Lokale tips voor een bezoek aan de La Boqueria-markt

De eerste paar jaar woonde ik in Barcelona, ​​La Boqueria (of Mercat de Sant Josep de la Boqueria zoals het officieel heet) was mijn go-to-market. Ik ging er twee of drie keer per week heen voor verse groenten en fruit, vis, vlees en kaas, en nam dan alles mee naar mijn appartement in de Gotische wijk.

Hoewel de producten top waren, waren er dagen dat winkelen bij La Boqueria een echte uitdaging was, omdat zowel de markt als La Rambla (die ik moest oversteken om bij de markt te komen) vol waren met toeristen.

In de afgelopen jaren is deze toestroom van bezoekers een nog groter probleem geworden, waardoor winkelen moeilijk wordt voor de lokale bevolking die op zoek is naar een kilo garnalen voor hun paella in de middag. in 2015 Het stadsbestuur heeft besloten om het aantal reisgroepen te beperken dat de markt op vrijdag- en zaterdagochtend, de drukste dagen voor het kopen van voedsel in Barcelona, ​​kan betreden. De hoop is om de congestie te verminderen en de populariteit van de markt onder de lokale bevolking weer aan te wakkeren. Op die dagen mogen reisgroepen pas na 15.00 uur de markt op

We zullen zien of dit de congestie helpt verminderen, maar voorlopig zijn er nog manieren om goed te winkelen bij La Boqueria. Met een beetje geduld en navigatievaardigheden kun je een andere kant van de markt zien waarvan de meeste toeristen niet eens weten dat ze bestaan.

Breng contant geld mee

Als je veel wilt kopen, heb je zakken vol euro’s. Sommige winkels accepteren creditcards, maar het is veel sneller en gemakkelijker voor de verkoper om op de ouderwetse manier te betalen.

Ook worden de meeste verse producten per kilo verkocht (1 kilo = ongeveer 2,2 pond), en een beetje Spaans helpt bij het bestellen. Veel verkopers spreken Engels vanwege het grote aantal toeristen, maar hier zijn enkele Spaanse zinnen die van pas kunnen komen.

Rondleiding en evenementen

Ten slotte kan het, ondanks de nieuwe beperking voor reisgroepen in La Boqueria, leuk zijn om de markt met een gids te zien. Een aantal kooklessen en food tours vinden plaats op de markt. Cook & Taste is de enige die ik persoonlijk heb meegemaakt en die ik ten zeerste aanbeveel. La Boqueria organiseert ook regelmatig voedselevenementen. Zie de kalender voor details.

Onthoud ook dat La Boqueria slechts een van de vele markten van Barcelona is, zij het het meest bezocht door toeristen. Voor nog een markt in het centrum met een lokale sfeer ga je naar Santa Caterina vlakbij de kathedraal.

In de buurt van de markt zijn

EuroCheapo biedt verschillende budgethotels op loopafstand van La Boqueria. Door in de buurt te blijven, kunt u vroeg wakker worden, over La Rambla wandelen en de middagdrukte verslaan. De meeste kamers in dit gebied kosten slechts € 50- € 60. Bekijk al onze hotelaanbiedingen om te bladeren en uw kamer te boeken.

Details

Adres: Rambla, 91 Mercat de la Boqueria
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag, 8:00 tot 20:30 uur
Website: www.boqueria.info