Gratis en goedkope dingen om te doen met Kerstmis in Londen

Een gezellige bar is altijd een goed idee tijdens de feestdagen! Foto: Chas b.

De kerstlichtjes fonkelen, de temperatuur is gedaald en de Londense campus begint heel feestelijk aan te voelen.

Hoewel er de komende weken genoeg ‘officiële’ kerstactiviteiten zijn, zul je merken dat veel (zoals de vele ijsbanen die in elke hoek van de hoofdstad opduiken) echt niet in het budget van Cheapo passen. Van een pint drinken in een leuke pub tot de beroemde kerstverlichting in Oxford Street, Londen is de plek waar je goedkoop moet zijn.

Dus hier zijn enkele onfeilbare manieren om in de vakantiestemming te komen zonder het budget voor kerstcadeaus te breken!

Lees meer over een bezoek aan Londen:
• Dit zijn de 5 beste budgethotels in het centrum van Londen
• 10 gratis dingen om te doen waardoor je verliefd wordt op Londen
• Volg deze 25 tips om uw reis naar Londen zo veel beter te maken

1. Londense pub

De traditionele pubs van Londen zijn het hele jaar door favoriete trefpunten en krijgen een speciale wending met Kerstmis. Met verwarmende mokken glühwein en cider, neem een ​​gezellige pauze van de bittere kou, maak van de pub uw eerste aanloophaven. Vooral de Churchill Arms in Kensington is een kijkje waard, je komt overal in de kerststemming met feestelijke versieringen, en onze lijst met favoriete Londense pubs is ook een goede plek om te beginnen.

Verwant: Alles wat je moet weten over het drinken van een pint in een Britse pub

2. Kralen zingen

Naar hartenlust wat kerstliederen neuriën is een leuke manier om je feestelijk te voelen, en er is geen betere plek om dit te doen dan naast de enorme kerstboom van Trafalgar Square (een jaarlijks geschenk van Noorwegen aan Londen). Van 9 tot 24 december wordt er elke dag vier uur lang kerstliederen gezongen. (behalve de 14e en 22e) op weekdagen van 16:00 tot 21:00 uur en in het weekend – van 14:00 tot 19:00 uur. Deelname is gratis, maar donaties worden aangemoedigd.

Gerelateerd: 10 gratis dingen om te doen in de winter in Londen

3. Laat je innerlijke kind los

Of je nu kinderen hebt of niet, een reis naar Hamleys is een trefzekere manier om in de kerststemming te komen. Deze geweldige, oudste speelgoedwinkel ter wereld bruist elke dag van de week van het leven en opwinding, maar alleen met Kerstmis. Het is sinds 1881 een Regent Street-instelling, maar dateert eigenlijk uit de jaren 1760. Er zijn 50.000 speelgoedjes verdeeld over zeven verdiepingen, en na glühwein in de pub is het weer een geweldige stop voor een leuke onderbreking van de kou.

4. Verlicht Londen

Een andere gratis en feestelijke activiteit is genieten van de beste lichten en versieringen van Londen, die overal in de stad te vinden zijn. Oxford Street en Regent Street hebben de grootste lichtshows, maar de nabijgelegen Carnaby Street en South Molten Street, evenals St Christopher’s Place, hebben altijd echt magische stukken. De kerstboom en versieringen in Covent Garden zijn een must-see, en je kunt genieten van fantastische etalages in luxe winkels zoals Harrods, Harvey Nichols, Fortnum & Mason en Selfridges, allemaal zonder contant geld.

Verwant: Hoe te winkelen in Londen zonder uw budget te overschrijden

5. Welkom in het winterwonderland

Het winterwonderland van Hyde Park is al jaren open en hoewel het een favoriet is bij het hele gezin, staat het ook bekend om de grote drukte en hoge prijzen. Entertainment loopt tot 5 januari dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur. (gesloten op 25 december). Een paar andere kerstevenementen om naar uit te kijken zijn Winter in het Southbank Centre en Kerstmis op Leicester Square met een bruisende markt en optredens uit de 20e eeuw. spiegelente uit de jaren 20.

Ben je op vakantie in Londen geweest? Laat ons weten wat je favoriete goedkope en gratis dingen zijn om te doen deze kerst!