Londen: 7 tips voor een bezoek aan het British Museum

Het British Museum is waarschijnlijk een van de attracties die je niet mag missen als je daar bent Londen.

Er is een reden waarom het de meest bezochte toeristische attractie in het VK is: het heeft een verbazingwekkende verzameling artefacten die duizenden jaren oud zijn en verzameld van over de hele wereld. Bovendien kan het waarschijnlijk geen kwaad dat de prijs goed is (toegang is altijd gratis).

6. Of bekijk het allemaal in 90 minuten

Als u weinig tijd heeft, organiseert het British Museum op vrijdag, zaterdag en zondag een fantastische introductierondleiding door zijn collecties, ‘Around the World in 90 Minutes’. Het doet precies wat het zegt, de sculpturen van Rosetta Stone en Parthenon, evenals minder bekende wonderen onderweg, en het kost slechts anderhalf uur van uw kostbare tijd. Tickets kosten €14,- en zijn vooraf te reserveren via museum website.

7. Overweeg om lid te worden

Als je een serieuze cultuurliefhebber bent en van plan bent meer dan een korte vakantie in Londen door te brengen, is het waarschijnlijk de moeite waard om lid te worden van het museum. Een eenjarig lidmaatschap kost £ 64 (£ 44 als je jonger bent dan 26). Privileges zijn onder meer een speciale garderobe zodat je niet hoeft te wachten om je koffers of paraplu’s neer te zetten, onbeperkte toegang tot alle speciale tentoonstellingen en speciale avonden en evenementen. Er achter komen meer hier.

Brits museum

Great Russell St, Londen WC1B 3DG
Dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur. (vrijdag om 20.30 uur)
Website
Metro: Tottenham Court Road, Holborn, Russell Square of Goodge Street