Lijst met gratis musea, kortingen en museumpassen

Parijs is zo verzadigd met musea, monumenten en historische bezienswaardigheden dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen met plannen. Maar als je eenmaal je vliegticket hebt geboekt en een goede prijs hebt gekregen voor een hotel in Parijs, is het tijd om na te denken over de leuke dingen.

Voor degenen die een paar euro willen besparen, is een plaats om uw onderzoek te beginnen, de gratis musea en attracties van Parijs te bekijken (of die met gereduceerde toegang).

Het is tenslotte mogelijk om veel van de stadscultuur in je op te nemen zonder de bank te verslaan. Hier is een korte handleiding voor een paar van onze favoriete gratis musea en tips voor het vinden van toegang met korting.

Altijd gratis musea in Parijs

Sommige musea en veel openbare monumenten zijn elke dag gratis – ook geweldig om te weten wanneer je in de regen staat en geen tijd wilt verspillen in een café.

Merk op dat sommigen van hen een (soms sterk) aanbevolen “cadeaubon” hebben. Hoewel je niets hoeft te geven, is het wel een heel mooi gebaar.

Gratis musea zijn onder meer:

• Musée d’Art Moderne, vlakbij de Eiffeltoren, een van de twee musea voor moderne kunst in Parijs.

• Notre Dame en elke kerk (behalve Sainte Chapelle) is eerlijk spel.

• Musée Carnavalet Marais, dat de hele geschiedenis van de stad beschrijft. (“Donatieticket” €5.) Opmerking: Het is momenteel gesloten tot 2019. het einde

• De Aréne de Lutéce, het oude Romeinse amfitheater van de stad, hangt gewoon in het Quartier Latin en wacht op bezoekers die langskomen voor een picknick en kijken hoe de kinderen uit de buurt voetballen.

• U kunt ook door de binnenplaatsen en buitenzalen van het Hotel des Invalides lopen en de kanunniken zien die het graf van Napoleon bewaken zonder dat u echt naar binnen hoeft.

• Meer musea die elke dag gratis zijn: Maison de Balzac, Maison de Victor Hugo, Musée de la Vie Romantique, Musée Curie en Musée du Parfum-Fragonard. Merk op dat velen van hen toegang vragen tot speciale tentoonstellingen, maar de toegang tot de permanente collectie is gratis.

Soms zijn musea gratis

Als je je reis goedkoop plant, kom dan in het weekend op de eerste zondag van de maand naar Parijs, wanneer veel nationale musea gratis open zijn, zoals het Pompidou en het Musee d’Orsay. Natuurlijk zal een bezoek aan het Louvre op de eerste zaterdag van elke maand (alleen van 18:00 uur tot 21:45 uur) betekenen dat de menigte voor de Mona Lisa intenser zal zijn, maar niemand zei “vrij” was handig. . (Gerelateerd: Tips om het Louvre te overleven)

Ter ere van de nationale feestdag – Bastille Day, vieren de nationale musea ook elk jaar 14 juli. gratis openen. (Het kan ook worden gebruikt om revolutionairen af ​​te leiden van het bestormen van andere gevangenissen.)

Met korting op het Parijs Museum

Het Paris Museum Ticket (beschikbaar voor 2, 4 of 6 dagen) geeft je toegang tot de meeste nationale musea en monumenten, waaronder het Paleis van Versailles en het Louvre. Als je een geschiedenis- en kunstliefhebber bent, kan het ticket zichzelf gemakkelijk terugbetalen als je je bezoeken van tevoren plant.

Zo kost een tweedaags museumticket 48 euro. Als je van plan bent de Conciergerie-gevangenis (waar Marie Antoinette gevangen zat) en de aangrenzende Sainte Chapelle-kerk te bezoeken, kost de toegang in totaal € 20, indien afzonderlijk gekocht. Tel daar een kaartje bij voor het Louvre (€15), het Rodin Museum (€10) en het Centre Pompidou (€14) en je hebt in twee dagen flink wat geld bespaard.

We willen de toestemming niet overschatten. Als u echter vastbesloten bent om het te gebruiken en deze musea te bezoeken, kan de pas een zeer goede deal zijn.

Gratis voor bezoekers onder de 26 jaar

• EU-burgers jonger dan 26 jaar: Alle permanente collecties van nationale musea en monumenten zijn gratis voor EU-kaarthouders jonger dan 26 jaar.

• Overige bewoners onder de 26 jaar (met carte de sejour): Veel Amerikanen en Canadezen denken misschien dat deze wet hen negeert, maar wacht! Deze wet is ook van toepassing op de duizenden buitenlandse studenten, au pairs en Engelse assistenten die legaal in Frankrijk wonen. Dus als je jonger bent dan 26, ga naar het Musée d’Orsay of het Natural History Museum, zwaai met je paspoort of carte de séjour en je krijgt een gratis ticket.

• Vrijdagavonden in het Louvre (jonger dan 26 jaar): Op vrijdagavond biedt het Louvre gratis toegang aan iedereen onder de 26 jaar, ongeacht nationaliteit. Toon gewoon elk type identiteitsbewijs om uw leeftijd te bewijzen.

• Kinderen: Ook mogen kinderen vaak gratis naar binnen, maar hun leeftijden variëren sterk, dus vraag ernaar bij de kassa.

En houd er rekening mee dat gratis toegang meestal alleen geldt voor de permanente collecties van het museum en vaak niet voor speciale tentoonstellingen. Deze speciale shows bieden echter vaak afgeprijsde jeugdtickets.

Kortingen en andere aanbiedingen

Als de toegang tot het museum niet gratis is, kun je vaak verschillende kortingen vinden als je weet waar je moet zoeken, dus wees dapper genoeg om te vragen of de prijs hoog lijkt. Jongeren en bezoekers onder de 18 jaar kunnen meestal kortingen krijgen, zelfs als je geen EU-documenten hebt, dus bezoekers kunnen nog steeds profiteren van de kortingen.

Musea werken vaak samen om kortingen aan te bieden. Als u bijvoorbeeld uw Musée d’Orsay-ticket laat zien wanneer u het Palais Garnier bezoekt, krijgt u korting (als u binnen acht dagen komt). Zeker, toch? Bekijk de aanbiedingen aan de kassa.

Hotel des Invalides speelt elke dag na 17.00 uur hetzelfde spel. in de zomer en 16.00 uur in de winter, wanneer tickets worden verlaagd van 11 naar 9 euro. Hoewel deze besparing van 2 euro misschien niets lijkt, voor een café, bijna een glas wijn of twee goede baguettes…

Meer informatie

Het VVV-kantoor heeft een website in het Engels die handig kan zijn voor het vinden van actuele informatie over elk museum in Parijs. Zoek op museumnaam en je zult al snel beseffen hoeveel geld je kunt besparen (en hoeveel Mona Lisa-mokken je eindelijk kunt kopen in de cadeauwinkel van het Louvre!). Ze hebben zelfs een ongelooflijk uitgebreide lijst van alle gratis en gereduceerde musea en tijden.

Op zoek naar nog meer gratis ideeën? Hier is een lijst met 25 gratis dingen om te doen in Parijs waar we van houden en 7 dingen om te doen in Parijs die altijd gratis zijn.