Goedkoop eten kopen in Londense supermarkten

Hoewel we jullie allemaal willen aanmoedigen om te winkelen bij een van de Londense markten, zal boodschappen doen uw budget verlagen. Groot-Brittannië heeft verschillende grote supermarktketens en hun dominantie is een groot probleem voor Londenaren: veel mensen maken zich zorgen over hoe ze onafhankelijke retailers failliet hebben verklaard. Maar de concurrentie tussen de grote ketens geeft klanten geweldige deals.

Dus zodra je je hotel in Londen hebt geboekt, ben je klaar om te gaan verkennen. Hier is EuroCheapo’s gids voor de belangrijkste supermarktmerken die vechten voor uw ponden.

Tesco

Website

Tesco is de grootste supermarktketen van het VK – naar schatting wordt £ 1 op £ 10 uitgegeven in Groot-Brittannië uitgegeven in een Tesco-winkel. Ze bieden een breed scala aan merken, maar zoeken het Tesco Everyday Value-assortiment voor de goedkoopste prijzen (met name koekjes worden geprezen door klanten). Hoewel sommige Tesco-winkels enorm zijn en alles verkopen, van tomatenketchup tot televisies, is de kans groter dat je een kleinere Tesco Express-winkel in het centrum van Londen tegenkomt. Deze winkels zijn laat open (meestal tot 23.00 uur) maar hebben een veel kleiner assortiment. De prijzen zullen ook iets hoger zijn.

Waitrose

Website

Waitrose (en zijn kleinere versie, Little Waitrose) is de meest luxueuze supermarktketen van het VK, een plaats die trots is op zijn assortiment biologische olijfolie en ambachtelijke chutneys (er is zelfs op de Facebookpagina wat meer snobistische klanten verwennen). Onnodig te zeggen dat als ik het me kon veroorloven, ik daar de hele tijd zou winkelen. Als Waitrose je enige keuze is in de supermarkt, kijk dan naar hun Essentials-assortiment voor goedkopere basics. Langer in het VK blijven? Vraag een Waitrose-kaart aan – deze geeft je elke dag recht op een gratis kopje koffie uit de winkel, naast vele andere aanbiedingen.