De beste stranden in de buurt van Rome om de hitte te verslaan

Rome wordt heet en druk in de zomer, en na een paar dagen wandelen door de stad en zie beroemdhedenje hebt waarschijnlijk wat rust nodig.

Waarom niet afkoelen en ontspannen op een van de nabijgelegen stranden? Binnen een uur van Rome kun je met het openbaar vervoer naar verschillende stranden die minder dan 10 euro kosten.

Sperlonga

Sperlonga is het meest pittoreske strand in de buurt van Rome, maar een beetje een wandeling. De witte stad ligt op een klif boven de zee, met het heldere water van het Blauwe Vlag-strand dat zich beneden uitstrekt. De charmante smalle straatjes zijn vol met winkels, restaurants en cafés, en de zandstranden zijn uitzonderlijk schoon. Sperlonga is al sinds de Romeinse tijd een favoriete vakantiebestemming en u kunt er de oude villa van keizer Tiberius bezoeken.

Ik ga daar heen: Naar Sperlonga reizen is een beetje een verplichting, maar de moeite waard. Neem vanaf Rome Termini een regionale trein naar Fondi-Sperlonga, ongeveer een uur rijden, en neem dan een bus van buiten het station naar het strand in ongeveer een half uur. U kunt ook een taxi nemen vanaf het treinstation.

Hotels: Bekijk meer dan 100 accommodaties in Sperlonga