Handige tips voor een bezoek aan Mont-Saint-Michel

Op zoek naar een spectaculaire reisbestemming in Frankrijk? Het is moeilijk te verslaan Le Mont-Saint-Michel, een 8e-eeuwse abdij op een rotsachtig eiland op de Kanaaleilanden.

De toegang tot dit bedevaartsoord werd ooit bepaald door de opkomst en ondergang van de getijden van het Engelse Kanaal. Tegenwoordig brengen een moderne brug en gratis bussen bezoekers over het water naar de Mont Saint-Michel om een ​​van de beroemdste toeristische plekken van Frankrijk te beklimmen.

Hoewel het niet de goedkoopste bestemming is, kunnen een paar tips je helpen om het meeste uit je reis te halen.

1. Sla de dagtocht over

Dat kan als het moet, maar laten we reëel zijn. Mont Saint Michel is niet zo gemakkelijk te bereiken als Versailles of Rouen. Het is een rit van vier uur, of een even lange trein- en busrit die vooruit moet worden gepland.

Een populaire overnachting is een verblijf in het nabijgelegen Saint-Malo voordat u ’s middags naar Mont-Saint-Michel gaat. Saint-Malo zelf is een charmante badplaats met veel accommodatie- en eetgelegenheden om de tour minder stressvol te maken en je ook meer van Frankrijk te laten zien.

2. Bezoek de abdij

Of het nu een audiogids of een mens is – beide in het Engels – de rondleiding is een must. Zonder enkele richtlijnen is niets over Saint-Michel vanzelfsprekend. Tenzij je van tevoren veel onderzoek hebt gedaan, ziet het eruit als gewoon een ander religieus gebouw vol toeristen.

Het hoeft niet zo te zijn! Je kunt een aantal echt interessante feiten leren terwijl je rond de abdij reist. Toegang is slechts € 10, dus een audiogids van € 3 zal de bank niet breken, maar menselijke gidsen zijn gratis beschikbaar!

3. Pre-stretch

De abdij ligt op een heuvel en de trappen zijn niet voor beginners. Het is zeker geen onmogelijke opgave – hier wonen immers mensen – maar wees voorbereid op een beetje klimmen.

Er zijn onderweg veel plekken om te rusten, maar we willen niet dat bezoekers daar komen en de training afschrikken. Beschouw het maar als een goed excuus om alle zandkoekjes te eten waarvan bekend is dat Mont Saint Michel produceert.

4. Misschien lokaal eten

Wat betreft het eten, ja, sables (shortcakes) zijn een lokaal gerecht dat een geweldig cadeau is. Ook maakt het beroemde restaurant La Mère Poulard een van de lekkerste, zo niet de duurste omeletten die je ooit zult eten, en in de meeste cafés kun je oesters vinden.

Helaas is het voor goedkope mensen het beste om een ​​lunch mee te nemen of iets van een bakker of snackwinkel te betalen, hoewel de prijs nog steeds een beetje hoog zal lijken. Dat is de prijs om (soms) op een eiland te wonen.

5. Blijf niet vastzitten in drijfzand (echt waar!)

De modderige kustlijn rond Mont-Saint-Michel ziet er bij eb erg Instagrambaar uit, dus het kan verleidelijk zijn om van de hoofdroute af te wijken om geweldige foto’s van het eiland te maken. We kunnen dit niet genoeg benadrukken – niet doen. Het is niet ongewoon dat mensen in drijfzandachtige gaten vallen of verrast worden wanneer een overstroming zonder waarschuwing naar binnen stormt.

Als je echt geïnteresseerd bent in het leven buiten het eiland, zijn er amfibische boottochten beschikbaar, maar laat de navigatie over aan de professionals.

6. Controleer uw verwachtingen

Het eiland is klein, met slechts enkele tientallen inwoners, en bestaat voornamelijk als toeristische bestemming. Het is nog steeds een geweldige ervaring, vooral als je de hoogten van de abdij bereikt, inclusief de rustige kloostergangen erboven. Er is hier niet veel te doen behalve de toeristische plekken en musea, dus probeer niet te hard om buiten de gebaande paden te gaan, want eerlijk gezegd zijn er hier alleen gebaande paden!

En dat is prima, houd daar rekening mee zodat je de busladingen toeristen hier niet teleurstelt. De berg Saint-Michel fascineert nog steeds bezoekers, hoeveel er ook elke dag komen!

Ben je in Mont-Saint-Michel geweest?

Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.