Goedkope en gratis dingen om te doen in Salzburg

De heuvels leven misschien met The Sound of Music in Salzburg, maar er is genoeg te doen zonder Mozart en de familie Von Trapp.

En als je niet oppast, kun je veel geld uitgeven voordat de tijd die nodig is om naar Mozarts Pianoconcert nr. 21.

Als je de minder toeristische route wilt nemen, volg dan onze tips voor de beste goedkope (en gratis) dingen om te doen in deze prachtige Oostenrijkse stad.

Speelgoedmuseum

Bürgerspitalgasse 2
Telefoon: +43-662-62 08 08-300
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Entree: €5

Elk duur museum voor moderne kunst in de stad heeft een goedkopere, vreemdere collectie om door te bladeren. Betreed het Spielzeugmuseum (Speelgoedmuseum) van Salzburg, de thuisbasis van de grootste collectie Europees speelgoed van Oostenrijk. Als je een die-hard speelgoedtreinfan bent, zul je genoeg vinden om je ogen van te smullen; zo niet, dan is de inzending van € 3 lachwekkend.

Als je kinderen hebt, ga dan zeker langs bij een van de Punch and Judy-shows die elke dinsdag en woensdag om 15.00 uur worden aangeboden. Een volledige lijst van kinderprogramma’s is te vinden op de website van het museum.

Kasteel Mirabell

Mirabellplein 4
Telefoon: +43-662-80722334
Uren: 08.00 uur tot 18.00 uur
Gratis toegang

Je kunt ook gratis een van de meest gefotografeerde attracties van Salzburg bezoeken! Schloss Mirabell is zo elegant als maar kan, met marmeren beelden, grote gangen en perfect onderhouden tuinen die zich in alle richtingen uitstrekken. Het paleis werd gebouwd voor prins-aartsbisschop Wolf Dietrich von Raitenau als een geschenk aan zijn concubine Salome Alt.

Tegenwoordig is Schloss Mirabell vooral bekend als een gewilde plek om te trouwen; stellen moeten hun bruiloft hier minstens een jaar van tevoren boeken. In het paleis worden ook concertseries gehouden, maar een bezoek aan de voorstelling is niet gratis.

Museum van historische muziekinstrumenten

Bürgerspitalgasse 2
Telefoon: +43-662-62 08 08-300
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Entree: €5 (of gratis bij toegang tot het Speelgoedmuseum)

Als je het Speelgoedmuseum bezoekt, is je ticket ook geldig voor toegang tot het Museum voor Historische Muziekinstrumenten. Als eeuwenoude piano’s je ding zijn om naar te luisteren in de tentoonstelling van het Mozarthuis, bekijk dan de verzameling audiosamples die de geluiden van de oude instrumenten laten horen.

Peter’s Church en Catacomben

Sankt Peter Bezirk 1
Telefoon: +43 -662-844576
Openingstijden: Dagelijks geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 16.30 uur tot 18.30 uur.
Entree: gratis (1 euro voor een bezoek aan de catacomben)

De Sint-Pieterskerk, die zichzelf “het oudste klooster in de Duitstalige wereld” noemt, dateert uit 696. (De kerk herbergt ook de oudste bibliotheek van Oostenrijk.) De toegang tot de kerk is gratis, dus kom langs om het barokke plafond te bewonderen of een optreden op het kerkorgel bij te wonen.

Buiten St. Op de Pietersbegraafplaats staan ​​grafstenen die al eeuwen oud zijn. Voor €1 kunnen bezoekers de christelijke catacomben in de rots boven de begraafplaats betreden.

Hangar-7

Luchthaven Salzburg
Wilhelm-Spazier-Str. 7A
Telefoon: +43-6620-2197
Openingstijden: dagelijks geopend van 9.00 tot 22.00 uur
Gratis toegang

Hangar-7 ligt in de buurt van de luchthaven van Salzburg en is een restaurant- en barcomplex waar ook The Flying Bulls zijn gevestigd. Terwijl de weergave van vliegtuigen met grote Red Bull-logo’s op de zijkant van elk vliegtuig sponsoring suggereert, toont Hangar-7 interessante werken van een verscheidenheid aan internationale kunstenaars. Hoewel de eetgelegenheden van Angar-7 duur zijn, is een bezoek aan de kunst (en het bewonderen van het ultramoderne gebouw) helemaal gratis.