De kust van Amalfi verkennen met een beperkt budget

Beroemd om zijn adembenemende uitzichten op de diepblauwe Middellandse Zee, pittoreske dorpjes op een heuveltop en een overvloed aan Zuid-Italiaanse charme, is de kust van Amalfi een plek die elke liefhebber van schoonheid en romantiek minstens één keer moet ervaren.

Natuurlijk zit deze idyllische locatie aan zee ook vol met budgetvriendelijke valkuilen die snel kunnen afleiden van het landschap en de portemonnee leegmaken.

Om u en uw budget het hoofd te bieden, hebben we enkele tips samengesteld die u kunnen helpen genieten van de natuurlijke geneugten van prachtige steden als Capri, Sorrento, Positano en Amalfi zonder u een arm of een been te kosten. En hadden we de verrassend betaalbare hotels aan de Amalfikust al genoemd?

4. Een dorpssprong met goedkoop openbaar vervoer

Voor minder dan € 4 kun je de Circumvesuviana-trein nemen van station Garibaldi in Napels naar Sorrento, het startpunt van de kust van Amalfi. Als je eenmaal in Sorrento bent aangekomen, kun je de SITA-bus nemen, die stopt bij elke mooie stad langs de kust (vergeet niet te stoppen bij de onvergetelijke stad Positano!).

De tarieven zijn minder dan € 2 voor tussenliggende reizen tussen dorpen, of € 8 voor een 24-uurspas waarmee u overal tussen Sorrento en Salerno kunt in- en uitstappen. Vergeet niet een raam aan de rechterkant van de bus te pakken voor een fantastisch uitzicht!

5. Neem een ​​langzame boot naar de eilanden

De prachtige eilanden Capri en Ischia zijn must-sees op elke reis naar de kust van Amalfi. Er zijn twee soorten boten beschikbaar vanuit de haven van Napels: de snelle veerboot of de “langzame” veerboot. Laat je niet misleiden door de naam, het verschil tussen de twee is slechts 30 minuten, maar een kaartje op de langzamere boot kan 30% goedkoper zijn. De prijzen voor een enkele reis beginnen bij € 15. Bekijk de online ferry dienstregeling voor meer informatie.

Eerlijk gezegd, wie wil er nou niet 30 minuten extra op een boottocht in de baai van Napels? Dit is een gemakkelijke oplossing voor elke zeer ontspannen reiziger die een paar dollar wil besparen.

Wil je je eilandtour verlengen? Boek een hotelkamer in Capri!

Ben je naar de Amalfikust geweest? Deel je favoriete spaartips.