Feestdagen vieren in Parijs

Champs Elysées licht op voor de feestdagen. Foto: Anophi

Er hangt een somberheid in de lucht, maar als Kerstmis nadert, schijnt Parijs altijd een beetje helderder tijdens de feestdagen.

Maar al die extra ballen en ballen betekenen niet dat je nog steeds geen betaalbaar plezier kunt vinden in de stad.

Het is nog niet te laat om een ​​van de beste budgethotels in Parijs te boeken en naar de Lichtstad te gaan voor een vakantie, want 2019 over 2020

Meer budgettips voor Parijs

• Goedkoop Parijs: 25 beste gratis dingen om te doen
• Een gids voor het vinden van de beste tijd van het jaar om Parijs te bezoeken
• 10 manieren om je voor te bereiden op een vakantie in Parijs

Heb je er ooit van gedroomd om Parijs te bezoeken in de weken voorafgaand aan Kerstmis en Oud en Nieuw? Hier zijn zes eenvoudige manieren om te vieren in Parijs à la Cheapo.

1. Geniet van de gloed

Tot begin januari worden de iconische straten van de stad verlicht met kerstverlichting, kerstramen en kerstgeluiden. Hoogtepunten zijn onder meer de bomen en lichten op Place Vendome (tot januari 2020), de feestelijke versieringen die aan de rue Montorgueil hangen en natuurlijk de altijd kampeerende maar altijd gewaardeerde tentoonstellingen op de historische Champs-Élysées (24 november – 8 januari 2020) .d.).

Na het bakken van een kopje op de kerstmarkt langs de Champs-Élysées. Foto: anniemole

2. Wandelen met glühwein

Om het licht te waarderen, moet je zeker een kopje glühwein (vin chaud) pakken en door de straten slenteren. Kerstmarkten, die veel snuisterijen verkopen, slagen erin om voldoende gezoete, gekruide wijn te leveren om de reis de moeite waard te maken. Na de vakantie is wijn in de meeste cafés nog steeds verkrijgbaar, en het is vaak een beetje lekkerder – en wordt niet zo snel koud.

U kunt 2019 vinden op de officiële toeristische website van Parijs. lijst met markten en vakantieactiviteiten.

Klassiek en betaalbaar Frans dineren wacht u bij Chartier. Foto: shfgy

3. Feest goedkoper

Feestelijk dineren in Parijs kan lastig zijn, aangezien veel plaatsen op 24, 25 december en 1 januari sluiten, maar diners zullen niet verhongeren, zelfs niet met een beperkt budget. Een eenvoudige maar ontzettend betaalbare maaltijd kan bij de oude favoriet Chartier, terwijl wie wat meer wil uitgeven voor 75 euro kan genieten van een viergangen kerstmenu (inclusief champagne!) bij de befaamde Coupole. Hoewel het er misschien steil uitziet, is het veel goedkoper dan veel vakantiemenu’s in de stad!

Skate onder de spectaculaire koepel van het Grand Palais. Foto: Facebook-pagina Le Grand Palais des Glaces

4. Druk op de dia

Het is winter, maar dat betekent niet dat je al je tijd in Parijs ineengedoken moet doorbrengen. Trek je schaatsen aan of huur een paar en ga vanaf 2020 naar ’s werelds grootste ijsbaan in Le Grand Palais. 13 december tot 8 januari Je kunt ook schaatsen op de kerstmarkt in de Fields of Mars direct onder de Eiffeltoren (tot januari 2020). Als het buiten iets te koud is, is de Patinoire Pailleron in Parc de Buttes Chaumont iets draaglijker met zijn overdekte ijsbaan en kost slechts een paar euro om het ijs te raken.

Luid het nieuwe jaar in met de fonkelende Eiffeltoren. Foto: tonyjcase

5. Rooster het nieuwe jaar

Hoewel Parijs al een paar jaar geen vuurwerk heeft gezien op oudejaarsavond, biedt de Eiffeltoren een live lichtshow en de Champs Elysees is waar je je bij de menigte wilt voegen. Verwacht anders niet meer dan een champagnetoost om middernacht en wat razende mensen op straat.

Een taart geschikt voor een koning. Foto: lesteph

6. …en snijd de taart aan

in 2020 er is nog meer om naar uit te kijken in het begin. Op 6 januari, Driekoningen, worden bakkerijen versierd met galette des rois, een frangipanecake die het nieuwe jaar inluidt. In elke taart zit een klein figuurtje van het kindje Jezus, en de Franse traditie zegt dat als je een fiche in je plak vindt, je de taart van volgend jaar koopt.

Heb je de baby gevonden? Gefeliciteerd! U kunt het nieuwe jaar beginnen met schulden – vive la France!

Jouw advies

Ben je tijdens de feestdagen in Parijs geweest? Vertel ons wat je graag zou willen doen tijdens je bezoek!