Goedkope kaartjes kopen voor de Weense Staatsopera

Wenen heeft een lange lijst van culturele attracties, maar voor veel opera- en balletliefhebbers in de stad is het een optreden (of drie) in de Weense Staatsopera (Wiener Staatsoper).

Gebouwd in de jaren 1860 in de neorenaissancestijl, is het operahuis zelf een genot. Het domineert het zuidelijke deel van de “Ring” met zijn sierlijke gevel, beelden en boogramen. En met 300 optredens per jaar krijgen bezoekers de kans om zichzelf elke avond van de tour te trakteren op een ander optreden.

Een andere reden om dit jaar te gaan is dat in 2019 ter herdenking van de 150e verjaardag van de Weense Staatsopera, die in 1869 werd geopend. 25 mei, jubileum. En de voorstelling die die historische avond het podium vulde? Mozarts Don Giovanni!

Voorverkoop tickets

Ticketprijzen variëren sterk afhankelijk van het optreden, de datum van het optreden en natuurlijk de plaats van de stoelen. Prijzen kunnen variëren van ongeveer € 7 voor een bovenste balkonstoel tot € 500 voor eersteklas stoelen op de openingsavond.

Het is het veiligst om de website van Staatsoper te bezoeken om het voorstellingsschema en de ticketprijzen voor je reis te bekijken. Vrees niet, budgetreizigers kunnen via de site goedkope stoelen boeken. Maar er zijn goedkopere opties…

Staande kamer tickets

Iets flexibeler en risicomijdende budgetshoppers kunnen kiezen voor € 2-4 staanplaatstickets die 80-90 minuten voor de voorstelling worden verkocht vanaf de westkant van het operagebouw (aan de andere kant van het gebouw van de Gift Shop). Let op het bord “Stehplatz-Kasse | Parkeerplaats”.

Je leest het goed: parkeren aan de achterkant van de zaal kost maar tussen de 2 en 4 euro, afhankelijk van de show en waar je staat. Er zijn zitjes in de Parterre (begane grond), boven in het Balkon en helemaal tot aan de Galerie.

Het aantal tickets is beperkt en wordt uitgegeven op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Bijvoorbeeld om 20.00 uur. kaartjes gaan om 18:40 uur in de verkoop voor de show, maar de wachtrij zal zich waarschijnlijk ruim daarvoor vormen.

Een laatste overweging: Je moet staan, hoewel veel plaatsen een muur hebben om op te leunen.

Hoewel deze tickets voor alleen een staanplaats misschien riskant of zelfs frustrerend lijken, denk eens aan de sensatie van het zien van een opera of ballet van wereldklasse voor minder dan je zou betalen voor een biertje. Of koffie. Of würstchen.

En zoals een plaatselijke operaliefhebber ons vertelde: “Als je de show niet leuk vindt, kun je tijdens de pauze vertrekken. Je hebt maar 3 euro betaald!

Wenen hotels

Voor geweldige aanbiedingen voor betaalbare accommodatie bij een bezoek aan Wenen, moet je onze gids voor de beste budgethotels in Wenen raadplegen, gecontroleerd en goedgekeurd door EuroCheapo-editors.