Dublin: 5 eenvoudige manieren om te besparen op eten

Uit eten gaan in Dublin kan je budget opblazen. Hoewel er in deze stad genoeg mogelijkheden zijn om veel geld uit te geven aan eten, zijn er een paar eenvoudige strategieën die je kunt gebruiken om de prijzen laag te houden.

Plan vooruit en je hebt de beste lokale lunch zonder de bank te verslaan.

Boek dus een van onze favoriete budgethotels in de stad en begin met het plannen van je eetavontuur in Dublin.

En onthoud, lunch biedt nu veel meer dan alleen fish and chips!

1. Zoek naar markten en straatvoedsel

Uit restaurants blijven is een van de beste manieren om je euro’s te behouden. Verschillende markten bieden grote waarde (en grote porties), zoals Temple Bar Market (zaterdag), Mespil Road Market (donderdag) en Christ Church Market (donderdag en zaterdag). Blader door marktopties voor prijs en portiegrootte. Bezoek de website van Irish Village Markets voor meer informatie.

2. Plan een picknick

Grote waarde in supermarkten, bakkerijen en speciaalzaken. Een van de beste manieren om zonder het prijskaartje van gastronomische maaltijden te genieten, is door producten rechtstreeks uit de winkels in te slaan. Haal een broodje, kaas en gebak bij Listons, ga naar de kelderwinkel in Avoca voor een vers Iers bruin sodabrood of ga naar de Tesco-kruidenier voor een picknick.

3. Profiteer van de vroege vogel

Ga er vroeg heen om de beste restaurants van Dublin tegen redelijke prijzen te zien. Als je een lichte lunch eet, ben je misschien klaar voor een goedkoop diner voor het theater. Zo kun je bij The Pigs Ear van 17:30 tot 18:30 uur genieten van een 2-gangen diner voor €23,95 met opties als Earl Grey gerookte zalm of gekonfijte parelhoen. Andere restaurants die geweldige deals voor vroege vogels aanbieden, zijn Hugo’s.

4. Eet je grootste maaltijd tijdens de lunch

Veel restaurants hebben een vergelijkbaar prix-fixe-menu voor de lunch. Je bespaart een paar euro door een grotere maaltijd te eten tijdens de lunch. Met hetzelfde voorbeeld van Pig Ear kost het lunchmenu € 23,95 voor twee gangen of € 28,95 voor drie gangen. Verleidelijke opties zijn onder meer rundvlees- en Guinness-stoofpot en warme chocoladetaart. Andere restaurants met geweldige lunchaanbiedingen zijn The Winding Stair en Pichet.

5. Etnische maaltijden

Dublin heeft niet de meest diverse etnische keuken, zeker niet in vergelijking met andere Europese hoofdsteden. Deze restaurants bieden veel waar voor uw geld op zowel de afdeling eten als drinken. Ga naar Hop House voor betaalbare Koreaanse en Japanse gerechten, Govindas voor een stevige selectie vegetarische gerechten met Indiase invloeden en Thai Spice voor heerlijke Thaise gerechten.