Gratis musea in Dublin – Ierland met een klein budget

Dublin bezoeken op een regenachtige dag? Of misschien wil je gewoon een paar euro besparen zodat je meer geld overhoudt voor die extra pint?

Cheapo’s die de storm binnen willen afwachten, kunnen een van de gratis musea in de binnenstad bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, literatuur of natuurlijke historie, er is een gratis museum of bibliotheek in Dublin.

Meer tips voor een bezoek aan Dublin:
• Onze favoriete budgethotels in Dublin
• 5 goedkope eetgelegenheden in Dublin waar de lokale bevolking dol op is

Hier zijn vijf van onze topkeuzes om de kunst- en cultuurscene van Dublin goedkoop te verkennen.

1. Nationale bibliotheek van Ierland

2/3 Kildare Street
Website

Na je geluk met Jack, dwaal je rond in de National Library of Ireland en word je poëtisch met zijn broer William. Het interactieve display van het museum, gewijd aan WB Yeats, stelt u in staat om de privénotitieboekjes van de dichter elektronisch te scannen met uw vinger. De tentoonstelling omvat ook memorabilia, video’s en beroemde Ierse figuren die zijn gedichten voorlezen.

En als het onderzoeken van Yeats’ verhaal je heeft geïnspireerd om je eigen familie te onderzoeken, dan ben je hier aan het juiste adres. De bibliotheek heeft een indrukwekkende verzameling genealogische archieven van parochieregisters tot kranten om u te helpen uw voorouders op te sporen.

2. Nationale galerij van Ierland

Merrion Square West
Website

Je zou uren door de zalen van de National Gallery kunnen dwalen, maar als je maar naar één kamer zou gaan, zou het de kamer moeten zijn die gewijd is aan de schilderijen van de Ierse kunstenaar Jack B. Yeats. De levendige kleuren van zijn schilderijen zijn onverwacht en verbluffend, en het is fascinerend om zoveel werk van één schilder in één ruimte te zien.

5. Chester Beatty-bibliotheek

Kasteel van Dublin
Website

De Chester Beatty Library, gelegen op het terrein van Dublin Castle, is een kunstmuseum en bibliotheek waar u alles kunt zien, van zeldzame manuscripten en Egyptische papyrusteksten tot hedendaagse tentoonstellingen. Hier wordt kunst uit 2700 voor Christus tentoongesteld. Ave. Kr. tot deze dagen. En op een zonnige dag mag u de kans niet missen om de daktuin te bezoeken.