Londen: de gids voor het bezoeken van traditionele pubs

Op weg naar Londen? Een stop (of meerdere!) bij een klassieke Londense pub is een must voor de meeste bezoekers van de stad.

Als de Engelsen op de metro gespannen lijken, leunen we in de pub achterover en ontspannen we, praten we met vrienden en ordenen we de wereld.

Onnodig te zeggen dat naar de kroeg gaan alles te maken heeft met tradities en gebruiken die we hebben geleerd sinds we oud genoeg waren om te drinken. Je kunt niet naar huis gaan zonder deze klassieke Britse traditie te ervaren.

Drankjes kunnen duur zijn, daarom hebben we enkele tips samengesteld om met een beperkt budget van Britse drankjes te genieten. Gefeliciteerd!

Juridisch deel

Je moet 18 zijn om alcohol te kopen in het VK. Onder de 18 zijn echter wel toegestaan ​​in Londense pubs, afhankelijk van de licentieovereenkomst van elke pub, en 16- en 17-jarigen mogen op een sit-down date wijn, bier of cider drinken als ze worden vergezeld door een 18-plusser. . Mogelijk wordt u gevraagd om een ​​identiteitsbewijs met foto te verstrekken: een paspoort of rijbewijs is voldoende.

Waar te gaan?

Weet je nu of je kunt gaan waar je heen moet? Helaas is drinken duur in Londen, en een pint is goedkoper buiten de hoofdstad. Rijkere delen van de stad, zoals Knightsbridge, Chelsea en Fulham, zijn waarschijnlijk ook duurder. Probeer plaatsen te vinden die een beetje uit de weg liggen voor betere prijzen: Bargidsen Londense site is een geweldige plek om te beginnen.

Gerelateerd: 10 van onze favoriete lokale pubs in het centrum van Londen

Er zijn verschillende netwerken die altijd lagere prijzen bieden: Wetherspoons en Samuel Smith. Wetherspoons kunnen een beetje wisselvallig zijn, en sommige Londenaren hebben het er moeilijk mee, maar je zult bijna gegarandeerd een interessante dwarsdoorsnede van drinkers ontmoeten.

Er is meer 20 Samuel Smith-repen in Londen, en ze winnen vaak lokale onderscheidingen. Naast goedkope huismerkdranken onderscheiden de bars zich door het feit dat ze altijd een zeer traditionele uitstraling hebben. Het is de moeite waard om ze te zoeken Prinses Louise bar in Holborn. Het bevindt zich niet alleen op een geweldige locatie in de buurt van het British Museum, maar heeft ook een prachtig origineel Victoriaans interieur met spiegels en goedkoop bier. Geen wonder dat het vaak erg druk is!

Individuele reiziger?

Er is geen reden om een ​​barbezoek over te slaan, ook niet als je alleen reist. Pak een stoel aan de bar voor een praatje, of een tafel voor een stoel en uitzicht op het tafereel. Reizigers vinden het prima om alleen naar binnen te rijden, hoewel ze zich op minder drukke tijden misschien meer op hun gemak voelen. Lees meer over solo reizen in Europa.

Wanneer te gaan

Nogmaals, de openingstijden variëren van bar tot bar: hoewel ze in theorie 24 uur per dag open kunnen zijn, houden veel bars vast aan de traditionele sluitingstijd van 23:00 uur. Het is niet ongebruikelijk dat een medewerker 20 minuten voor sluitingstijd van de kroeg ‘laatste bestellingen’ aankondigt of aanbelt. Vrijdag- en zaterdagavond zijn meestal de drukste bars.

Hoe service te krijgen?

Als je een tijd in Europa hebt doorgebracht, ben je er waarschijnlijk aan gewend om aan je tafel te worden bediend. Niet zo in een traditionele Britse pub waar je naar de bar moet om je bestelling te plaatsen. Rustig wachten en proberen de aandacht van de barman te trekken, is de beste manier om bediend te worden.

Hoe druk je het ook hebt, laat je niet verleiden om met geld te zwaaien. Een ander groot verschil is dat we geen fooi geven in de kroeg. Je kunt aanbieden om de barman een drankje te kopen als je wilt bedanken voor de geweldige service, maar afgezien van een simpel “dankjewel” bij het betalen voor je drankjes, is dat ongeveer het maximale dat je zou verwachten.

wat te drinken?

Budgetdrinkers moeten altijd vasthouden aan wat er op de tap staat in plaats van te kiezen voor bier op fles. Engelse ales zijn bijna altijd goedkoper dan buitenlandse lagers. Controleer eerst de kosten van het bestellen van zoiets als Peroni. Wees niet bang om naar de verschillende opties te vragen, want de meeste barmannen zullen je graag adviseren en je zelfs laten proeven voordat je iets koopt.

Als je niet zeker weet welk drankje je lekker vindt, kun je altijd een pint bestellen, wat een goedkopere manier is om iets te proberen. Wil je een langere borrel maar weet je niet zeker of je een volle pint aankan? Probeer de shandy: pils gemengd met limonade in Europese stijl. Het is een verfrissend drankje met minder alcohol.

Wees op uw hoede voor huiswijnen – ze zijn meestal goedkoop en ondrinkbaar of erg duur. Nogmaals, uw barman moet u kunnen adviseren.

Het is ook de moeite waard om de prijs te controleren voordat u frisdrank bestelt. Soms kunnen ze bijna net zo duur zijn als alcoholische dranken. Kraanwater moet echter altijd gratis zijn. Koffie die in een coffeeshop wordt geserveerd, is echter meestal uw tijd of geld niet waard.

Wat te eten

Een traditionele pub zal zeker snacks hebben, of het nu gaat om zakjes pinda’s of chips of normaal Brits tarief zoals scotch eggs, saucijzenbroodjes of varkenskrabjes. De meeste pubs serveren nu ook stevigere maaltijden, maar de kwaliteit varieert sterk van magnetronmaaltijden tot ‘gastropubs’ waar de prijzen hoger kunnen zijn dan in een gewoon restaurant! Goed pubeten is waarschijnlijk vrij basic en stevig: hamburgers, taarten, friet en dergelijke.

Pubs kunnen ook een geweldige plek zijn om een ​​Sunday Roast te proberen. We hebben er zelf een paar verzameld favorieten voor minder dan £ 15.

Gerelateerd: 10 manieren om te besparen op uit eten gaan in Londen

Je favoriete bar

Waar in Londen drink je graag een pint? Vertel het ons in de reacties.