden.

Meest geschikt voor:

Alle soorten reizigers Omvat verschillende prijsklassen Diepgaande restaurantbeoordelingen Tips van beroemdheden voor het bezoeken van grote attracties

Aantal pagina’s: 320
Gewicht: 12 oz

DK getuige Parijs

DK staat bekend om zijn oog voor fotografie en aandacht voor detail en brengt Parijs tot leven op de pagina’s van deze gids.

De binnenkant zit vol met cultuur en geschiedenis en leuke bonussen zoals gedetailleerde plattegronden van het museum.

Meest geschikt voor:

Liefhebbers van fotografie Prachtige kleurenfoto’s die je echt helpen de stad in beeld te brengen Focus op geschiedenis en cultuur Gedetailleerde kaarten van attracties en musea

Aantal pagina’s: 328
Gewicht: 14,4 oz

Fodor’s Parijs

In deze uitgebreide gids, samengesteld door de lokale bevolking, vind je alles wat je nodig hebt om klassieke Parijse attracties te zien voor reizigers van alle budgetten (van budget tot luxe).

Er zijn hier ook veel eetgelegenheden en winkels, zodat u kunt genieten van de beste gastronomische gerechten in Parijs.

Meest geschikt voor:

Voor het eerst op bezoek Bevat alle benodigdheden Boordevol benodigdheden voor Parijs Vertrouwd reismerk

Aantal pagina’s: 400
Gewicht: 12 oz

National Geographic-reiziger Parijs.

Als je een fan bent van het tijdschrift, zul je dol zijn op dit boek.

Veel fotografie en veel sappige historische details om je tot diep in de nacht te laten lezen vanuit je hotelkamer in Parijs.

Meest geschikt voor:

Geschiedenisliefhebbers Leuk lezen voor het vliegtuig en hotel Wandelkaarten voor liefhebbers van National Geographic

Aantal pagina’s: 272
Gewicht: 12,6 oz

De Knopf-kaartgids voor Parijs

Als je gewoon af en toe wilt ronddwalen, raden we je aan dit compacte kaartenboek in je rugzak te gooien.

Het bevat enkele van de hoogtepunten van elke buurt, maar de echte attractie zijn de gebruiksvriendelijke kaarten. Klein genoeg om in je achterzak te passen, je kunt hem opvouwen voordat iemand ziet dat je een toerist bent!

Meest geschikt voor:

Kaartliefhebbers Perfect om buiten het centrum te verkennen Makkelijk mee te nemen in je achterzak Grote waarde

Aantal pagina’s: 48
Gewicht: 6,4 oz

Je favoriete gids?

Heb je een favoriete Parijs-gids? Vertel ons waarom dit uw favoriete gids is in de opmerkingen hieronder.

Opmerking: als Amazon-partner verdienen we aan in aanmerking komende aankopen.