Goedkoop eten in Parijs: 8 diners voor €15 of minder

Parijs heeft de reputatie romantisch, modieus en, zoals velen snel toe te voegen, duur te zijn. Hoewel het eten bijna altijd redelijk goed is, kan een lekker diner in de Lichtstad je opvreten.

We raden je ten zeerste aan om tijdens je verblijf minstens één keer een klassieke Franse maaltijd te nuttigen, maar voor die andere avonden dat je je budget wilt beheersen, is het verstandig om een ​​aantal goedkope en smakelijke opties in gedachten te houden. En onthoud, als je jezelf wilt trakteren, kun je altijd terecht voor een leuke prix-fixe lunch. Er zijn een aantal geweldige lunchdeals vanaf € 14 die je in stijl voeden en je later helpen besparen op een licht diner.

7. Candelaria: cocktails en taco’s

Candelaria, een belangrijke speler in de Parijse barscene, is ook de thuisbasis van de beste (en enige?) Taco’s in de stad. Voor ongeveer € 6 per taco kun je sparen voor het diner voordat je terugkeert naar de bar voor een aantal fantastische drankjes.

52 Rue de Saintonge
Wijk 3
+33 1 42 74 41 28
Metro: Filles du Calvaire (lijn 8)

8. Le Comptoir General: West-Afrikaans eten en een koele sfeer

Le Comptoir General combineert een toffe bar, kringloopwinkel, kapsalon, museum en meer in één ruimte. Probeer de assiette africaine voor ongeveer € 10 en blijf dan voor de cocktails!

80 Quai de Jemmapes
Wijk 10
+33 1 44 88 24 48
Metro: Jacques Bonsergent of Goncourt (lijn 5 of 11)