Hoe je je kleedt als een local in Madrid

De dag is gekomen. Je bent je koffer aan het pakken voor een reis naar Madrid, de grootste stad van Spanje. Aangezien het niet verstandig of economisch is om drie rolkoffers mee te nemen, moet je kleding, schoenen en accessoires kiezen.

Zodra je je hotel hebt geboekt, is het tijd om uit te zoeken wat je mee moet nemen. Dus moet je sandalen of sneakers inpakken? Alleen jeans of broeken?

Hier zijn enkele tips om eruit te zien als een local.

1. Geen sokken met sandalen… of sandalen te vroeg

Het is primavera (lente) in Spanje, dus het is een fluitje van een cent om te zien wie er in de buurt is en wie er net is geland voor de voorjaarsvakantie. Hoe kan ik het vertellen? Ik kijk naar de voeten van mensen.

Het is nog steeds te koud voor veel inwoners om sandalen te dragen, en hoewel ze misschien geen warme leren laarzen meer dragen, zijn we nog steeds niet klaar om een ​​manicure te krijgen en onze enkels te laten zien. Sandalen verschijnen vaker in mei en zeker in juni. Met sandalen stevig terug op Spaanse voeten, zul je ze in geen miljoen jaar met sokken zien dragen. Er zou een wet moeten komen…

Naast het nog niet dragen van sandalen, zullen de lokale bevolking ook een jas dragen, misschien een lichte middenseizoenversie, en sjaals…waarvoor ik een tweede tip heb.

2. Pak sjaals in voor kleur, variatie en warmte

Toen een vriend op bezoek kwam, vertelde hij me dat “echte mannen geen sjaals dragen, geen quiche eten of roze dragen.” Hoewel dit in zijn deel van de wereld misschien het geval was, is dat niet het geval in Madrid.

Sjaals zijn het hele jaar door (vooral voor vrouwen) en geven je een Europese flair en iets warms om je nek als de koude lenteregen toeslaat (en dat zal het ook zijn). Ook zal het meenemen van een paar sjaals in verschillende tinten en texturen je garderobe diversifiëren als je licht reist.

Als je geen sjaals hebt, maak je geen zorgen, je vindt er hier genoeg te koop.

5. Accessoires!

Ik zie veel bezoekers van de metro van Madrid met een rugzak voor zich uit. Hoewel dit een slimme manier is om te voorkomen dat je wordt opgelicht en eruitziet als een toerist. Waarop je kunt antwoorden: “Maar ik ben een toerist!” En daar is niets mis mee. Ik hing mijn rugzak over één schouder en kreeg een goede grip. Ik zou de camera ook wegleggen als je hem niet gebruikt, want niets schreeuwt “Ik ben net van Delta af” als een bungelende Nikon.

Draag in plaats daarvan je favoriete horloge. Spaanse mannen (algemeen) voegen fashion bling toe met mooie broekhorloges en mooie riemen. Als je een dame bent, laat je stijl dan zien met een grote tas met een miljoen ritsen (zodat niemand in de bus je kan beroven).

Jouw modetips in Madrid

Ben je in Madrid geweest? Vertel ons wat je graag zou willen dragen tijdens je vakantie in Spanje.